Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

What about…Αυτοκριτική;

Καλά όλα τα παράπονα για την διαιτησία από την ομάδα του Πειραιά, αλλά η αυτοκριτική πότε θα γίνει; Δεν άκουσα επί τρεις μέρες κάποιον «ειδικό» της ΚΑΕ να σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι ερυθρόλευκοι…Αναφέρομαι στις βεβιασμένες προσπάθειες με μακρινά σουτ, στις φορές που μείνανε με τη μπάλα στα χέρια μην ξέροντας τι να κάνουν με αυτήν, στον παροπλισμό του Σχορτσιανιτη στο 4ο δεκάλεπτο, στην συμμετοχή του Βούισιτς για τόσο μεγάλη διάρκεια σε ένα physical game, έτσι όπως είχε εξελιχθεί. Μην ξεχνάμε ότι δεν βρήκαν τρόπο να σταματήσουν τις διεισδύσεις του Σπανούλη όταν εκείνος αποφάσισε να πάρει το παιχνίδι πάνω του, όπως επίσης και το time out που δεν πήρε ποτέ ο Γιαννάκης ενώ το σερί είχε δώσει… προβάδισμα στον Παναθηναϊκό από -14!!!.

Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους λόγους που έδωσαν την νίκη στους «πράσινους», μαζί βέβαια με το γεγονός ότι μίλησε η καρδιά του (πραγματικού) πρωταθλητή!!!

Τέλος, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις «18 φάσεις που της στοίχισαν το παιχνίδι». Οι 10 από αυτές έγιναν πολύ πριν φτάσει το σκορ στο 46-60 υπέρ τους, όμως αξίζει να αναφέρω πως οι 7 φάσεις αναφέρονται σε κινητό σκρίν* (ίσως αυτό είναι κάτι ανάλογο με τα επιθετικά φάουλ και τα πλάγια άουτ που ζητούσαν φέτος στο ποδόσφαιρο). Σε όλες τις φάσεις που αναφέρουν, ο Παναθηναϊκός αποκτάει κάποιο πλεονέκτημα (πόντος ή φάουλ), υπάρχει όμως και μια φάση όπου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (σε βήματα του Γιασικεβιτσιους) παρόλα αυτά το αναφέρουν, προφανώς για να μεγαλώσει η «λίστα» τους.

Θα ήθελα να σταθώ και σε δυο ακόμα φάσεις που χρίζουν σχολιασμού βασικά γιατί αναφέρονται στο επίσημο site της ομάδας. Η πρώτη είναι η πολύ γνωστή φάση Διαμαντίδη-Τεόντοσιτς όπου όλοι μεν είδαμε την κίνηση του πρώτου να φτύνει τον Σέρβο, λίγοι όμως ήταν αυτοί που είδαν (ή ήθελαν να δουν!) την μπουνιά του Τεόντοσιτς πριν συμβεί αυτό. Κάποιοι «αντικειμενικοί» είπαν πως δεν ήταν τίποτα (δεν υπάρχει όμως δυναμόμετρο όπως έχει πει και ο «μέγας» Περικλής Βασιλάκης) με την γνωστή ατάκα «έλα μωρέ τώρα…». Η δεύτερη φάση δεν είναι άλλη από το κόψιμο του Τσίλντρες στον Μπατίστ, εκεί όπου έχει προηγηθεί ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ φάουλ του Μαυροκεφαλιδη πάνω στο σουτ (έτσι εξηγείται κιόλας γιατί δεν πάει η μπάλα ταμπλό και μέσα αλλά ταμπλο-στεφάνι!!!).



Υ.Γ 1: Νομίζω πως μια ΚΑΕ όταν κάνει επίσημη ανακοίνωση θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική, διότι έτσι δυναμιτίζεται το κλίμα και για μένα έτσι προάγεται η βία!


Υ.Γ 2: Δυστυχώς μετά από όλα αυτά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να εκδώσει και εκείνη βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις (του 4ου δεκαλέπτου) ύστερα από την προσπάθεια του Ολυμπιακού να δημιουργήσει κλίμα εν όψει του 4ου τελικού.


*Σχεδόν σε κάθε σκριν που γίνεται σε όλους τους αγώνες μπάσκετ μπορούμε να μιλάμε για κινητό σκριν.


The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου