Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επιτέλους τέλος...

Επιτέλους τέλος ο Αντωνίου! Ο πιθανότατα πιο αποτυχημένος τεχνικός διευθυντής που πέρασε από τον Παναθηναϊκό αποτελεί πλέον παρελθόν. Είναι αποτυχημένος πρώτων γιατί κάποιες από τις επιλογές του απέτυχαν παταγωδώς (Σοουζα, Μελισσης), δεύτερων γιατί κόστισαν υπέρογκα ποσά χωρίς να αποδώσουν τα αναμενόμενα –Χριστοδουλόπουλος- (για τον συγκεκριμένο ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στο μέλλον), και τρίτων γιατί δεν κατάφερε να πουλήσει παίκτες από την λίστα των παραχωρήσεων (και μιλάμε για παίκτες που θα έπαιζαν σε καλές ομάδες όπως Κλειτον, Μαντζιος, Ματος, Μορις ενώ ο Τζιολης πουλήθηκε μετά από ένα χρόνο!). Γενικότερα είχε την ευχέρεια να διαχειριστεί το μεγαλύτερο budget που διέθεσε ποτέ ο Παναθηναϊκός (για μια μόνο σεζόν) –περίπου 22 εκατ.- και όχι μόνο «κατάφερε» να αποτύχει στις επιλογές του, αλλά αυτές μας κοστίζουν στο σχεδιασμό της ομάδας.

Το βασικό μου θέμα σήμερα βέβαια δεν ήταν ο Αντωνίου αλλά ο Θανάσης Γιαννακοπουλος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν (κατά πάσα πιθανότητα) θα είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας. Ορισμένα σημερινά γεγονότα με οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό. 1ον ήταν η παραίτηση του Μπεκρη, για όσους δεν τον γνωρίζετε πρόκειται για τον εμπορικό διευθυντή της ομάδας και είναι ο άνθρωπος που έκανε έξαλλους τους αδελφούς Γιαννακοπουλους όταν στην γιορτή του τριφύλλιου στο κλειστό του ΟΑΚΑ είχε την «ιδέα» να κατεβάσουν τα λάβαρα της ομάδας μπάσκετ!!!. 2ον η παραίτηση του Αντωνιου (για αυτό και η εισαγωγή μου πριν). Ο Αντωνιου στο τελευταίο Δ.Σ. είχε συγκεντρώσει τα «πυρά» του Θανάση για τα θέματα της διαχείρισης του budget. 3ον τη δημόσια τοποθέτηση του Πατέρα όπου έθετε σαν τον καταλληλότερο διάδοχο του στην προεδρία της ομάδας τον κ. Γιαννακοπουλο προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τον βγάλει από την δύσκολη θέση που είχε έρθει με τις δηλώσεις του για… τα «παντελόνια». Έτσι με αυτόν τον τρόπο ο Πατέρας προσπαθεί να τον πιέσει δείχνοντας του πως αυτός είναι η τελευταία ελπίδα της ομάδας για να άρει τις οποίες αντιρρήσεις του.

Είμαι 100% σύμφωνος να αναλάβει ο «τρελός» Θανάσης, διότι έτσι (πιθανότατα) θα έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία στην ομάδα. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πια τα φαινόμενα «λασπολογίας» και κόντρες ανάμεσα στους μετόχους, γιατί ουσιαστικά αυτός θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην «πλευρά» Πατέρα, (ο οποίος θα παραμείνει στο Δ.Σ.) και στην «πλευρά» Βαρδινογιάννη.

Αναμένουμε λοιπόν την τετάρτη να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα, διότι η κατάσταση τράβηξε πολύ και η ομάδα έχει μείνει λίγο πίσω όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

The Researcher

2 σχόλια:

  1. Ο Πατέρας ήταν καλύτερος απο τον Παυλο κατα τη γνώμη μου, οι Γιαννακόπουλοι ανήκουν στο μπάσκετ και καλύτερα ας μείνουν εκεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να είσαι καλός αθλητής δεν σε κάνει και πετυχημένο football manager. Ο "εκλεκτός" των μεγαλομετόχων δεν ειχε τα προσόντα να διαχειριστεί μεγάλα μπάτζετ και ισως ούτε τις διασυνδέσεις που πολλοί θα πίστευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή