Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νίκη με ξέσπασμα


Δύο πρόσωπα έδειξε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό παιχνίδι, το ένα μέχρι το 0-2 όπου οι περισσότεροι παίκτες ήταν εκτός αγώνα. Ο Βύντρα ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν μπορούσε καν να ακολουθήσει τον Σολτάνι, ο Κατσουράνης έκανε ένα λάθος διώξιμο στην απόκρουση του ασταθή Τζόρβα, ο Ζιλμπέρτο ήταν μέτριος με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις όπως και MVP Λουίς Γκαρσία που μέχρι εκείνο το σημείο είχε επηρεαστεί και εκείνος από την μετριότητα της ομάδας.

Η ομάδα ευτύχισε να μειώσει το σκορ νωρίς και ακόμα περισσότερο να ισοφαρίσει στο ιδανικότερο στην εκπνοή του ημιχρόνου. Πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι πράσινοι ξεκίνησαν το δεύτερο μισό έχοντας φέρει στα ίσα το παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου. Η ομάδα ανέβασε στροφές και με MVP όπως είπαμε το Γκαρσία ολοκλήρωσε την ανατροπή νωρίς-νωρίς, μόλις στο 49’.

Προσωπικά πιστεύω πως το δίδυμο Κατσουράνη-Μπουμσονγκ είναι ότι πιο ποιοτικό έχει στην θέση αυτή ο Παναθηναϊκός, ο Γάλλος (πλέον) δείχνει ο ηγέτης της άμυνας (δεν σταμάτησα ποτέ να λέω πως αργά ή γρήγορα θα παίξει αυτό που ξέρει) και ο Κατσούρ δίπλα του δείχνει να κουμπώνει ιδανικά διότι και να διαβάζει τις φάσεις σωστά ξέρει και να οργανώσει το παιχνίδι μπορεί. Ούτως η αλλιώς αυτό το δίδυμο το έβρισκα ιδανικό από την ημέρα που αποκτήθηκε ο Μπουμσονγκ (http://sport-lab.blogspot.com/2010/07/boumsong.html). Ο Ζιλμπέρτο από ένα διάστημα και μετά ανέβασε την απόδοση του, παρόλα αυτά πιστεύω πως χρειάζεται κάποιες ανάσες όταν το πρόγραμμα το επιτρέψει. Ο Πλεσί δείχνει καλά στοιχεία και θεωρώ πως έχει καλύτερη μεταβίβαση από το (πουλέν μου) Σιμάο, ανασταλτικά όμως δεν είναι…Σιμάο. Ο Λάζαρος έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρίνος βοήθησε πολύ με τα τρεξίματα του, για τον Σισσε δεν έχω να πω πολλά απλά πως αν αυτός ο παίκτης είχε πίσω του έναν δημιουργικό χαφ αυτή την στιγμή ίσως να είχε ξεπεράσει και τα 15 γκολ, διότι χωρίς έναν τέτοιο παίκτη έχει είδη 10!.

Ο Γκαρσία είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και ίσως αυτή την στιγμή να μην υπάρχει άλλος παίκτης καλύτερος του στο ρόστερ στον τομέα αυτό, πρέπει όμως να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Χθές όλα ξεκινούσαν από αυτόν και το γκολ του μπήκε σε καθοριστικό σημείο ώστε να ξεκινήσει η αντεπίθεση


Υ.Γ. 1 Αν γινόταν η «γκέλα» σήμερα δεν θα υπήρχε Νιόπλιας να ρίξουν την ευθύνη και οι παίκτες το ήξερα αυτό…

Υ.Γ. 2 Πραγματικά έχω βαρεθεί τους Ελληνάρες, δεν μπορεί οτιδήποτε συμβαίνει στον Παναθηναϊκό να φταίει ΠΑΝΤΑ ο Κατσουράνης, όποτε δεν παίζει μπάλα η ομάδα φταίει ο Κατσουράνης, όποτε κάνει γκέλα ο Σπυρόπουλος φταίει ο Κατσουράνης, επειδή σήμερα… βρέχει  φταίει πάλι ο Κατσουράνης, ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ! Δηλαδή έφταιγε ο Κατσουράνης που ο Σολτάνι στο πρώτο γκολ αφήνει τον Βύντρα πίσω του 5 μέτρα χωρίς καν να τον ακολουθήσει; Στο δεύτερο γκολ ο Κατσούρ κάνει λάθος διώξιμο, αλλά ποιος θα περίμενε πως σε σουτ 30 μέτρων ο Τζόρβας θα διώξει με τα πόδια;

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου