Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού.


Σε ένα κακό ποιοτικά Ντέρμπι όπου οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Φάνηκε καθαρά η υπεροχή τους στην περιφέρεια όχι τόσο για τα μεγάλα σουτ που δεν πήραν ποτέ, όσο για τις περισσότερες λύσεις που είχαν στο τέλος του παιχνιδιού από τους ξεκούραστους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ καλό (οργανωτικα) Σπανούλη, έναν Τεόντοσιτς που έδωσε βοήθειες στο σκοράρισμα αλλά και έναν ξεκούραστο Παπαλουκά (πολύ βασικό) που έκρινε και το ματς με τα δύο του καλάθια σε αντίθεση με τον Διαμαντίδη που επηρεασμένος εμφανέστατα από την ίωση αλλά και από τις λίγες βοήθειες έκανε... Air ball στα τελευταία λεπτά.

Ο Παναθηναικός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν του «βγήκε» το παιχνίδι του, δεν έκαναν όυτε ένα Pick n Roll, έχοντας σε κακή μέρα και εκτός ρυθμού τον Μπατίστ (που έχει κάνει μόλις μία εβδομάδα προπόνηση), τον Βουγιούκα να προσπαθεί αλλά να μην τα καταφέρνει και σε συνδιασμό με την τεράστια απουσία του Μαριτς δεν μπόρεσε να βρεί λύσεις από το «ζωγραφιστό». Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που βρήκε λύσεις από έναν παίκτη που κανείς δεν περίμενε, τον Νεστέροβιτς τον οποίο «ανέδειξε» ο Σπανούλης σε πρόσωπο του αγώνα.

Ο Παναθηναικός είχε σε κακή μέρα τους Διαμαντίδη Περπέρογλου λόγω ίωσης, τον Μπατίστ εκτός ρυθμού λόγω του τραυματισμού του και βέβαια τον Μάριτς ο οποίος θα έδινε πάρα πολλές λύσει κάτω από το καλάθι και κυρίως στην άμυνα όπου (λόγο Σπανούλη) έκανε το καλύτερο του παιχνίδι. Με την επιστροφή του Μάριτς αλλά και σε καλή κατάσταση τους υπόλοιπους πιστεύω πως θα δούμε άλλο Παναθηναικό στον επερχόμενο τελικό κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα όχι επειδή κέρδισε χθές,άλλωστε το έχει ξανακάνει αλλά στο τέλος ο Παναθηναικός πήρε το πρωτάθλημα, έχει τον πρώτο λόγο επειδή αυτή την φορά έχει καλή ομάδα και πιο σημαντικό έχει και προπονητή! Για αυτό τον λόγο μάλιστα τελειώνουν και τα ψέματα για ορισμένους που πίστευαν πως όλα αυτά τα χρόνια οι διαιτητές ήταν οι κύριοι υπαίτιοι που έχαναν το πρωτάθλημα, είδαν χθες ξεκάθαρα πως με τα ψέματα δεν κεδίζεις ΠΟΤΕ παρά μόνο όταν έχεις ομάδα. Βέβαια δεν πείθονται όλοι αλλά έτσι διαχωρίζεις τα πρόβατα από τους γνώστες του αθλήματος.


Υ.Γ.1 Η ομάδα δεν έχει λύσεις στα μεγάλα σουτ και δεν μπορείς να τα περιμένεις από τον Διαμαντίδη ή τον Νίκολας, χρειάζεται ενίσχυση σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναικός.

Υ.Γ.2 Ακόμα και αν κέρδιζε χτες με 4 πόντους θα ήθελε πάλι νίκη στο ΣΕΦ, δεν θα πήγαινε να χάσει με 3 ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας!

Υ.Γ. Πολύ σωστά διέκοψαν το ματς ματς οι διαιτητές, ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η βλακία των οπαδών; Θα μας έγραφε η ιστορία αν η φωτοβολίδα που έσκασε δίπλα στον Σισσε τον χτυπούσε... ΗΜΑΡΤΟΝ με τους ανεγκέφαλους! Μπράβο και στον team Manager της ομάδας τον κ.Παπαδόπουλο που πήρε το μικρόφωνο και αποκάλεσε ΜΑΛΑΚΑ αυτόν που το έκανε (ο οποίος μάλιστα "άρπαξε" αρκετές) πρέπει να σταματήσουν να χαιδεύουν αυτιά κάποιοι... 

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου