Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Keep the change…

Η βόμβα έσκασε και τελικά δεν ήταν από την διοίκηση της ΠΑΕ αλλά από έναν μέτοχο της ομάδας τον Νικόλα Πατέρα. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας από ότι γνωρίζουμε έκανε πρόταση στον αντιπρόεδρο της ομάδας να καλύψει εκείνος την διαφορά που υπάρχει μεταξύ ομάδας και παίκτη.

Μέσα σε λίγα λεπτά τα blogs πήραν φωτιά, διάβασα πάρα πολλά από αυτά και παρότι οι περισσότεροι εξέφρασαν την αγάπη τους (και όχι μόνο) προς το πρόσωπο του Πατέρα υπήρχαν και ορισμένοι που τα έβλεπαν διαφορετικά. Ορισμένοι αποκάλεσαν την κίνηση αυτή, κίνηση εντυπωσιασμού για τα μάτια των οπαδών, μετά τα όσα είχαν προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, πάντως ένα είναι σίγουρο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, έδειξε ότι θέλει να είναι στο πλευρό της ομάδας, δεν μπορεί κανείς πλέον να του πει αποχώρησε όταν είδε τα δύσκολα, ή ότι δεν ήθελε να βάλει άλλα λεφτά στην ομάδα κτλ, διότι στην ουσία ο Νικόλας Πατέρας βάζει αυτή την στιγμή το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα έβαζε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και συνάμα αποδεικνύει και στους πλέον δύσπιστους ότι όντως δεν συμμετείχε στην αύξηση για λόγους αρχής. Επίσης συμβαίνει κάτι ακόμα, ποιος θα μπορέσει με σιγουριά να κατηγορήσει τον Πατέρα ότι υποθάλπει το παρασκήνιο με τα της Super League; Αν ο ίδιος ήθελε να αποτύχει αυτή η διοίκηση δεν θα έδινε από την τσέπη του 1.500.000€ για να ενισχύσει την ομάδα (προσέξτε, όταν λέω δίνει, εννοώ ότι δεν προβλεπόταν να δώσει ο ίδιος ένα τέτοιο ποσό, όταν μάλιστα το budget της ομάδας είναι 5 εκατ. € που πολύ αμφιβάλω τόσο!).

Η αντίδραση της ΠΑΕ αναμενόμενη βέβαια, δεν αποδέχτηκε την πρόταση. Προσωπική μου άποψη είναι πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε πολύ μεγάλο λάθος και πάλι και αυτό γιατί ο μεγαλομέτοχος εκτέθηκε για μία ακόμα φορά, κάτι που θα συνέβαινε ούτως ή αλλιώς βέβαια αφού αν την αποδεχόταν σημαίνει ξεκάθαρα πως δεν μπορούσε (ή πιθανότατα δεν ήθελε) να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει την ομάδα, να κάνει την υπέρβαση τέλος πάντων. Από την άλλη τώρα φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Βαρδινογιάννης βάζει πάνω από όλα το δικό του «εγώ» και μετά το συμφέρον της ομάδας, διότι δεν μπορεί να αρνηθείς κάτι τέτοιο από τον Πατέρα (και από οποιονδήποτε άλλον) αφού στο κάτω-κάτω είναι ακόμα μέτοχος της ομάδας και θέλει να προσφέρει ένα δώρο σε αυτήν και στον κόσμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου