Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σημαντική νίκη αλλά έχει δουλειά ακόμα


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση, με αυτό τον τρόπο κερδίζει και χρόνο ο προπονητής ώστε να μπορέσει να περάσει την δική του φιλοσοφία και στυλ παιχνιδιού. Η ομάδα ήταν βελτιωμένη σε κάποιους τομείς και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι προσπάθησε να εφαρμόσει αυτά που ήθελε ο Φερέιρα.

Στα θετικά στοιχεία είναι ότι οι γραμμές ήταν κοντά έτσι οι παίκτες κάλυπταν μικρότερες αποστάσεις και όταν γινόταν λάθος στην επίθεση με πρεσάρισμα ψηλά στο κέντρο κατάφερνε να κερδίσει την κατοχή της μπάλας ξανά, χαρακτηριστικό το ότι δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Επίσης είδα πως οι παίκτες κυκλοφορούσαν την μπάλα όσο χρειαζόταν μέχρι να βρεθεί κενός χώρος στο κέντρο ώστε να περάσει η μπάλα στους μέσους και από εκεί στα πλάγια όπου και στηρίχτηκε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Γενικά σε σχέση με όσα μας είχε συνηθίσει η ομάδα είδα τουλάχιστον πως άλλαξε και 5-10 φορές τη μπάλα χωρίς να γίνει λάθος, έβγαλε και φάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, σε καμία περίπτωση δεν ενθουσιάστηκα απλά είδα τουλάχιστον τα βασικά που λέμε, αυτά που ήδη έπρεπε να δείχνει η ομάδα εδώ και καιρό.
Στα αρνητικά, ότι οι μέσοι δεν βοηθούσαν αρκετά τους δύο ακραίους παίκτες από όποια πλευρά παιζόταν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται κάποιες φορές ανάμεσα σε 3 και 4 παίκτες, αντιθέτως όταν υπήρχε βοήθεια εκεί, η μπάλα περνούσε στους μέσους και γινόταν πολύ εύκολα αλλαγή παιχνιδιού. Κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν όχι τόσο η οπισθοχώρηση της ομάδας (συνηθισμένο φαινόμενο αυτό άλλωστε) αλλά τα τραγικά λάθη που έγιναν στο κέντρο της άμυνας που ευτυχώς δεν κόστισαν.
Ο Φερέιρα έχει πολύ δουλειά ακόμα, αλλά νομίζω πως με την επιστροφή των Λέτο, Νίνη, Γκοβού αλλά και τις γνώσεις του Πορτογάλου στα θέματα τακτικής θα δούμε πολύ διαφορετικό Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί το 3Χ3 με Πανσσεραικό, Αστέρα και Ολυμπιακό Β. ώστε η ομάδα να πάει στην διακοπή του πρωταθλήματος με ανεβασμένο ηθικό, στην πρώτη θέση και έχοντας το πλεονέκτημα της διακοπής ούτως ώστε να δουλέψει περισσότερα πράγματα ο προπονητής.

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου