Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τι παιζει με Ζηση...?





Το πρωτοσελιδο σημερα της Πρασινης ειχε ένα χτυπημα που με εκανε να μπω σε σκεψεις…’’Τουρκος’’ λεει ο Νικος Ζησης με Πιανιτζιανι (προπονητη του στην Σιεννα). Από ότι καταλαβα ο Ζησης ψαχνεται να την κανει από την Σιεννα, από οσα λεγονται εχει μικρο χρονο συμμετοχης (περιπου 15’) και αυτή είναι η κυρια αιτια της δυσαρεσκειας του. Επισης από ότι διαβασα η συζηγος του είναι εγκυος και ο Ζησης καλοβλεπει μια πιθανη επιστροφη στα πατρια εδαφη. Πριν από λιγο καιρο σκεφτομενος ποιο γκαρντ στην Ευρωπη μπορει να πληρει προϋποθεσεις που εχει θεσει ο Ζοτς μου ηρθε στο μυαλο ο Ζησης και να που σημερα το αρθρο της Πρασινης με εκανε να το ξανασκεφτω. Ο Ζησης είναι ένα γκαρντ ψηλο (1,93) που μπορει να παιξει αμυνα, μπορει να οργανωσει και μπορει να εκτελεσει από μεση αλλα και από αμκρινη αποσταση, ενώ δεν του λειπει και το drive, χωρις να είναι ο ποιο χαρισματικος παικτης ή ο ποιο ταλαντουχος, είναι όμως εργατικος και παιχτης του προπονητη. Δυο από τα μειονεκτηματα του είναι η ελλειψη ταχυτητας και εκρηκτικοτητας. Δεν θεωρειται ο μεγαλος σουτερ, αλλα δεν τον αφηνεις και αμαρκαριστο (είναι εξισου αξιοπιστος με Διαμαντιδη και Σπανουλη και σιγουρα ποιο αξιοπιστος από Καλαθη-Τεπιτς, για το μακρυνο σουτ μιλαω παντα). Δεν είναι το καθαρο πλει-μεικερ αλλα είναι ποιο πλει-μεικερ από τον Τεπιτς και τον Ντριου, δεν είναι Σατο στην αμυνα, ουτε Διαμαντιδης, αλλα είναι καλυτερος στην ομαδικη αμυνα από τον Καλαθη και καλυτερος από τον Ντριου. Overall, είναι ενας παιχτης υπερπολυτιμος κατά την αποψη μου για πολλες ομαδες που πρωταγωνιστουν στην Ευρωλιγκα, για εμενα ο Ζοτς θα πρεπει να σκεφτει σοβαρα αυτή την περιπτωση (αν υφιστανται τα σεναρια περι αποχωρησης από Σιεννα) καθως με την προσθηκη του Ζηση το ηδη καλο ροστερ, γινεται απλα τελειο κατεμε. Μοναδικο που με προβληματισε είναι ότι παραπονεθηκε για τα 15’ συμμετοχης με την Σιεννα, πιθανοτατα αν ερθει στον Παναθηναϊκο θα πρεπει να αποδεχτει ότι αυτος θα είναι ο χρονος του και μπορει και σε καποια ματς λιγοτερος. Αν το αποδεχθει αυτό και αποφασισει να γινει ένα ακομα γραναζι στην καλοκουρδισμενη μηχανη του Ζοτς…τοτε καλως να ορισει.

Υ.Γ. Ενδεχομενο να ενδιαφερθει η ομαδα του κουμπαρου του δεν βλεπω, καθως θεωρω ότι θα ηταν βλακεια του γερο-Ντουντα να παρει ένα παικτη στην θεση του οποιου, υπαρχουν ηδη οι Σπανουλης, Τεοντοσιτς, Παπαλουκας που θελουν από μια μπαλα ο καθενας.


3 σχόλια:

  1. θελεις να μας πεις οτι αφησε τον Σαρας
    που θα εμενε με ελαχιστα χρηματα
    και θα σκυλιαζε για να αποδειξει οτι αξιζει ακομα σαν παικτης,
    τον παικτη δηλαδη που ειναι το πιο κρυο αιμα και που δεν κρυβεται ποτε στα δυσκολα που εχει παει σε 4 final four με 3 διαφορετικες ομαδες και τα εχει κατακτησει και τα 4!
    και θα πληρωσει την Σιενα για να ΑΓΟΡΑΣΕΙ τον Ζηση που ΔΕΝ παιζει άμυνα και δεν ηταν ποτε σκυλι ή γρηγορος!και που δεν πηρε ποτε πανω του δυσκολες καταστασεις και δεν ξερει πως ειναι αφου το ιταλικο πρωταθλημα ειναι πραγματικα light καμια σχεση με ελλαδα
    (ειναι δηλαδη μια περιπτωση 1/10 του Σαρας

    νομιζω οτι δεν υπάρχει τετοια περιπτωση,
    και αν γινει θα ειναι τραγικό λάθος
    (ο παναθηναικος μπορουσε να παρει σαν ελευθερο δηλαδη μονο με 200.000 τον μαμ ινταιρ απο την Σιενα και δεν τον πηρε το καλοκαιρι)
    κατι αλλοε χει στο μυαλο του ο ζοτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Min jexnas file pos o PAO den peire ton Mac intair giati perimene tin apantisei tou Spanouli i opoia OLOS TYXAIOS irthe otan eleije i prothesmia agoras to paikti apo yin Siena. Enas akoma logos pou tha perimenoume me ...anoixtes agales ton Kill-Bill...
    Episis sumoo me ton Punisher oti paizei kali amuna kai sigoura KALUTERH APO TON SARAS! exeis adiko k se ati akoma o Zisis exe parei megala shoot me tin Ethniki, eei den metrane??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα αδελφε
    πολυ καλο το blog σου, συνεχισε ετσι.
    οσον αφορα στον ζηση αν και δεν τον θεωρω καλυτερο απο αυτους που εχουμε, ολοι οι καλοι χωρανε ομως στην ομαδα και ο ζησης μπορει να δωσει αρκετες λυσεις στην επιθεση κυριως. Θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή