Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Να δούμε αν θα γίνει η αρχή από τον Παναθηναϊκό


Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει τελικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Η έφεση δεν έγινε αποδεκτή και οι Πράσινοι θα έχουν ένα ακόμα μειονέκτημα στο παιχνίδι, εκτός από τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Η ποινή για μένα ήταν σωστή, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ενεπλάκησαν με την αστυνομία και έκαψαν και ένα περιπολικό, τι άλλο έπρεπε να κάνουν δηλαδή για να μην θεωρηθεί άδικη η τιμωρία; Το ότι τα σημαντικότερα γεγονότα συνέβησαν εκτός γηπέδου δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνεται η ομάδα για τους οπαδούς που προμηθεύει εισιτήρια της. Η λογική της Ριζούπολης (ότι δηλαδή όλα συνέβησαν πριν από το παιχνίδι και όταν άρχισε αυτό όλα ήταν καλά) είναι για τους βλάκες. Από την στιγμή που οπαδοί ταξιδεύουν σε μια πόλη μέχρι να φύγουν από αυτή, όλα πρέπει να κυλούν ομαλά, σε αντίθετη περίπτωση ευθύνη έχει ΚΑΙ η ομάδα. Αν δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, να μην πάρουν εισιτήρια ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Το θέμα είναι αν στην επόμενη παρόμοια περίπτωση (γιατί θα υπάρξει σίγουρα) θα δούμε την ίδια αυστηρότητα από τους αθλητικούς δικαστές, διότι παρόμοια γεγονότα έχουν ήδη συμβεί, όπως αυτά της Καλλιθέας με τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και αυτά που έγιναν στο κέντρο της πόλης των Σερρών με τους Ολυμπιακούς. Ας τα ξεχάσουμε λοιπόν αυτά, ας γίνει η αρχή ενός καλού από τον Παναθηναϊκό, αλλά να γίνει, μην αρχίσουμε μετά τα… «ναι μεν αλλά» ή «δεν ήταν τα ίδια» κτλ. Θέλετε να βάλετε μία τάξη στα πράγματα; να η ευκαιρία λοιπόν, γιατί αν οι ομάδες τιμωρηθούν 3-4 φορές, οι οπαδοί θα το σκεφτούν διπλά την επόμενη φορά όταν θα ξέρουν πως έχουν αλλάξει τα πράγματα.


Υ.Γ. Αλήθεια τα επεισόδια της Καλλιθέας ήταν λιγότερο σοβαρά; Πόσο διαφέρουν οι συμπλοκές των οπαδών με την Αστυνομία από τον ξυλοδαρμό του Μπάγεβιτς; Μην με ρωτήσετε ποιο είναι ποιο άρρωστο, την απάντηση την ξέρετε…


The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου