Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αρχή Φερέιρα με…εσωτερικές μεταγραφές.


Νέο ξεκίνημα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό με νέο τεχνικό τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Είδη γνωρίζουμε πολλά για αυτόν τον προπονητή ποιος είναι, που ήταν, τι έκανε, τι σύστημα ακολουθεί κ.τ.λ. Εγώ αυτό που θέλω να πω για τον Φερέιρα είναι πως θεωρώ σημαντικό στοιχείο την προσωπικότητα του, κυρίως για την πειθαρχία της ομάδας αλλά και για το πώς θα διαχειριστεί τα μεγάλα ονόματα και τις προσωπικότητες. Δεν ξέρω αν θα πετύχει στον Παναθηναϊκό, άλλωστε ένας προπονητής κρίνεται σε βάθος χρόνου πολλοί προπονητές έκαναν μεγάλη καριέρα σε ομάδες και όταν πήραν «μεταγραφή» σε μεγαλύτερο club απέτυχαν και… έφυγαν βράδυ (π.χ. Πελεγκρίνι), υπομονή χρειάζεται και να στηριχτεί η νέα αυτή προσπάθεια με έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή.

Θεωρώ πως ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να αρχίσει με τις εσωτερικές μεταγραφές πριν φτάσει ο Ιανουάριος όπου θα γίνουν οι ουσιαστικές. Από ότι είδαμε ο Φερέιρα έχει γνώση για το τι γίνεται στον Παναθηναϊκό με τους παίκτες, έτσι πιστεύω πως ο Γιούρκας έχει μια ευκαιρία να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του και να αποδειχτεί πολύ σημαντική προσθήκη (γιατί όχι και) στην 11άδα.

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Τζόρβα ίσως φέρει στο Νο1 τον Φερναντεζ, ο οποίος είναι καλός τερματοφύλακας και δεν πήρε καμία ευκαιρία από τον Νιόπλια.

Επίσης ο Φερέιρα γνωρίζει τον Κατσουράνη από την Πορτογαλία όπου αγωνιζόταν στόπερ στην Μπενφίκα (είδαμε να αγωνίζεται και επί Νιόπλια στην ίδια θέση) θεωρώ πως ο νέος τεχνικός ίσως τον καθιερώσει μόνιμα στην θέση αυτή, άλλωστε είναι απαραίτητος στο σύστημα του Πορτογάλου ένας παίκτης που θα «κάνει παιχνίδι» από την θέση του στόπερ και αυτή την στιγμή μόνο ο Κατσουράνης μπορεί να το κάνει αυτό στην ομάδα.

Θα ρισκάρω να πω κάτι ακόμα, από ότι δείχνουν τα πράγματα ο Γκοβού θα αποτελέσει παρελθόν τον Ιανουάριο, η διοίκηση είναι πολύ δυσαρεστημένη με την στάση του και δικαιολογημένα αφού ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! Πιστεύω όμως πως μέχρι τον Ιανουάριο υπάρχει χρόνος και αφού κοπάσει ο θόρυβος από την υπόθεση του, τότε ίσως δούμε κάποια θετική εξέλιξη λόγο του Φερέιρα, είναι ο μόνος που μπορεί να μπει ανάμεσα στον παίκτη και την διοίκηση. Αν καταφέρει να επαναφέρει στην ομάδα, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο τον παίκτη θα βγει διπλά κερδισμένος, αφού θα κερδίσει και έναν (αναμφίβολα) καλό ποδοσφαιριστή αλλά και την εκτίμηση του κόσμου αφού κακά τα ψέματα ότι και αν έχει κάνει ο Γκοβού ο κόσμος γουστάρει να βλέπει παίκτες τέτοιου βεληνεκούς στην ομάδα του.

Υ.Γ. Δεν νομίζω πως θα ήθελε οποιοσδήποτε προπονητής να κάνει ντεμπούτο με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, κι όμως αυτός το επέλεξε, κάτι δείχνει αυτό…


The Researcher

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να χρησιμοποιήσει και το υλικό(παίκτες) που κοιμάται σε πάγκο και κερκίδες... αν και πολύ φοβάμαι πως θα φανεί άτολμος και θα ακολουθήσει τον μπούσουλα των προηγούμενων προπονητών του ΠΑΟ. Είμαι πολύ περίεργος τι ενδεκάδα θα κατεβάσει με Μπαρτσελόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή