Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Υπάρχει πλάνο και μου αρέσει…


Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα υπάρχει ένα πολύ θετικό γεγονός και αυτό είναι το πλάνο που δείχνει ότι έχει ο Αναστασίου. Το πλάνο αυτό μου αρέσει οφείλω να ομολογήσω και το βρίσκω πολύ ορθολογικό, ΠΑΝΤΑ με γνώμονα τα στενά οικονομικά περιθώρια που έχει η ομάδα.

Πρώτα πολλά μου αρέσει που οι παίκτες που επιλεγεί τους γνωρίζει και είναι καθαρά δίκες του επιλογές και έτσι καταργείται η –κατά την άποψη μου- «ανούσια» θέση του Τεχνικού Διευθυντή, ενώ ταυτόχρονα θα έχει αποκλειστικά ο ίδιος την ευθύνη για όποιες μεταγραφές δεν… πιάσουν!
Όσον αφορά τους παίκτες που επιλέγει, το κάνει με γνώμονα το σύστημα που θέλει να αγωνιστεί αλλά και τα στοιχεία που μπορεί ο κάθε ένας να δώσει μέσα στο παιχνίδι. Το ροστερ των 20 παικτών (χωρίς τους τερματοφύλακες) θα βοηθήσει μεν στην εξοικονόμηση συμβολαίων αλλά επίσης στην σωστότερη διαχείριση του υλικού, αυξάνοντας παράλληλα και τον ανταγωνισμό!

Το βασικότερο όμως όλων, είναι η μύξη νέων και έμπειρων παικτών που θέλει να δημιουργήσει με βάση τους Έλληνες με τους περισσότερους να προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας. Το συγκεκριμένο πλάνο μπορεί μεν να είναι εξαναγκαστικό (επαναλαμβάνω) λόγο έλλειψης χρημάτων, από την άλλη όμως μπορεί να αποδειχτεί βιώσιμο μελλοντικά προς όφελος του συλλόγου. Κατά την άποψη μου αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια αφού ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη παραδοσιακά ομάδα που βγάζει ταλέντα.

Το όλο project μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα με κάνει να παρακολουθήσω την εξέλιξη αυτής της ομάδας από κοντά, μιας και υπάρχει και κίνητρο της Λεωφόρου φέτος!


Υ.Γ. 1 Τελικά πόνεσε πολύ η κίνηση απόκτησης του προπονητικού κέντρου «Απηλιων» από τον Αλαφούζο, πόνεσε όχι μόνο «Παναθηναϊκούς» αλλά και βέβαια όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια με χίλιους δυο τρόπους στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα Θόλωσαν τόσο πολύ κάποιοι από το deal αυτό που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε το ποιο απλό πράγμα, ότι δηλαδή συμφέρει τον Παναθηναϊκό να δίνει (σχεδόν) το ίδιο ποσό κάθε χρόνο αποκτώντας στο τέλος ένα περιουσιακό στοιχείο, από το να σκορπά τα χρήματα του σε ενοίκια… τόσο πολύ πόνεσε ρε παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου