Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Την έχει...



Ο Παναθηναϊκος των 11 καινουριων παιχτων και των 3 αλλαγων ξενων μεσουσης της περιοδου, της μειωσης του μπατζετ στο μισο και του σοκ που προκαλεσε η αποχωρηση του Ομπραντοβιτς ειχε ως αντικειμενικο στοχο να παραμεινει στην ελιτ της Ευρωπης παιρνοντας από το Top 16. Φαινομενικα για μια καινουρια ομαδα η οποια εχει το μισο και παρακατω μπατζετ από ομαδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Ρεαλ, η Μπαρτσελονα, η Αρμανι και τις 3 Τουρκικες η χρονια θα θεωρουνταν ηδη επιτυχημενη.
Η φανελα όμως αυτης της ομαδας που εχει κανει περηφανο ολο τον Ελληνικο αθλητισμο κατακτωντας 6 φορες την κορυφη της Ευρωπης είναι παρα πολύ βαρια. Sky is the Limit που λενε και οι φιλοι μας οι Αμερικανοι για αυτή την ομαδα λοιπον υπο οποιεσδηποτε συνθηκες.

Την Τριτη το βραδυ ο Παναθηναϊκος κερδισε την Μπαρτσελονα (του 22-2 σε ολη την Ευρωλιγκα φετος με 80 ποντους μ.ο. ανα παιχνιδι σχεδον). Την ειχε στο καναβατσο σε ολο το παιχνιδι, αναγκασε τον Πασκουαλ να εχει τον ‘’τραυματια’’ Ναβαρο για 40’ λεπτα μεσα στο παιχνιδι. Ετυχε όμως αυτή η ομαδα, η κορυφαια ομαδα στην Ευρωπη την τελευταια 20ετια να εχει μπει στο ματι των διοικουντων την Ευρωλιγκα και κυριως καποιου ‘’κυριου’’ που αρνουμαι να τον πω Ελληνα, του Κωστα Ρηγα. Εγιναν οργια για να μην κερδισει το 1ο ματς ο Παναθηναϊκος, 2 επιθετικα φαουλ στον καλυτερο παιχτη του τον Λασμε τον εστειλαν στον παγκο. Ένα φαουλ του Τομιτς στον Γκιστ που δεν σφυριχτηκε ποτε και το αντιαθλητικο πανω στον ιδιο παιχτη στο τελος του παιχνιδιου. Γενικα τα σφυριγματα ειχαν αλλα μετρα και αλλα σταθμα.
Τερμα με την γκρινια όμως, ο Παναθηναϊκος τους εχει ολους μαζι…είναι ο Αυτοκρατορας του Ευρωπαϊκου μπασκετ και μονο από δικη του κακη βραδια μπορει να χασει.

Είναι εγκλημα το 50% στις βολες, πρεπει να προσεχτει αυτό…δεν γινεται σε παιχνιδι που κρινεται σε λεπτομερειες να εχεις τοσο κακο ποσοστο. Οι μισες από αυτές που χαθηκαν να ειχαν μπει ο Παναθηναϊκος θα ειχε στειλει όλα τα στελεχη της Ευρωλιγκα στο φαρμακειο για ηρεμιστικα.
Αν ο Παναθηναϊκος θελει όμως να εχει τυχη σε μια σειρα 5 αγωνων και σε τετοια ενταση θα πρεπει καποιοι παιχτες να φανουν ανταξιοι της φανελας που φορανε και αναφερομαι κυριως στα 2 αναπληρωματικα γκαρντ τον Μπανκς και τον Ξανθοπουλο. Θα πρεπει να ξεκουρασουν τον Μητσο και τον Ουκιτς και στο διαστημα που θα γινεται αυτό η αποδοση της ομαδας να μην πηγαινει από το ζενιθ στο ναδιρ. Πρεπει και αυτοι να βρουν το κινητρο και τον εγωϊσμο και να βγουν μπροστα ετοιμοπολεμοι (ο Πασκουαλ καταφερε να εχει τα 2 πιο αθλητικα και νεαρα –σε σχεση με Ναβαρο, Σαρας- γκαρντ του ξεκουραστα. Σαδα και Χουερτας εχουν παιξει από 14 λεπτα ο καθενας).

Στην επιθεση πιστευω ότι ο Παναθηναϊκος θα πρεπει να εκμεταλλευτει αυτό που δεν εκανε στο 1ο παιχνιδι, να χτυπησει στα αργα ποδια του Σαρας και του Ναβαρο. Σωστα στοχευει στις αλλαγες των σκριν στα miss match, αλλα δεν γινεται το ποσταρισμα να γινεται στο 3ποντο, πρεπει να γινεται πιο βαθια και το spacing (αποστασεις) να είναι πιο καλες. Πρεπει, ειδικα όταν είναι μεσα στην 5αδα Σαρας και Ναβαρο, ο Ουκιτς και ο Μητσος να είναι πιο aggressive, δεν γινεται να εχουν βαρεσει 4 βολες μονο και οι 2 τους.
Πιστευω ότι με την αμυνα που επαιξε ο Παναθηναϊκος (με εξαιρεση την αμυνα στον Σαδα όταν βολοδερνε στην baseline) εάν βαλει στο επιθετικο παιχνιδι του το drive του Ουκιτς, να είναι λιγο πιο aggressive o Μητσος και βγουν μπροστα βοηθειες από παιχτες όπως ο Μπανκς και ο Ξανθοπουλος (δινοντας πολυτιμα λεπτα ξεκουρασης σε Μητσο-Ουκιτς) ο Παναθηναϊκος θα γυρισει στο ΟΑΚΑ εχοντας την σειρα στο 1-1.

Υ.Γ. Τον εχουμε κατηγορησει, τον εχουμε λοιδωρησει, πιστευω όμως ότι ο Πεδουλακης με αυτές τις δυνατοτητες που εχει ως προπονητης τα πηγε περιφημα την Τριτη. Γενικα θεωρω ότι αν ξεφυγουμε από το στενο πλαισιο της λογικης ότι ειχαμε τον Ομπραντοβιτς, ο Πεδουλακης εχει καταφερει πολλα. Δεν θεωρω ότι είναι καλος προπονητης, μετριο τον θεωρω, αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω ότι εχει καταφερει καποια πραγματα…και το κοουτσαρισμα του την Τριτη το βραδυ ηταν αρκετα καλο.

Υ.Γ. 2 Προς Ευρωλιγκα και κ. Κωστα Ρηγα…αφου δεν μας ΣΕΒΕΣΤΕ θα μαθετε να μας ΦΟΒΑΣΤΕ…την Τριτη θα δειτε πως είναι η ΚΟΛΑΣΗ!!!!

3 σχόλια: