Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Λάζαρε, δεύρο έξω…


Πλησιάζει το σάββατο λοιπόν, τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά για τον Νιόπλια, το ματς θα είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλιστα η κατάρτιση της 11άδας. Η βασική τριπλέτα πίσω από τον Σισέ (Λέτο, Νίνης, Γκοβού) θα είναι απών από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.
Από την άλλη, αυτή είναι μια ευκαιρία για κάποιους να αποδείξουν κάποια πράγματα, όπως ας πούμε ο Χριστοδουλόπουλος, θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσει και μάλιστα σκεφτόμουν πως αν παίξει πίσω από τον Σισέ θα είναι ιδανικό. Στα πλάγια δεν νομίζω πως του ταιριάζει αφού δεν διαθέτει την απαιτούμενη ταχύτητα, ενώ πίσω από τον Γάλλο μπορεί να αποδειχτεί άσσος στο μανίκι του Νιόπλια. Έχει την κάθετη πάσα και μπορεί να κρατήσει την μπάλα, άλλωστε πολλοί θεωρούν πως αυτή είναι η θέση του. Αριστερά του ο Γκαρσία και δεξιά του ο Μαρίνος. Στα χαφ μαζί με τον Ζιλμπέρτο ο Σιμάο (ή ο Κάρα παρότι χρειάζεται ξεκούραση), ενώ στην τετράδα της άμυνας μαζί με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα και τον Μπουμσονγκ, θα μετατόπιζα τον Κατσουράνη ο οποίος προέρχεται από δύο 90λεπτα με την Εθνική, και έτσι θα χρειαστεί λιγότερα τρεξίματα ο παίκτης. Επίσης εξοικονομείς και μία αλλαγή αν δεν παίξει ένας από τους Κατσουράνη, Καραγκούνη στο κέντρο αφού οι Ζιλμπέρτο και Σιμάο (έπαιξε με την Εθνική του αλλά αυτός είναι 22 χρονών, όχι 33!) είναι πιο ξεκούραστοι. Ο μεγάλος μου φόβος είναι ο Σαλπιγγίδης, που δείχνει να είναι σε φόρμα και θέλει να αποδείξει κάτι παραπάνω στους (λίγους) ανεγκέφαλους επικριτές του. Για αυτό τον λόγο θεωρώ την εμπειρία του Κατσουράνη απαραίτητη στην άμυνα, αντί του παρορμητικού Σαριέγκι.


Υ.Γ. Πριν καιρό είχα πει για τον Νιόπλια πως είναι καιρός να κάνει τα «θέλω» του στην ομάδα και να αφήσει τα «πρέπει», αν γουστάρει να κάνει το δικό του. Νομίζω το timing είναι ιδανικό με τις τόσες ελλείψεις. Ας δώσει λοιπόν ευκαιρία στον πιτσιρικά τον Μαυρία και όταν λέω ευκαιρία εννοώ φανέλα βασικού, νομίζω πως το ταλέντο, αλλά πολύ περισσότερο το πάθος του μικρού θα τον δικαιώσουν. Μόνο κερδισμένος έχει να βγει ο Νιόπλιας από αυτήν την κίνηση…

The Researcher


3 σχόλια: