Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τον εξέθεσε… Πάλι!



Κανείς δεν περίμενε τέτοια εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες όμως τα έδωσαν όλα και απέδειξαν πως ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε «σπρώξιμο» για να μην χάσει ΚΑΙ αυτό το Ντέρμπι, όπως ακριβώς το αλήστου μνήμης "Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουρανη...". Ο Ολυμπιακός εκτέθηκε αγωνιστικά από έναν ανώτερο Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξεσπάσει εναντίον του… «επενδυτή του ποδοσφαίρου». Βλέπετε η αλαζονεία, η επίδειξη δύναμης αλλά και… μαλακίας (κλείστηκε ο Αλαφούζος για 20 λεπτά στο ασανσέρ του γηπέδου!) των ανθρώπων του Ολυμπιακού γύρισε «Boomerang» και έτσι από τις 4αρες και 5άρες πριν από τον αγώνα, περάσαμε στην χείρα βοηθείας από τον Παππά (στο καθαρότατο φάουλ πάνω στον Σο στην φάση του γκολ) για να μην χάσει ο διορισμένος.
Η χθεσινή βραδιά ήταν μια ακόμη τρανή απόδειξη της ύπαρξης της παράγκας, προσέξτε, δεν λέω πως δεν το πήρε δίκαια ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα, απλά αυτό απέχει πολύ από το να εκμηδενίσουμε και να ξεχάσουμε το τι έγινε στην αρχή της περιόδου (σκάνδαλα για στημένους αγώνες, πρόεδρος Σαρρης κτλ) αλλά και τα προηγούμενα χρόνια όπως προσπαθούν να κάνουν πολλοί. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός όσες φορές χρειάστηκε φέτος λίγο σπρώξιμο το είχε απλόχερα και όχι μόνο αγωνιστικά (θυμηθείτε την συμπληρωματική έκθεση στο ματς με την Παναχαϊκή για να μην αφαιρεθούν βαθμοί στον Ολυμπιακό;). Παράγκα υπάρχει λοιπόν, απλά μέχρι χθες δεν υπήρχε λόγος να εκτεθεί (τόσο πολύ) το σύστημα, όταν είσαι όμως άπληστος αναγκάζεσαι να το κάνεις ακόμα και στο +37!
Όσες φορές ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά φέτος πήρε αυτό που του αναλογούσε, υπήρξαν όμως πολλά παιχνίδια (μπορώ να σας τα θυμίσω όλα) όπου αδικήθηκε κατάφορα –ιδιαίτερα με την ομάδα της περιοχής από όπου κατάγεται ο Βαγγελας, τον Πλατανιά και μάλιστα σε 3 ματς!- και θα μπορούσε με τους βαθμούς αυτούς να εξασφαλίσει την έξοδο του στην Ευρώπη. Ο σοφός λαός λέει πως «ότι σπέρνεις, θερίζεις» και αυτό ο Ολυμπιακός θα το βρει μπροστά του, αφού λοιπόν ήθελε τα παραρτήματα να βγουν Ευρώπη, καλός, οι βαθμοί που ΔΕΝ θα μαζέψουν όμως οι εκπρόσωποι μας, θα βοηθήσουν την χώρα μας να «κατρακυλήσει» και άλλο στην βαθμολογία της UEFA με αποτέλεσμα σε δυο χρόνια το πολύ ΚΑΙ ο διορισμένος να παίζει προκριματικά.
Υ.Γ.1 Οφείλω να πω δυστυχώς πως και οι ίδιοι οι παίκτες έδειξαν πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους, αφού η εικόνα τους στα Ντέρμπι με αυτή απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες δεν είχε καμία σχέση!
Υ.Γ.2 Θλίβομαι πραγματικά για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, ειλικρινά είναι μεγάλο πλήγμα για αυτό το μίζερο πρωτάθλημα ο υποβιβασμός της όπως το ίδιο θα έλεγα και για τον ΑΡΗ! Μιας όμως και αναφέρθηκα σε αυτόν, δεν μπορώ να αγνοήσω τα μυστήρια τελευταία αποτελέσματα του σε συνδυασμό με τους 3 δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό, τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Γ.3 Θεωρώ πως το χθεσινό ματς πρέπει να είναι οδηγός για την επόμενη χρονιά, μιλάω για την ψυχολογία, την νοοτροπία και την διαχείριση της τωρινής κατάστασης της ομάδας. Τώρα που τελείωσε και επίσημα η σεζόν θα καταθέσω τις σκέψεις μου για το πώς θα ήθελα να πορευτεί η ομάδα από και στο εξής με βάσει ΠΑΝΤΑ τα δεδομένα της εποχής…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου