Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ποσο αξιζει τελικα η ανθρωπινη ζωη και γιατι συγχωρουμε ετσι ευκολα?


Βλεποντας το Σαββατοκυριακο στο Youtube την σκηνη με τον Μπατιστ και τον Οζμπολτ, μου γεννηθηκαν πολλες σκεψεις στο μυαλο. Ποσο να αξιζει αραγε για καποιους κακομαθημενους και καλοπληρωμενους αθλητες η ανθρωπινη ζωη? Ποσο αξιζει για τον Μπατιστ η ανθρωπινη ζωη, το σκεφτηκε ποτε ? Αν το ειχαν κανει αυτό στον ιδιο? Αν το ειχαν κανει στο παιδι του? Για τον Ομπραντοβιτς ποσο αξιζει η αξιοπρεπεια και μια ανθρωπινη ζωη? Οσο ενας τιτλος? Οσο ένα κερδισμενο παιχνιδι? Από καθαρη τυχη ο Οζμπολτ δεν εχει κατι σοβαρο και το παιδι ευτυχως ζει.
Θα μπορουσε καλλιστα να είναι νεκρος ή αναπηρος αυτή την στιγμη. Το ιδιο σκεφτομαι και για τον Μπουρουση και την φαση με τον Κρστιτς, ο Μπουρουσης θα μπορουσε να εχει παθει χειροτερη ζημια ακομα και να τυφλωθει, κατι τετοιο όπως η αξιοπρεπεια και η αξια της ανθρωπινης ζωης κοστολογηθηκε λοιπον από την FIBA με 3αγωνιστικες, την ιδια ασχημη καταληξη θα μπορουσαν να εχουν και οι μπουνιες του Σοφο στο κεφαλι καποιου ατυχου ξαπλωμενου παικτη, και αυτό κοστολογηθηκε με 2 αγωνιστικες. Γιατι λόιπον να χαιδευουμε τα αυτια καποιον αληταραδων οι οποιοι βγαζουν λεφτα που ουτε σε 10ζωες δεν θα δουμε και από πανω το παιζουν και νταηδες και δεν τους αγγιζει και τιποτα και δεν λαμβανουν υποψιν τους την ΑΞΙΑ μιας ανθρωπινης ζωης. Εάν εγω, ο Κωστας, ο Μητσος ο οποιοσδηποτε από εμας παει να πατησει καποιον στο κεφαλι το λιγοτερο που θα συμβει είναι να κατηγορηθει για βιαιοπραγια, προξενηση σοβαρων σωματικων βλαβων, μπορει και να είναι δολοφονος αν τα πραγματα δεν πανε καλα, εμας δεν θα μας συγχωρουσε κανεις λοιπον, θα ημασταν στιγματισμενοι για μια ζωη, χωρις δουλεια με κατεστραμενη ζωη, γιατι λοιπον εμεις πρεπει να συγχωρεσουμε τον Μπατιστ, τον Κρστιτς και οποιονδηποτε άλλο δεν σεβεται μια ανθρωπινη ζωη? Αν ημουν Ομπραντοβιτς ο Μπατιστ δεν θα ξαναεπαιζε για εμενα, ο Ζοτς οσο μεγαλος είναι εδώ εχει ένα μεγαλο φαουλ, ο πρωτερος εντιμος βιος δεν διαγραφει μια εγκληματικη πραξη, ισως δινει καποια ελαφρυντικα και αυτό κυριως στο δικαστηριο, αλλα στις συνειδησεις δεν παιζει ρολο. Και ξαναρωταω γιατι ολο το Σ/Κ αυτό σκεφτομουνα, το συζητησα με πολύ κοσμο, καποιοι ειχαν άλλες αποψεις, ομοιδεατες μου και μη, εγω πιστευω ότι ισως εχω την ποιο ακραια αλλα συναμα και την ποιο τιμια, απαιτω ισονομια για ολους μας,όπως εγω θα καταδικαζομουνα χωρις δευτερη σκεψη ετσι και αυτοι οι αληταραδες πρεπει να πληρωνουν, δεν χρησιμοποιω βαριες εκφρασεις απλα σκεφτειτε πως θα χαρακτηριζατε εσεις καποιον που θα εκανε κατι τετοιο, ο Μπατιστ είναι ενας αληταρας και ντρεπομαι που είναι στην ομαδα μου. Για εμενα η καριερα του Μπατιστ επρεπε να εχει τελειωσει στην συγκεκριμενη φαση. Όπως θα τελειωνε και η δικη μου ζωη (επαγγελματικη, οικογενειακη αν εκανα κατι παρομοιο). Πριν κρινετε το αρθρο απλα φερτε στο μυαλο σας την σκηνη, σκεφτειτε να ηταν μια σκηνη στην καθημερινοτητα, το θυμα να ησασταν εσεις ή καποιος συγγενεις σας ή καποιος φιλος σας…τωρα σκεφτειτε τι τιμωρια θα θελατε για τον θυτη. Αυτά τιποτε άλλο.

5 σχόλια:

  1. Σωστός, αλλά μην ξεχνάμε και την προσφορά του στον Παναθηναϊκό και το Ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια! να τιμωρηθεί φυσικά αλλά όχι να διακοπεί και η καριέρα του. Το μάθημά του το πήρε για τα καλά! Μας στεναχώρησε όλους και το κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ μιλας σωστα..συμφωνω 100%
    υ.γ dominator σιγα μη βαλουμε και τα κλαματα απ τη στεναχωρια, ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ και μην εισαι τοσο παρωπιδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα προσωπικά με πείραξε πολύ αυτό που έκανε ο Μπατίστ και με στεναχώρησε γιατί δεν είχε δείξει ποτέ τέτοιο χαρακτήρα...εσύ κάνε ότι νομίζεις... οι παρωπήδες που κολλάνε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AKou na deis Dominator, me aektzides den mporeis na vreis akri, edo ta palikaria tous exei katastrapsei ado kai xronia o osfp apo otan tous pire ton Bajevits kai autoi theoroun panta pos gia ola ftaiei o Panathinaikos... Isos tou fanike periergo pou o Batiste to ekane auto se antipalo tou kai oxi ston...obradovic

    ΑπάντησηΔιαγραφή