Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το Ευρωπαϊκο DNA του...





Το Ευρωπαϊκο DNA του, αυτος πρεπει να είναι για εμενα ο στοχος των διοικουντων του Παναθηναϊκου. Η ομαδα θα πρεπει να αποκτησει ξανα εκεινο το συστατικο που μεσα σε 40 χρονια την εκανε γνωστη ανα την Ευρωπη , φτανοντας να είναι η μοναδικη Ελληνικη ομαδα που εχει αγωνιστει σε ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ, 2 φορες εχει φτασει ως τα ημιτελικα του ιδιου θεσμου, αποκλειομενη μαλιστα από τις μετεπειτα νικητριες του θεσμου (Αγιαξ, Λιβερπουλ), 3 φορες εχει παιξει στους ‘’8’’ και άλλες τοσες στους ‘’8’’ του UEFA. Εχει κανει μεγαλες νικες, απεναντι σε μεγαλα Ευρωπαϊκα κλαμπ, τα οποια εχουν καταστησει τον Παναθηναϊκο την ποιο γνωστη Ελληνικη ομαδα και αξια σεβασμου από τους αντιπαλους της στην Γηραια Αλβιωνα (για καλους λογους παντα, όχι για λογους high score against (βλ. 7-0 ).). Η ομαδα αυτή την τελευταια 5ετια με εξαιρεση την χρονια που βγηκαμε πρωτοι στον ομιλο με την Ιντερ (του Μουρινιο, κερδιζοντας την στο Μιλανο κιολας) 2η, και τις περυσινες νικες επι της Ρομα, δειχνει να εχει χασει αυτό το Ευρωπαϊκο DNA. Εγω ως φιλαθλος αυτης της ομαδας εχω απαιτηση από τους διοικουντες που με τα παχια τους λογια μας εχουν υποσχεθει τοσα και τοσα (βλ. Βγενοπουλος), να φτιαξουν μια ομαδα η οποια θα παιζει καλο ποδοσφαιρο και θα είναι ακρως ανταγωνιστικη στην Ευρωπη, για εμενα το προτζεκτ θα επρεπε να είναι ως εξης ,ναι αυτή την στιγμη ο Παναθηναϊκος εχει καταφερει και εχει στις ταξεις του ονοματα ποδοσφαιριστων παγκοσμιου φημης (ΣΙσσε, Ζιλμπερτο, Γκοβου, Μπουμσονγκ, Λετο) που σε άλλες εποχες ουτε για διακοπες δεν θα ερχονταν στην Ελλαδα, για να μην ξαναφτασουμε λοιπον σε αυτό το σημειο να μην βλεπουμε τετοιους παικτες στην ομαδα μας, θα πρεπει το ονομα του Παναθηναϊκου να ξαναμπει στον Ευρωπαϊκο χαρτη για τον σωστο λογο, θα πρεπει λοιπον ο στοχος να είναι κάθε χρονο η ομαδα να περναει την φαση των ομιλων τουλαχιστον, αυτος θα πρεπει να είναι ο αμεσος στοχος, η δημιουργια μιας τετοιας ομαδας, που δημιουργωντας ένα τετοιο Ευρωπαϊκο προφιλ και με την δημιουργια ενός δικου της γηπεδου (αμην και ποτε) θα γιγαντωθει ώστε μακροπροθεσμα να καταφερει να παιξει και σε ένα Ευρωπαϊκο Τελικο (βλ. Πορτο, Λυων, αυτά τα προτυπα πρεπει να εχουμε), όμως ξαναλεω όλα πρεπει να γινουν ομαλα, στρωτα και βαση πλανου και το πρωτο που πρεπει να γινει είναι η ομαδα να ξανααποκτησει την χαμενη της Ευρωπαϊκη αιγλη, αυτην που όταν ανεβαινες στο ΟΑΚΑ να παιξεις Ευρωπαϊκο αγωνα με ομαδες τυπου Στανταρ, Ρουμπιν, Κοπεγχαγη σε εκανε να λες με σιγουρια παω να πανηγυρισω και να δω καλη μπαλα…όχι όπως τωρα που πανηγυριζουμε (οι παιχτες κυριως, ισοπαλιες π.χ. με Ρουμπιν). Στοχος λοιπον των διοικουντων να βρουν τον τροπο να φτιαξουν μια ομαδα που θα παιζει ωραιο, θελκτικο, επιθετικο ποδοσφαιρο και να προκρινεται κάθε χρονο στους ‘’16’’. Εμενα ως Παναθηναϊκο το Πρωταθλημα, ετσι όπως παιζεται εδώ με αυτές τις συνθηκες και με αυτά τα δεδομενα δεν με ενδιαφερει…είναι όμως απαραιτητη προϋποθεση για να παιζω στην Ευρωπη κάθε χρονο.


Υ.Γ.1 Απαραιτητη προϋποθεση για να τα επιτυχει αυτά η ομαδα είναι η αποκτηση ιδιοκτητου γηπεδου…ΑΜΕΣΑ και αυτος θα επρεπε να είναι ο Νο 1 στοχος σημερα.

Υ.Γ.2 Δεν παραγνωριζω ότι λαθη εγιναν πολλα το καλοκαιρι, ελπιζω να διορθωθουν.

Υ.Γ.3 Ο Παναθηναϊκος πηρε ακριβως αυτό που του αξιζε φετος στην Ευρωπη…την χειροτερη Ευρωπαϊκη του χρονια εδώ και πολύ καιρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου