Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πήξαμε στους ηθικολόγους


Έχουν περάσει αισίως 4 μέρες από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και το τραγικό γεγονός που ομολογουμένως μας συγκλόνισε όλους. Κυρίως για την βιαιότητα της σκηνής που αντικρίσαμε όλοι, αλλά και για το ότι το έκανε ένας παίκτης δεν έχει προκαλέσει ΠΟΤΕ τα 8 χρόνια που βρίσκετε στην χώρα μας.
Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να τιμωρηθεί ο παίκτης και μάλιστα υποδειγματικά, οποιαδήποτε τιμωρία και αν του επέβαλαν μάλιστα δεν θα μου έκανε εντύπωση όσο αυστηρή και αν ήταν για αυτή του την πράξη, μάλιστα αν δεν το κάνει η FIBA προτρέπω την ομάδα να το κάνει.
Επειδή άκουσα και διάβασα πολλές διαμαρτυρίες (και ηθικολογίες βέβαια) γιατί δεν τιμωρεί τον παίκτη η FIBA μέσω του video αναρωτιέμαι γιατί να γίνει αυτό; Μήπως τιμωρήθηκε όπως του άρμοζε ο Κρέσιτς, για την καρέκλα που πέταξε στο κεφάλι του Μπουρούση στο τουρνουά «Ακρόπολης»; Ο Κρέσιτς τιμωρήθηκε με τρείς αγωνιστικές, θεωρείτε όμως ότι ήταν αρκετές για την πράξη του; εκτός και αν πιστεύετε πως μια καρέκλα στο κεφάλι ενός άνθρωπου μπορεί να κάνει λιγότερη ζημιά από ένα πάτημα. Από την άλλη αν απλά θέλουμε να τιμωρηθεί ο Μπατίστ με ανάλογη ποινή όπως του Κρέσιτς (2-3 αγωνιστικές) τότε συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόση φασαρία για το θέμα και μας ζαλίζουν για παραδειγματικές τιμωρίες.

Ξέρετε τι άλλο με κούρασε; το ότι εμφανίστηκαν σαν τα μανιτάρια ηθικολόγοι από παντού, από κάθε χώρο και πολλοί από αυτούς όταν γυρνάνε σπίτι τους βρίζουν την γυναίκα τους, χτυπάνε τα παιδιά τους και με την πρώτη ευκαιρία κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο τους να βιαιοπραγήσουν σε συνάνθρωπο τους επειδή… τους προσπέρασε. Ξέρετε κάτι μην κάνετε τον κόπο να μας πείσετε, δεν θα πάρουμε, μπορούμε και μόνοι μας να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα για το θέμα αυτό.

Αντιλαμβάνομαι πως μια εικόνα όπως το περιστατικό του Μπατίστ με τον Όζμπολτ μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο δεν είναι καθόλου ευχάριστη και συγχρόνως καταδικαστέα, γνωρίζω επίσης πως οι αθλητές είναι κατά κάποιο τρόπο πρότυπα για ορισμένους ανθρώπους, βέβαια πρότυπα θα πρέπει να είναι για τις αθλητικές τους ικανότητες, εκτός και αν πιστεύεται πως οι αθλητές φτάνουν στο σημείο να διαμορφώνουν και… προσωπικότητες. Αν δεν ίσχυε αυτό που σας λέω, κάποιοι αθλητές όπως Τόμιτς, Ανατολάκης και ορισμένοι άλλοι δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από τα γήπεδα.

Υ.Γ.1 Επαναλαμβάνω για κάποιους «καλοθελητές» πως θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά του Μπατίστ και αν θέλει η ομάδα να τον τιμωρήσει ας το κάνει, τον Μαικ τον συγχωρούμε και τελειώνουμε το θέμα εδώ χωρίς άλλες υπερβολές και …ηθικολογίες βεβαίως!!!

Υ.Γ.2 Το πιο δυσάρεστο από όλα ήταν πως κάποιοι βρήκαν «πάτημα» να βγάλουν χολή για τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό, χωρίς να τους ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα.


The Researcher

2 σχόλια:

  1. Ναι ναι, ο Μπατίστ ποτέ δεν προκάλεσε όσο είναι στην Ελλάδα..ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΙΩΜΕΝΟΣ ! ή μηπως δε το θυμασαι κι αυτο??
    επιλεκτικη μνημη εχεις ρε φιλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An den itan o Batiste pou to ekane auto (i kapoios allos eponimos) den tha to mathename kan to simvan auto! an se endiaferoun ta koutsompolia kalitera na parakoloutheis tin Tatiana Stefanidou to mesimeri...
    fffaaaapppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή