Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τσουκου-τσουκου… (No) Ball!!!


Καταρχάς για να μην παρεξηγηθώ πρέπει να πω πως όντως είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση του Ολυμπιακού στους 8 του Europa League, με λίγη τύχη (ακόμα) στην επόμενη κλήρωση μπορεί να περάσει και ημιτελικό. Τα λέω αυτά γιατί δεν θέλω να ισοπεδώνω τα πάντα όπως κάνουν ορισμένοι ειδήμονες δημοσιογράφοι-οπαδοί και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
Τόσα χρόνια όπου ο Panathinaikos ήταν ο μοναδικός άξιος εκπρόσωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη διαβάζαμε όλα τα απίθανα και άστοχα σχόλια από τους κομπλεξικούς ερυθρόδερμους δημοσιογραφάκους-βοσκούς για διάφορα πράγματα, αυτό όμως που άφησε εποχή ήταν το Τσουκου-τσουκου ball που είχε να κάνει με το αμυντικογενές σύστημα των Πρασίνων (λες και οι άλλες Ελληνικές ομάδες έπαιζαν full επίθεση στα ¾ του γηπέδου με αντιπάλους Μαντσεστερ, Ρεαλ, Μπαρτσελόνα κτλ.)
Τώρα όμως που ο Ολυμπιακός το εφαρμώζει (και πολύ σωστά κάνει έτσι; Αφού το σύστημα ταιριάζει στις Ελλληνικές ομάδες, μην ξεχνάμε και το επίτευγμα της Εθνικής μας!) δεν είναι Τσουκου-τσουκου ball, μάλιστα άκουσα άλλες «επιστημονικές» Μαλακίες του τύπου «παίζει σφιχτό ποδόσφαιρο» ή «ποδόσφαιρο τακτικής», μάλιστα, δηλαδή όταν οι Τζιμπούρ και Μιραλάς γίνονται αμυντικά χαφ έτσι ονομάζεται (πλέον). Πιστέψτε εμένα και όχι τους βοσκούς σας και αυτό που παίξατε χθες Τσουκου-τσουκου ήταν αλλά χωρίς μπάλα, αν είδατε κάτι διαφορετικό τότε βγάλτε τα κόκκινα γυαλιά… Κάνατε πολλές φάσεις και δεν το θυμάμαι; ΟΧΙ!, είχατε κατοχή μπάλας και δεν το θυμάμαι; ΟΧΙ! είσασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και δεν το είδαμε; ΟΧΙ! τότε για ποιο πράγμα προσπαθείτε να μας πείσετε;
Η υποκρισία, το ψέμα και η διαστρέβλωση της αλήθειας (για όσα βλέπουμε) είναι το αγαπημένο τους χόμπι στην Φρεατίδα από ότι φαίνεται, ποιος ξεχνάει άλλωστε τα σχόλια τύπου «πορείες κάνουν και οι συνταξιούχοι», τώρα που τις κάνετε και εσείς άλλαξε κάτι;

Υ.Γ. 1 Για την περιγραφή του αγώνα δεν θα σχολιάσω πολλά, απλά ότι νόμιζα πως παρακολουθούσα το 
TV Magic, αφού όλοι περιμέναμε μετά την λήξει να πούνε και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Υ.Γ. 2 Αλήθεια, κανείς τους δεν είδε πως η Μέταλιστ έπαιζε στο μισό γήπεδο τον οσφπ; Ότι αγωνιζόντουσαν απέναντι σε υποδεέστερη ομάδα και όταν τελείωσε το παιχνίδι μιλούσαν για… θρίαμβο! Έλεος…

Υ.Γ. 3 ΕΡΝΕΣΤΟ… ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕΣΑ!!!! 

Υ.Γ. 4 Ιδιαίτερα μετά το γκόλ του Πίπι ο οσφπ έπαιξε αριστα το συστημα 4-πουλμαν-3-3...

The Researcher

3 σχόλια:

  1. Να σε ρωτησω εγω κατι ειδες να παιζει μπαλα η Μεταλιστ? Δηλαδη, αν την εχεις παρακολουθησει σε παλιοτερα ματς, ειδες την ιδια σπιρταδα στην επιθεση της? Ακομα και το κεντρο απο το 30 και μετα αρχισε να μοιραζεται.

    Οταν ο Ολυμπιακος δεν κανει διπλα την Ευρωπη, κοροιδευετε, οταν κανει παλι κοροιδευετε... νομιζω αυτο τα λεει ολα.

    Επισης θελεις να μου πεις ποσα χροναι εχει να κανει πορεια στην Ευρωπη ο Panathinaikos? Γιατι τα τελευταια 5-6 χρονια γραφει το κοντερ. ;)

    Και κατι τελευταιο, σημερα ηταν αλλη μια κρισιμη μερα για τον παναθηναικο αλλα δυστυχως για αλλη μια φορα ασχολειστε με τον Ολυμπιακο. Βεβαια υπαρχουν ακομα καποιοι που φωναζαν υπερ του Βγενο, που παιζει πανω στο πεταμενο τομαρι της ομαδας, οπως υπαρχουν ακομα υποστηρικτες του θανασακι που τον εχουν σαν θεο. Μαλλον δεν παρακολουθουν τον ερασιτεχνη για να καταλαβουν ποιος τον πηγε εκει που ειναι.

    Αντε και αυριο στο Ελληνικο, ευτυχως τουλαχιστον που στο γηπεδο θα ειμαστε ολοι και οχι μονο οι μεν ή η δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλια συγγνώμη που δεν παρακολουθώ την Μεταλιστ, από εδώ και πέρα θα το κάνω ανελλιπώς. Στο 1ο ημίχρονο δεν υπήρχες στο γήπεδο ενώ στο 2ο που «και καλά» το ισορρόπησες πάλι στο μισό γήπεδο ήσουν.
    Αν κορόιδευα είτε κάνεις είτε δεν κάνεις διπλά δεν θα ξεκινούσα με συγχαρητήρια προς την ομάδα σου για την πρόκριση, αλλά όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται!
    Το πόσα χρόνια έχει να κάνει πορεία ο Panathinaikos δεν έχει σημασία, άλλωστε η ιστορία μου στην Ευρώπη δεν είναι τα τελευταία 5-6 χρόνια όπως ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ (προφανώς επειδή πριν… έγραφε το κοντέρ για σένα… και μηδένισε!!!), Ιστορία έχω γράψει (και δεν ξεγράφει) εδώ και πολλά χρόνια για αυτό είμαι η ομάδα με τις περισσότερες ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ και τα περισσότερα ΔΙΠΛΑ.
    Και κάτι τελευταίο, το ξέρουμε πως εσείς οι ολυμπιακοί έχετε μια αδυναμία στον Τζιγγερ (λογικό αφού αλωνίζατε με τον Κόκκαλη τόσα χρόνια ενώ αυτός σας έβλεπε) αλλά εμείς δεν είμαστε πρόβατα να διαβάζουμε ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΜΑΣ (ότι δηλαδή κάνετε εσείς), έχουμε άποψη και την δείχνουμε, κουτόχορτο δεν τρώμε για αυτό και το 70% των οπαδών (σε επίσημη ψηφοφορία) δεν πίστεψε τις παπαριες του Τσάκα! (αυτό και αν σας πειράζει… εσείς θα τον είχατε κάνει βουλευτή στην θέση μας – σαν τον Ανατολακη-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβατο στους ''16'' του UEFA εγω πριν 2 χρονια απεκλεια την Roma...ενω μια χρονια πισω ειχα τερματισει 1ος σε ομιλο με Ιντερ, Βερντερ,Ανορθωση...ενω εσυ τωρα αποκλειεις Ρουμπιν και ΜεταΛιστ(κατσε να δουμε βεβαια) και ξαφνικα εχεις γινει φαβορι για τελικο...χαχααχαχχαχααχχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή