Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Προβληματική εικόνα, παρά την βελτίωση!



Στον αγώνα με τον Πανιώνιο η εικόνα της ομάδας ήταν προβληματική, κυρίως στο 1ο ημίχρονο, αφού στο 2ο οι παίκτες ήταν πιο απελευθερωμένοι με το handicap του 1-0. Το θέμα είναι να βρίσκεις λύσεις να ανοίξεις τις άμυνες και όχι να περιμένεις να πετύχεις ένα γκολ όπως και να είναι, ώστε μετά να διευρύνεις το σκορ και να πεις ότι θριάμβευσες.
Κατά την προσωπική μου άποψη η φυσική κατάσταση των παικτών είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Δεν υπάρχει από ότι βλέπω ένταση και πάνω από όλα διάρκεια στα τρεξίματα. Για να μην επαναλαμβάνομαι όμως θα πω μία τελευταία φορά, πως αν δεν έχει γίνει καλή δουλειά στην προετοιμασία δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν θέλω να τα ρίξω όλα στον Κέζο και την προετοιμασία που έγινε, αλλά για μένα η μισή δουλειά στην ανάπτυξη παιχνιδιού εξαρτάται από την φυσική κατάσταση, χωρίς συνεχή κίνηση στον χώρο αυτοματισμοί δεν βγαίνουν.
Πολύ σημαντικές είναι επίσης οι απουσίες του Σπυρόπουλου και του Σειταρίδη αφού η ανάπτυξη βραχυκυκλώνει στα χαφ. Η ποιότητα τους βοηθάει πολύ όχι μόνο στην δημιουργία φάσεων, αλλά και στην απελευθέρωση των χαφ. Ο Λέτο είναι άλλος παίκτης με τον Σπυρόπουλο πίσω του, ο Καντέ δεν ανεβαίνει πάνω από την σέντρα (καλά κάνει βέβαια αφού έχει πολύ αργές επιστροφές), οι αντίπαλοι το γνωρίζουν και πέφτουν 2 και 3 πάνω στον Αργεντίνο. Ακόμα, είδα πολλές φορές τον Βύντρα να διανύει τα 2/3 του γηπέδου ανενόχλητος, τον λόγο τον ξέρετε! Με την επιστροφή των δύο μπακ ο Παναθηναϊκός νομίζω θα βελτιωθεί αισθητά.
Λίγα λόγια για την εικόνα των υπόλοιπων παικτών στο παιχνίδι, ο Μπουμσονγκ εξακολουθεί να προβληματίζει πόσο μάλιστα όταν έρχεται από τον πάγκο ο Σαριεγκι και είναι καλύτερος του. Ο Ζιλμπέρτο χρειάζεται οπωσδήποτε ξεκούραση διότι θα «καεί» και δεν θα μπορέσει να επανέλθει στα περσινά επίπεδα. Κατσουράνης πολύ βελτιωμένος (4 τάκλιν σε ένα παιχνίδι έχω καιρό να τον δω να κάνει) όπως και ο Λέτο που βοήθησε πολύ και ανασταλτικά. Ο Νίνης με τον πολύ καλό Γκαρσία ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναικού και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Πανιώνιο, ειδικά ο Ισπανός ο οποίος σαν ελεύθερος πίσω από τον Σισσέ βρισκόταν παντού στο γηπέδο. Τέλος ο Σισσέ ήταν πολύ πολύ καλός και και πολύ άτυχος.

Η ομάδα πήρε μία νίκη ψυχολογίας και πλέον το ματς της τετάρτης θέλει μεγάλη προσοχή, πρόκειται για τελείως διαφορετικό παιχνίδι άλλωστε.



Υ.Γ. 1 Παρότι ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τον Γκαρσία, με αυτά που έχω δεί μέχρι τώρα (εφόσον συνεχίσει έτσι ο Ισπανός) πιστεύω πως θα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος.

Υ.Γ. 2 Είδα πάρα πολλές φορές τον Κατσουράνη να γυρίζει δίπλα στα στόπερ να πάρει την μπάλα και κάνει παιχνίδι, μήπως ήρθε η ώρα να μονιμοποιηθεί εκεί; Θα είναι μεγαλο πλεονέκτημα για τον Παναθηναικό να ξεκινάει από εκεί η ανάπτυξη του παιχνιδιού!

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου