Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η αλλαγή πλάνου στον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος.


Τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας, αλλά και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό οδηγούν την ομάδα σε αλλαγή πλάνου. Μπορεί να φαίνεται εξαναγκαστικό (και είναι αυτή την στιγμή βέβαια) αλλά για μένα ήταν και είναι απαραίτητο έτσι και αλλιώς, Προσωπικά πιστεύω πως ο Παναθηναικός πρέπει να κινηθεί στα πρότυπα ευρωπαικών συλλόγων, πρέπει να επενδύσει σε πιτσιρικάδες, πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα του τα πλεονεκτήματα που έχει το, σύγχρονο προπονητικό κέντρο, τις ακαδημίες αλλά και το scouting τμήμα που διαθέτει.

Το κεφάλαιο Golden team

Εδώ και μερικά χρόνια πίσω από την μεγάλη ομάδα υπάρχει η Golden team και με προπονητή τον Ρότσα έχει δημιουργήσει ένα «φυτώριο» από Έλληνες και ξένους με σκοπό να προωθήσουν παίκτες. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βασιστεί πολύ στην προώθηση ταλέντων και για έναν λόγο παραπάνω, το Fair play που θα καθιερώσει η UEFA θα επιβάλει στις ομάδες να μην μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από όσα «βγάζουν».

Η Παιανία

Ο Παναθηναικός είναι πρωτοπόρος στο θέμα των προπονητικών εγκαταστάσεων και εκεί μπορεί να φιλοξενηθούν παιδιά (κυρίως αυτά της επαρχίας αλλά και «ξένοι») εξασφαλίζοντας διαμονή αλλά και πολύ υψηλού επιπέδου προπόνηση.

Το PAO LAB…

Το Panathinaikos Performance Lab είναι ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό «εργαλείο» που διαθέτει η ΠΑΕ. Είναι εξοπλισμένο με υψηλού επιπέδου τεχνολογία και στελεχώνεται από ειδικούς αθλητικούς επιστήμονες με σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαιριστή, προσφέροντας εργομετρικές αξιολογήσεις (ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι). Έτσι, όταν ο Παναθηναικός μπορεί να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες σε παιδιά 15-16 ετών τα «βάζει» σε διαδικασία πρωταθλητισμού από πολύ μικρή ηλικία.
Scouting

Οι πράσινοι σε αυτόν τον τομέα με ελάχιστες εκλάμψεις (Σιμαο, Ν’ντοι) δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Αυτή την στιγμή υπάρχει στην ομάδα ο Φρέιτας, δεν λέω πως είναι ο… Top scouter αλλά τουλάχιστον έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο στην Πορτογαλία (στο πέρασμα του από Sporting αλλά και Μπράγκα) και το βιογραφικό του είναι καλό, άλλωστε τα 60 εκατ. που έχει αποφέρει στις ομάδες από πωλήσεις παικτών είναι σοβαρό δείγμα. Επίσης υπάρχει ένα ολόκληρο team ανθρώπων που δουλεύεουν με επικεφαλή τον Ρότσα που ξέρει πολύ καλά την δουλειά αυτή. Ας τους αφήσουν λοιπόν να δουλέψουν όπως πρέπει και δεν θα χάσουν.


Υ.Γ.1 Αυτή την δύσκολη περίοδο για μεταγραφές θα ήθελα ο Φρέιτας να φέρει έναν επιθετικό πιτσιρικά από Βραζιλία ή Πορτογαλία (δανεικό), με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Φερέιρα, έτσι για να δούμε και ένα δείγμα από την δουλειά του.

Υ.Γ.2 Μην ξεχνάμε επίσης πως ο Φρέιτας «κατάφερε» να δώσει έστω και δανεικούς Μελίσση-Μάντζιο, Κλέιτον και άλλους παίκτες που ο Αντωνίου δεν μπορούσε ούτε να τους...χαρίσει!!!

Υ.Γ.3 Δεν μπορώ να κατλάβω γιατί στην ΚΑΕ τους έκανε εντύπωση η τιμωρία των 2 αγωνιστικών, τι έπρεπε να γίνει δηλαδή για να τιμωρηθεί η ομάδα; Ας προσέχαμε, τουλάχιστον έγινε μια καλή αρχή με όσες «μάζεψε» αυτός που έκανε αυτή την ηλιθιότητα, μακάρι να τους απωθούμε εμείς οι ίδιοι σιγά-σιγά, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για μεμονομένα γεγονότα λες και αυτά δεν αντιμετωπίζονται.

The Researcher




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου