Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ήταν, είναι και θα είναι Πρέσβης!!!



Πρέσβης: “Ανώτατος διπλωματικός αντιπρόσωπος σε ξένη χώρα, επικεφαλής πρεσβείας”, με λίγα λόγια Παναθηναϊκός. Ναι, η εικόνα της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι ήταν κάκιστη, το αποτέλεσμα πολύ κακό, ίσως και καταδικαστικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να σβήσει σε μία νύχτα όσα έχουν πετύχει εδώ και δεκαετίες οι Πράσινοι. Δεν γίνεσαι «Μύθος» από την μία μέρα στην άλλη, δεν γίνεσαι «Θρύλος» για ένα παιχνίδι, δεν αφήνεις το στίγμα σου στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο από ένα και μόνο θετικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια είναι αυτή που μετράει στο ποδόσφαιρο και όχι τα εφήμερα αποτελέσματα. Διάρκεια είναι οι δύο προκρίσεις στους 8 του U.E.F.A, διάρκεια είναι οι δύο προκρίσεις στους 16 του Champions League, διάρκεια είναι οι δύο προκρίσεις στους 8 του Champions League, επίσης η συμμετοχή της μοναδικής Ελληνικής ομάδας σε ημιτελικό Champions League αλλά και η πρόκριση σε ημιτελικό και τελικό Πρωταθλητριών. Διάρκεια ΔΕΝ είναι οι 2 επιτυχίες ανά 15 χρόνια.

Το μόνο που αντιλαμβάνομαι λοιπόν όταν ακούω ειρωνικά σχόλια για την έκφραση «Πρέσβης», είναι το πόσο έχουν πειράξει οι επιτυχίες αυτές τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, διακρίνω μία πίκρα και μια ζήλεια που δεν έχει όρια. Και όλα αυτά ξέρετε γιατί; διότι οι επιτυχίες αυτές ξεφεύγουν από την Ελληνική μιζέρια, την καχυποψία μας, την κακή Ελληνική νοοτροπία μας. Οι επιτυχίες αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες, τις πέτυχε η ομάδα γιατί το άξιζε και κανένας δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει και αυτό είναι που τους πειράζει περισσότερο από όλα, ότι δηλαδή δεν μπορούν να βρουν έστω κάτι που να ακυρώνει όλα αυτά που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός, για να νιώσουν και αυτοί λίγο καλύτερα, να νιώσουν πως η διαφορά με την ομάδα τους δεν είναι τόσο μεγάλη. Δυστυχώς όμως η φαντασία και η θεωρία από την πράξη απέχουν όσο μια πρόκριση σε … τελικό Champions League.


Υ.Γ.1 Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια πολλοί προσπάθησαν να αμαυρώσουν τις χρυσές σελίδες του Παναθηναϊκού, μιλώντας για Ευρωπαϊκή εύνοια -λες και στην Ευρώπη άλλη δουλειά δεν είχαν να κάνουν από το να ασχολούνται με την Ελλάδα και το πως θα ευνοήσουν τον Παναθηναϊκό- το μόνο που κατάφεραν όμως ήταν είτε να γίνουν γραφικοί και να τους αποκαλέσουν ηλίθιους, είτε να πιάσουν δουλειά στον… «Πρωταθλητή» και τον «Γαύρο».

Υ.Γ.2 Το πιο δύσκολο για τους επικριτές του Παναθηναϊκού, είναι ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως για να μπορέσουν να συγκριθούν μαζί του χρειάζονται τουλάχιστον 10 χρόνια συνεχόμενων επιτυχιών, δεν είναι εύκολο να συμβιβαστείς με κάτι που πιθανότατα να μην το ζήσεις ποτέ και αυτό πονάει πολύ…


The Researcher


1 σχόλιο:

  1. Που να δουν βρε αδερφέ τέτοιες εμφανίσεις σαν αυτη στο Αμστερνταμ? Ποια ομάδα θα άντεχε 90 λεπτά το σφυροκόπημα για να χτυπήσει σαν κομπρα με μια αντεπίθεση?
    Θα μου πεις, εντάξει, στη ρεβανς χάσαμε 0-3 στην Αθήνα. Αλλα τέτοια βράδια, μονο η πανάθα τα προσφέρει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή