Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τα δεδομένα του Ιανουαρίου.


Ο Ιανουάριος πλησιάζει και καθημερινά βλέπουμε να γράφονται ονόματα που αποτελούν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους το Παναθηναϊκού.
Η άποψη μου είναι πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 1-2 κινήσεις με πρώτη από όλες αυτή του επιτελικού χαφ που να μπορεί να τροφοδοτεί εύκολα τον Cisse. Η μεταγραφή αυτή θα πρέπει όμως να γίνει ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ αυτός ο παίκτης είναι επίπεδου Cisse, διότι αν δεν βρεθεί κάτι τέτοιο θεωρώ ποιο σωστό η ομάδα να περιμένει το καλοκαίρι όπου θα γνωρίζει και όλα τα δεδομένα της επόμενης περιόδου (αν δηλαδή θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Champions League ή όχι).
Επόμενη κίνηση ο επιθετικός, τον οποίο ο προπονητής θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει, αν τον θέλει για να κολλάει στο 4-4-2 δίπλα στον Cisse ή απλά να αντικαθιστά τον Γάλλο κάποιες περιπτώσεις στο σύνηθες 4-2-3-1;

Γενικότερα όσον αφορά τις μεταγραφές στην ομάδα ίσως χρειάζεται να γίνουν και άλλες κινήσεις, χρειάζεται ας πούμε ένα ακόμα Σέντερ μπακ (από το καλοκαίρι το λέω) ίσως και δύο ακόμα ακραία μπακ (αριστερό και δεξί) ποιο ποιοτικά, αλλά τέτοιες αλλαγές δεν μπορείς να τις κάνεις στα μέσα της περιόδου, άλλωστε για να πάρεις παίκτες σε θέσεις που έχεις ήδη αρκετούς (όπως π.χ. στα πλάγια μπακ που διαθέτει 4-5 η ομάδα) πρέπει να ξέρεις ποιοι θα φύγουν (και αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής), που θα πάνε, αν θα πάνε δανεικοί ή θα πουληθούν, κινήσεις που χρειάζονται χρόνο. Και κάτι ακόμα στην δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις και να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος, δεν γίνεται απλά για να ευχαριστήσεις την κοινή γνώμη να αγοράσεις παίκτες και να φτάσεις να έχεις πάλι 30 συμβόλαια και να πληρώνεις παίκτες που θα αγωνίζονται σε άλλη ομάδα.


Υ.Γ.1 Επιτέλους και μία σωστή αντίδραση του Μαρινάκη, ο οποίος τα «έριξε» στους παίκτες. Άλλωστε μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο στην διαιτησία μια φορά (Ηρακλή), δύο (Παναθηναϊκό) αλλά τρείς (ΑΕΚ) πάει πολύ και έτσι αποφάσισε να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους για την εικόνα που έχει η ομάδα του…

Υ.Γ.2 Κακά τα ψέματα, όταν οι παίκτες ακούνε από τους ίδιους τους παράγοντες της ομάδας τόσα πολλά περί αδικίας τους από την διαιτησία κτλ σκέφτονται: «εμείς κάνουμε καλά την δουλειά μας, άλλοι ευθύνονται για τα κακά αποτελέσματα», έτσι έρχεται ο εφησυχασμός και οι δύο ήττες στα Ντέρμπι.

Υ.Γ.3 Πολύ πιθανή η μεταγραφή Ιανουαρίου να γίνει μέσο … Μέντες, άλλωστε έχουν ανοίξει για τα καλά οι δουλειές του Πορτογάλου με τον Παναθηναϊκό.

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου