Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αλλάξτε νοοτροπία…

Καλησπέρα σε όλους,
Ξεκίνησε το Mundial λοιπόν, το υπερθέαμα που όλοι περιμέναμε βρίσκετε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων, με την Εθνική μας να έχει πραγματοποιήσει μία απογοητευτική (ομολογουμένος) εμφάνιση απέναντι στους αδύναμους Κορεάτες.
Θέλω περισσότερο να αναφερθώ στον άνθρωπο που βρίσκετε στο τιμόνι της Εθνικής εδώ και 7 χρόνια περίπου, τον Ότο Ρεχάγκελ. Είναι ό άνθρωπος που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα «πυρά» για την εικόνα της Εθνικής μαςεδώ και πολύ καιρό, είναι το ίδιο πρόσωπο που μας έκανε «μάγκες» το 2004 στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας (πάντα με την βοήθεια των παικτών), ναι είναι αυτός που μας έβγαλε από την αφάνεια και έκανε τον πλανήτη ολόκληρο να μιλάει για την μικρή Ελλάδα μας, για αυτόν που έγραψε με χρυσά γράμματα την χώρα μας πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών σε Ευρωπαϊκό αλλά και Παγκόσμιο (ποδοσφαιρικό) επίπεδο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ένωσε ένα ολόκληρο έθνος και τους κατέβασε στους δρόμους να πανηγυρίσουν όλοι μαζί, ξεχνώντας οπαδικές πεποιθήσεις και αντιπαλότητες.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν τα βλέπω μονόπλευρα τα πράγματα και δεν λέω πως η Εθνική είναι μια χαρά και δεν θέλω να κάνω ποδοσφαιρικές αναλύσεις για σωστές και λανθασμένες επιλογές γιατί εγώ προσωπικά πρώτα θα μιλήσω για αγωνιστικό σθένος και κατάθεση ψυχής (π.χ. χάσαμε ΟΛΕΣ τις κεφαλιές, πράγμα που δείχνει διάθεση και αγωνιστικότητα…) και μετά θα μιλήσω για λάθη τακτικής. Ο Ότο έχει κάνει λάθη, αλλά ποιος δεν κάνει; Έχει και πολλά κολλήματα, αλλά ποιος (καλός) προπονητής δεν έχει;
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ο τρόπος που κριτικάρουν οι δημοσιογράφοι,
είναι άλλο πράγμα να κάνουμε μεταξύ μας -καφενειακού επιπέδου- συζητήσεις και σχόλια και τελείως διαφορετικό να βγαίνουν σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες οι «ειδήμονες» όπου τους ακούει, τους βλέπει και τους διαβάζει κόσμος επηρεάζοντας γνώμες και διαμορφώνοντας (δυστυχώς) πολλές φορές απόψεις.
Κύριοι…κριτική από κριτική διαφέρει, δεν είναι το ίδιο να κάνεις ποδοσφαιρική ανάλυση επισημαίνοντας λανθασμένες επιλογές με το να λες (ευθέως!) «σε ευχαριστούμε για όσα έκανες αλλά…άδειασε μας την γωνιά»…
Από ότι δείχνουν τα πράγματα το φετινό Mundial θα είναι τα τελευταία παιχνίδια του «Όθωνα» στον πάγκο της Εθνικής μας. Για αυτό τον λόγω αφήστε τον να το χαρεί, είναι κάτι που το αξίζει, το κέρδισε δικαιωματικά όλα αυτά τα χρόνια και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά που μας πρόσφερε, δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό!
*Πραγματικά έχω βαρεθεί την νοοτροπία μας, δεν αντέχετε με τίποτα το πόσο εύκολα υμνούμε και αποθεώνουμε ανθρώπους (και καταστάσεις) και πόσο ακόμα πιο εύκολα τους καταδικάζουμε και τους απαξιώνουμε … ΗΜΑΡΤΟΝ πια!!!
The Researcher

1 σχόλιο: