Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010




Ο Παναθηναϊκος κερδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ, έναν ΠΑΟΚ που δεν εχει καμια σχεση με τον περυσινο, ενας Παναθηναϊκος που στο πρωτο ημιχρονο θυμισε τον περυσινο Παναθηναϊκο με αδιακοπο πρεσαρισμα σε ολες τις γραμμες και ανεβασμα των μπακ στην επιθεση. Στο 2ο ημιχρονο βγηκε η κουραση κυριως στα κεντρικα χαφ του Παναθηναϊκου (Καραγκουνη και Κατσουρανη) που ειχαν από 2 γεματα 90λεπτα με την Εθνικη ομαδα, ετσι καπως ο ΠΑΟΚ ισσοροπησε την κατασταση, πηρε το κεντρο και ανεβηκε μετρα στο γηπεδο, χωρις όμως να απειλησει ουσιαστικα περα 1-2 φασεων, καθως ο Παναθηναϊκος αμυνθηκε συνολικα πολύ καλα. Πιστευω ότι σιγα σιγα ο Παναθηναϊκος θα αυξανει αυτό το πιεστικο και πειστικο ποδοσφαιρο του 1ου ημιχρονου.

Παμε τωρα στην αξιολογηση των παιχτων.

  • Τζορβας : Εσωσε την ομαδαστην πιο δυσκολη φαση του αγωνα, αλλα ηταν και παλι πολύ ασταθης στις εξοδους του με αποτελεσμα η ομαδα να κινδυνευσει 1-2 φορες εξαιτιας του.
  • Βυντρα : O κορυφαιος του Παναθηναϊκου, όχι μονο εξαφανισε τον Βιερινια, όχι μονο πετυχε ένα πανεμορφο νικητηριο γκολ, αλλα ηταν πολλες οι φορες που ανεβαινε στην επιθεση δημιουργωντας αριθμητικο πλεονεκτημα, καλη συνεργασια με Λουις Γκαρσια στην δεξια πλευρα.
  • Σπυροπουλος : Πολύ καλο παιχνιδι ανασταλτικα, δεν τον περασε ουτε μια φορα ο Σαλπιγγιδης, ανεβασμενος επιθετικα σε σχεση με περυσι, πολύ καλη συνεργασια με Λαζαρο στα αριστερα.
  • Μπουμσονγκ : Ισως το καλυτερο παιχνιδι του Μπουμ με την φανελα του Παναθηανϊκου., δεν εχασε ουτε μια μονομαχια με τον Μουσλιμοβιτς. Ενώ καποιες φορες προσπαθησε να ανεβασει και την ομαδα.
  • Σαρριεγκι : Εμοιαζε απροσπελαστος, με πολλες δυναμεις και πολύ καλη συνεργασια με Μπουμσονγκ (ισως καλυτερη από αυτή με Μπουμ-Καντε).
  • Ζιλμπερτο Σιλβα : Κλασικος Ζιλμπερτο εκοβε τις φασεις πριν καν γινουν επικινδυνες μπροστα από τους 2κεντρικους αμυντικους, σε αυτή την θεση τον μαθαμε, αυτή είναι η θεση που του ταιριαζει, δεν θελω να τον ξαναδω ουτε στοπερ, ουτε 8αρι, είναι αδικο και για τον ιδιο, αλλα και για την ομαδα. Εκανε 2-3 λανθασμενες μεταβιβασεις που ευτυχως δεν στοιχισαν (στην θεση που παιζει, μπροστα από τους 2 μπακ η λαθος πασα είναι μισο γκολ και για αυτό οι πασες του θα πρεπει να είναι ποιο σιγουρες, τουλαχιστον τωρα που υπαρχει ακομα θεμα φυσικης καταστασης και τα ποδια δεν υπακουουν)
  • Καραγκουνης : Μετριο παιχνιδι από τον Γιωργαρο, εδειξε ότι ειχε διαθεση αλλα η κουραση ηταν εμφανης, λαθος μεταβιβασεις, ασχημα κοντρολ, και καθυστερηση του παιχνιδιου.
  • Κατσουρανης : Από τους κορυφαιους του γηπεδου οσο ειχε δυναμεις, αλλα ακομα και όταν εμεινε από δυναμεις και προωθηθηκε στην επιθεση παρεμεινε επικινδυνος, γενικα καλο παιχνιδι. Βρισκει ξανα τον ρολο του στο 4-3-3, με αυξημενες επιθετικες αρμοδιοτητες.
  • Λουις Γκαρσια : Μετριο παιχνιδι γενικα, κακες μεταβιβασεις (όχι παντα), κακες επιλογες στα τελειωματα των φασεων, από την άλλη όμως ειχε καλα τρεξιματα, καλη συνεργασια με Βυντρα τον οποιο βοηθησε και αμυντικα ώστε να μην βρεθει εκτεθιμενος από τα ανεβασματα του Σακελλαριου. Σαφως και ο Παναθηναϊκος περιμενει περισσοτερα συμφωνα με την ποιοτητα του (ισως του ταιριαζει ποιο πολύ ο ελευθυερος ρολος, που όμως είναι δυσκολο να βρεθει στο 4-3-3).
  • Χριστοδουλοπουλος: Τηρουμενων των δυσκολων ειδικων συνθηκων τοσο για τον ιδιο (δυσκολος τραυματισμος, μακρα αποχη από αγωνιστικη δραστηριοτητα, καθολου προετοιμασια (αυτό δεν είναι απαραιτητα αρνητικο αν σκεφτουμε τι εγινε το καλοκαιρι)) οσο και για την ομαδα (ντερμπι με ΠΑΟΚ, κεκλεισμενων των θυρων, επιτακτικη αναγκη νικης) ισως ο Λαζαρος να πραγματοποιησε αν όχι το καλυτερο, ένα από τα καλυτερα παιχνιδια του με τον Παναθηναϊκο. Βοηθησε πολύ τον Σπυροπουλο αμυντικα, ενώ και επιθετικα προσπαθησε να δωσει το κατι με παραπανω με πλαγιοκοπησεις και 1εναντιον1.
  • Σισε : Ο ατυχος της βραδιας, εξαιρετικη εμφανιση, κινηθηκε σε ολες τις θεσεις της επιθεσης, δεξια, αριστερα, κεντρο, αλλαζοντας συχνα θεσεις με τους Λαζαρο και Γκαρσια, ηταν μεσα σε ολες τις φασεις, κυνηγησε αμυντικα, βομβαρδισε επιθετικα αλλα του ελειψε το γκολ μιας και νικηθηκε από Κρεσιτς και δοκαρι. Αν ο Σισσε δεν ηταν ατυχος θα μιλαγαμε για σκορ 3-0 τουλαχιστον από το 1ο ημιχρονο.
Δεν μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα για την προοδο της ομαδας 1ον εξαιτιας της κακης καταστασης του ΠΑΟΚ και 2ον εξαιτιας των απουσιων μας. Σαφης παντως η βελτιωση εστω και για ένα ημιχρονο της φυσικης καταστασης.

Υ.Γ. Πρεπει καποια στιγμη ο Νιοπλιας να δουλεψει και τα στημενα, δεν γινεται να μην μπορουμε να βαλουμε ουτε ένα γκολ από ένα κορνερ ή ένα φαουλ. Ειδικα όταν σε άλλες ομαδες με την διαιτητικη ευνοια απότελουν το κυριο οπλο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου