Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Δώστε την ομάδα στον κόσμο.


Είχα αποφασίσει να γράψω κάτι για το ποδόσφαιρο και ορισμένα πράγματα που με προβληματίζουν, όταν όμως παρακολούθησα το παιχνίδι Champions League της ομάδας Βόλεϊ και είδα την υπερπροσπάθεια της ομάδας αποφάσισα να γράψω πάλι για το τμήμα που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα.

Πραγματικά η ομάδα έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο και τα προβλήματα της είναι τέτοια που καταφέρνει να κερδίζει σετ σε αγώνα όπως ο σημερινός και θεωρείται άθλος, ναι κύριοι, άθλος. Όταν έχει αποχωρήσει ο ένας από τους δύο βασικούς διαγώνιους, ο Κασταρντ, μετά χάνει τον Λάππα από τραυματισμό, αναγκάζεται να παίξει με διαγώνιο τον Πετρέα που δεν είναι η θέση του (είναι σαν να παίζεις με φορ τον Κατσουράνη), και μέσα σε όλα αυτά τα αγωνιστικά προβλήματα να υπάρχουν και οικονομικές οφειλές ολόκληρων μηνών προς τους παίκτες, είναι φυσιολογικό να θεωρείται άθλος ακόμα και η πρώτη θέση που έχει στο πρωτάθλημα η ομάδα. Για να πω την αλήθεια απορώ πως πήγε και η ομάδα στο Ινσμπρουκ, ποιος πλήρωσε τα έξοδα;

Με αφορμή την ομάδα βόλεϊ λοιπόν θέλω να μιλήσω για όλο τον ερασιτέχνη. Η άποψη μου είναι πως αφού δεν βρίσκεται λύση, ίσως ο κόσμος του Παναθηναϊκού να μπορεί να βοηθήσει, άλλωστε όπως λένε…«ο Παναθηναϊκός ανήκει στον λαό του»!! Ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνει πράξη.

Δεν μπορεί λοιπόν να βραχυκυκλώνει τον Ερασιτέχνη μια ομάδα ανθρώπων, δεν μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον όλων των τμημάτων 63 άτομα. Ας σταματήσουν κάποιοι επιτέλους να βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου, ας ξεπεράσουν τις απαρχαιωμένες τακτικές τους και ας δημιουργήσουν νέους ορίζοντες. Δεν είναι δυνατόν τέτοιες εποχές να ζητούν 100€ για να γίνει κάποιος μέλος (τώρα το κατέβασαν στα 50€), πως θα μπορέσει να υπάρξει ανταπόκριση από τον απλό κόσμο; Προσωπικά θεωρώ πως το ποσό των 20€ είναι προσιτό στον απλό κόσμο ώστε να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Αν θέλουν βέβαια το ποσό να είναι μεγαλύτερο ας υπάρξει μια συμφωνία με ΠΑΕ και ΚΑΕ (βέβαια αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει ή να ξεκινήσει από του χρόνου έστω) και ο κόσμος που αγοράζει διαρκείας με ένα επιπρόσθετο ποσό 50€ να του δίνεται η ευκαιρία να γίνει μέλος αλλά και ταυτόχρονα το ποσό αυτό να ισοδυναμεί με εισιτήριο διαρκείας για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα (Πόλο, Βόλεϊ, κολύμβηση). Δεν λέω πως έτσι θα λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο, αλλά πιστεύω πως τουλάχιστον θα γίνει ένα καθοριστικό βήμα για να μπορέσει να βρεθεί αρχικά μια λύση και να περάσει τελικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στα «χέρια» του λαού του, εκεί που δηλαδή ανήκει.



Υ.Γ.1 Είναι τυχαίο που δεν επέστρεψε ο Σταθοκωστόπουλος; Ο άνθρωπος αυτός πρόσφερε τόσα στο βόλεϊ για περισσότερο από έξι χρόνια αλλά τελικά «κάποιοι» τον ανάγκασαν να φύγει επειδή δεν ήταν αρεστός κι επειδή κάποια στιγμή συνειδητοποίησε πως στο τμήμα βόλεϊ δεν μπορούσε να έχει λόγο αφού την υπογραφή την είχε πάντα ο Ερασιτέχνης.

Υ.Γ.2 Διάβασα πως στο πρόσφατο συμβούλιο του Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης Γόντικας εκπροσώπησε την ΠΑΕ, η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να μην διασυρθεί η ομάδα, καθώς καλύπτει διάφορα λειτουργικά έξοδα και πάγιες δαπάνες. Θέλω όμως να δω κάτι παραπάνω από την ΠΑΕ, αφού έχει τη δυνατότητα να προσφέρει..

Υ.Γ.3 Ο κόσμος είναι καλά ενημερωμένος για το τι φταίει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και πιστεύω (αλλά και εύχομαι) αυτός να έχει τελικά και τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Περιμένω λοιπόν τους οργανωμένους να δραστηριοποιηθούν…

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου