Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γκολ off side και… φύγαμε για νίκη θρύλε!



Αυτές οι ομάδες είναι δύσκολες μέχρι να ξεκλειδώσεις την άμυνα τους με ένα γκολ, μετά όλα τα άλλα είναι εύκολα, όταν μάλιστα ανοίγεις το σκορ μόλις στο 4’ με γκολ off side (απέναντι σε έναν «ψυχωμένο» Πανθρακικό) δεν χρειάζεται καν να παίξεις το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Αυτό ακριβώς είχα πει και για τον Παναθηναϊκό, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα, όπου δεν σκόραρε νωρίς και δεν ήθελε πολύ να γίνει το στραβοπάτημα.

Άγραφος κανόνας Νο1

Βέβαια εμείς δεν πρέπει να μιλάμε, διότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλή μπάλα, οπότε οι άλλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, πέναλτι φάντασμα, γκολ off side, κ.α. έχει το menu τους, είναι κάτι σαν άλλοθι για αυτούς, σαν να σου λένε «ΝΑΙ! Μπήκα να σε κλέψω αλλά και εσύ γιατί άφησες την πόρτα ανοιχτή;… με προκάλεσες!»

Άγραφος κανόνας Νο2

Ένας άλλος άγραφος κανόνας  που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στον διορισμένο είναι πως όσα περισσότερα γκολ βάλει η ομάδα τόσο… λιγότερο μπορούν να μιλήσουν οι αντίπαλοι! Έβαλε ο θρύλος γκολ off side; Ε και; Αφού έληξε…5-0 το παιχνίδι! Ας έβαζε δυο γκολ παραπάνω  ο Πλατανιάς, ο Πανθρακικός, τα Γιάννενα κτλ να το γυρίσουν, ε; Επαναλαμβάνω, το πιο βασικό για να κερδίσεις ομάδες με πολύ κλειστές άμυνες είναι να πετύχεις ΠΡΩΤΟΣ γκολ, αλλά αυτό είναι μια ΑΣΗΜΑΝΤΗ λεπτομέρεια που μόνο ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ γνωρίζουμε εκτός από τους Ολυμπιακούς.

Το θάψιμο του off side

Το θάψιμο του off side γκολ έγινε μαζικά από όλα τα ΜΜΕ, μάλιστα στο ερυθρόλευκο συνδρομητικό κανάλι έδειξαν στο πρώτο σουτ την γραμμή του off side,| όπου η φάση είναι (μαντέψτε) οριακή, το off side όμως είναι στο σουτ του Τζεμπούρ! Αφού μετά το «ψαλίδι» του παρεμβαίνει παίκτης του Ολυμπιακού που είναι ξεκάθαρα εκτεθειμένος (τον καλύπτει μόνο ένας αμυντικός και όχι ΚΑΙ ο τερματοφύλακας), ο παίκτης δεν βρίσκει την μπάλα αλλά κάνει κίνηση να σουτάρει (από τύχη και αμπαλοσύνη δεν την βρίσκει), κάτι που αναγκάζει τον αμυντικό του Πανθρακικού να μην μπορεί να διώξει σωστά την μπάλα.

Μάλιστα κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια σε παιχνίδι με την Καβάλα όπου είχε ακυρωθεί (πολύ σωστά) το γκολ του Ολυμπιακού επειδή παρενέβη ο Ντιογκο  καθώς σήκωσε το πόδι του για να περάσει η μπάλα και να καταλήξει στα δίχτυα…

Δείτε και το σχετικό βίντεο:





Υ.Γ.1 Πάντως πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη εστία, δεν μπορεί, στην ίδια είχε δοθεί παράβαση και στο ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ off side του Κατσουράνη που σημάδεψε όλο το πρωτάθλημα!

Υ.Γ.2 Πολύ σύντομα θα αναφερθώ και σε ένα από τα ποιο ποταπά σκουλήκια της Ελληνικής δημοσιογραφίας, τον Καρμίρη, όνομα και πράγμα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου