Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σωστή η απομάκρυνση του RG και ας μην πάρει τίτλο ο Παναθηναϊκός...

 
Η απομάκρυνση του μέτριου εως κακού προπονητή που καθόταν στον πάγκο του Εξάστερου ήταν μια πολύ σωστή κίνηση, αν και διαφωνώ με το timing…έπρεπε να είχε γίνει πριν 1-2 μήνες, αλλά θαμπωθήκαμε όλοι με τις υπερεμφανίσεις που κάναμε με τους πελάτες.
 
Οι ομάδες δεν χτίζονται από την μια στιγμή στην άλλη. Από την στιγμή λοιπόν που πάς να χτίσεις το μέλλον, δεν γίνεται να αφήνεις το μέλλον στον πάγκο με συμμετοχή από 1-2 λεπτά. Παππάς και Γιάνκοβιτς δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα (MVP του περυσινού πρωταθλήματος ο πρώτος και καλύτερος νέος παίκτης ο δεύτερος), γυάλιζαν τον πάγκο ακόμα και σε παιχνίδια του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Για εμένα το μεγαλύτερο μείον του Πεδουλάκη η μη ενσωμάτωση αυτών των 2 στο ροτεσιον της ομάδας και η μηδενική εξέλιξη τους.
Εγώ θα ήμουν 1.000 φορές πιο ικανοποιημένος αν μου λέγανε, θα παίξουμε ωραίο σύγχρονο μπάσκετ, θα εξελίξουμε τους 2 νεαρούς σε ηγέτες της επόμενης μέρας και όπου μας βγεί (σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Δ. Γιαννακόπουλος που έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, όχι ότι δεν γινόταν, άλλα δεν χρειαζόταν να φανφαρολογούμε κιόλας). Αντί για αυτό λοιπόν τι βλέπαμε? Κάτι σαν μπάσκετ που κάποιοι το βάφτισαν ‘’σκεπτόμενο’’ μπάσκετ, με επιθέσεις πιο αργές και από ταινία του Αγγελόπουλου με σκοπό να μειωθούν οι επιθέσεις/κατοχές και από τον αντίπαλο και να πέσει το σκορ σε επίπεδα κάτω των 70πόντων μπας και πείσουμε ότι παίζουμε σκληροτράχηλη άμυνα, α@#$%δια άμυνα παίζουμε, μπασκετικό κατενάτσιο παίζουμε. Μοναδικό πλάνο στην επίθεση, την ‘’σκεπτόμενη’’ επίθεση ένα κεντρικό πικ εν ρολ και το ποστάρισμα του Ματσιούλις. Μηδέν αιφνιδιασμούς (αφού δεν παίζεις καλή άμυνα και δεν έχεις δουλέψει σε αυτό το κομμάτι πώς να βγάλεις…???), μηδέν ποστ παιχνίδι από ψηλό, μηδέν κοψίματα, ανύπαρκτο spacing (σωστή απόσταση παιχτών στο παιχνίδι οπού με αποτελεσματικό passing game βγαίνουν ελεύθερα σουτ), καθόλου drives ή split out.
 
Τα άλλα τραγικά λάθη του RG είναι στην σύνθεση της ομάδας το καλοκαίρι, δεν αποκτήθηκε το κλασσικό 5αρι με ποστ παιχνίδι, και σαν να μην έφτανε αυτό διώχνει και τον Sofo που βγάζει μάτια πάλι με τον Μπλατ και την Μακάμπι. Στην κατάσταση που ήταν ο Ούκιτς τον στέλνεις χειρουργείο και είτε αποκτάς παίχτη σταρ με προσόντα το σκοράρισμα και την δημιουργία ή κάνεις άντρα τον Παππά και τον βαφτίζεις ‘’υπαρχηγό’’ του 3D, όπως έκανε ο Ζοτς με τον Καλάθη που από το σημείο φθοράς και αφθαρσίας τον έβαλε στα επικά ματς με την Μπαρτσελονα και δημιουργήθηκε σε μια νύχτα ο Νικ Καλάθης το alter ego του 3D στην backcourt του Εξάστερου. Ο Καλάθης που έφτασε απόντος (λόγω τραυματισμού) του Διαμαντίδη στον τελευταίο τελικό στο Ελληνικό πρωτάθλημα να ντυθεί ηγέτης του ΠΑΟ και να τον οδηγήσει στην κούπα. Ο Ζοτς όμως αυτά τα παιδιά τα προετοίμαζε μέσα από το Ελληνικό Πρωτάθλημα, οπού έπαιζαν 30λεπτά, και χρησιμοποιούσε τον 3D 10λεπτά…όχι σαν τον RG που έβαζε τον Διαμαντίδη 30λεπτα στο πρωτάθλημα στα 34 του!!!
Το μπάσκετ που έπαιζε ο Παναθηναϊκος του RG δεν αντιπροσώπευε την ιδέα του Εξάστερου και επειδή πολλοί θα πουν ότι δεν απολύεις τώρα έναν προπονητή με μια ομάδα που είναι μέσα στους στόχους της, θα πω ΟΧΙ κύριοι…
 
1ον αυτή η ομάδα, με αυτό το μπάσκετ που παρουσίαζε δεν είχε κανέναν στόχο, και όχι δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρω ένα ακόμη πρωτάθλημα από τον γαύρο με αυτό το μπάσκετ…έχω 50+ τίτλους, δεν θα μου λείψει ένας…το σωστό σύγχρονο μπάσκετ όμως μου έχει λείψει.
 
2ον θέλει πιο πολλά α#@$δια να διώξεις τον προπονητή τώρα αναγνωρίζοντας το λάθος σου, παρά να συνεχίσει ως έχει και σε περίπτωση αποτυχίας να το ρίξεις στον προπονητή. Αποτυχημένος τώρα δεν είναι ο RG αλλά ο Δ. Γιαννακόπουλος που πίστεψε τόσο πολύ σε αυτόν τον τόσο μέτριο προπονητή για να συνεχίσει την αυτοκρατορία του Εξάστερου και τώρα αναγνωρίζει το λάθος του.
 
Υ.Γ.1 Ευχαριστούμε τον RG, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας…
 
Υ.Γ.2 ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα και πρέπει ΟΛΟΙ όσοι έρχονται γήπεδο ότι στην διάρκεια του αγώνα είσαι εκεί για να βοηθήσεις και είναι ανεπίτρεπτο να φωνάζει και να βρίζεις είτε τον προπονητή, είτε τους παίχτες…το αναφέρω αυτό γιατί στο ματς με την Κούτσα πλακώθηκα με έναν που έβριζε χυδαία τους παίχτες και τον κοουτς, αν θες να βρίσεις κάτσε στον καναπέ σου μαλάκα!!!
 
Υ.Γ.3 Στις χαρές και στις λύπες μαζί (Φραγκίσκος Αλβέρτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου