Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Δίκαιη νίκη, άλλα όχι έτσι!



Πολλά θα ακουστούν και πολλά θα γραφτούν για το χθεσινό παιχνίδι, το θέμα όμως είναι ένα, να πούμε την αλήθεια, να πούμε πως ο Παναθηναϊκός βάση της αγωνιστικής του εικόνας άξιζε την νίκη αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση την γνώμη μερικών ότι η νίκη πρέπει να έρχεται με κάθε τρόπο. Για μένα είναι θέμα αρχών και ηθικής και αυτό δεν σταματά στο ποδόσφαιρο.
Τα τελευταία 15 χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) έχει ζήσει πολλές καταστάσεις αδικίας, έχει γευτεί πολλές φορές αυτό το φαρμάκι και άλλες τόσες φορές έχει νιώσει απροστάτευτος. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο ο Παναθηναϊκός να παίρνει πέναλτι και να γίνεται δακτυλοδεικτούμενος, να προκαλεί την κοινή γνώμη. Ο τρόπος που χτίσθηκε η δυναστεία του Ολυμπιακού για εμένα αποτελεί παράδειγμα ΜΟΝΟ προς αποφυγή κι όχι προς μίμηση και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα ποτέ να εκδικηθώ με τον ίδιο τρόπο, διότι στην τελική στο πρωτάθλημα αυτό δεν συμμετέχει μόνο ο Ολυμπιακός και κάθε αδικία θα ήταν απέναντι σε όλους. Για τους πράσινους αυτό το πέναλτι, αλλά και κάθε αμφισβητούμενη φάση που κρίνει ένα αποτέλεσμα όπως το χθεσινό ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, διότι ακυρώνεται η προσπάθεια του καλύτερου ρόστερ που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν, χωρίς ποτέ να πάρει σε 30 αγωνιστικές ένα τέτοιο πέναλτι σαν του Βύντρα, ότι και αν λένε κάποιοι γραφικοί για το περσινό πρωτάθλημα το τριφύλλι το κέρδισε δίκαια, αλλά επειδή προπαγάνδα θα υπάρχει πάντα κατά του καλύτερου καθώς πάντα ψάχνουν να βρουν κάτι για να πατήσουν και να εκμηδενίσουν ότι καλό έχεις πετύχει μια ομάδα, καλό είναι να μην δίνονται δικαιώματα.
Για μένα είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να κερδίσει με το σπαθί του ξανά ότι κέρδισε πέρσι, ο Πατέρας έχει την δύναμη να προστατεύσει την ομάδα και είναι καθήκον του απέναντι στον κόσμο που τόσο υπερήφανα πανηγύρισε τον περσινό τίτλο.

Ο Μαρινάκης είναι νέος στον ποδοσφαιρικό χώρο, είναι ένας άνθρωπος που έχει καθαρό το κούτελο του και δεν έχει σχέση με παρασκήνια και ίντριγκες. Έχει κάθε δικαίωμα (όχι μόνο σαν πρόεδρος της Super League) αλλά και σαν ιδιοκτήτης ΠΑΕ που επενδύει τα χρήματα του να βγαίνει και να διαμαρτύρεται για ότι έγινε. Είναι όμως μεγάλο λάθος να λέει πως ΠΕΡΣΙ δημιουργήθηκε ένα παρακράτος διαιτητών και παραγόντων οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος να εγκληματούν κατά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή, κύριε Μαρινάκη πριν από την προηγούμενη χρονιά ήταν όλα καλά; γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ την νοημοσύνη του απλού (και όχι του οπαδικού) κόσμου; ενώ πριν από μερικές ώρες προσλάβατε τον Γκαγκάτση στην ΠΑΕ, κάτι που αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση και από αυτή του Δαλούκα!


Υ.Γ. Πολλοί λένε εδώ και μέρες πως η φιλία Πατέρα-Μαρινάκη είναι μία ευκαιρία να φτιάξει το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν διαφωνώ, αλλά μήπως πρώτα θα έπρεπε να αλλάξουμε εμείς;


The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου