Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κάτι δεν πάει καλά…


Έχω διαβάσει και έχω ξαναδιαβάσει τις δηλώσεις Πατέρα-Βγενόπουλου, όσες είχαν κάνει πριν από ένα μήνα (όπου μιλούσαν για μια ακόμα φορά για ενότητα και γιγάντωση της ομάδας αλλά και για θέματα του Ερασιτέχνη) αλλά και όσα είπαν και έθεσαν τον εαυτό τους εκτός ομάδας. Δεν σας κρύβω πως με έχουν παραξενέψει όλα αυτά και πιστεύω πως ίσως να έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα mind game του Βγενόπουλου και όχι με οριστική αποχώρηση του.
Μπορεί να κάνω λάθος και να εκτεθώ γιατί αυτή την στιγμή φαίνεται σαν να είμαι ο τελευταίος που πιστεύει σε κάτι τέτοιο και δεν λέω πως το πιστεύω, απλά κάποια πράγματα σε αυτά που διαβάζω (αν αληθεύουν, κάτι που δεν μπορώ να ξέρω) δεν στέκουν!
Καταρχάς ο Βγενόπουλος εδώ και κάποιο καιρό έχει ξεκινήσει ένα «σαφάρι» αναζήτησης νέων "παικτών" στην ΠΑΕ, ενώ παράλληλα περίμενε τα αποτελέσματα από την Grant Thornton όπου θα βοηθούσαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Μάλιστα πολύ πρόσφατα είχε δηλώσει πως οραματίζεται στο πλάνο του και την αναγέννηση του Ερασιτέχνη. Δεν μπορεί λοιπόν ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας να μην έχει κάποιες ενδείξεις πως τα μεγαλεπήβολα σχέδια του δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, θα είχε έστω κάποιες ενδείξεις πιο νωρίς οι οποίες τουλάχιστον θα τον έκαναν πιο συγκρατημένο στις δηλώσεις και δεν θα τον εξέθεταν τόσο πολύ τα ίδια του τα λόγια. Κάποιοι θα πουν πως ήθελε να κάνει το κομμάτι του, συμφωνώ αλλά αυτό το που έκανε δεν θα έχει αντίκτυπο μόνο στο «ποδοσφαιρικό του όνομα» αλλά και στο επιχειρησιακό, αφού αν όντως δείξει οικονομική αδυναμία (διότι αυτό δείχνει ξεκάθαρα και το θέμα των οπαδών ήταν απλά αφορμή) ξέρετε πόσα deals μπορεί να χαλάσουν; Ξέρετε πόσο εύκολα μπορεί το όνομα του να αμαυρωθεί; (μιλάω πάντα επιχειρησιακά έτσι;), θα μιλάμε πλέον για κραχ...του Βγενόπουλου στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Δεν ξέρω, ίσως και το…«χαρίζω» του Βαρδινογιάννη να μην είναι αρκετό για τον Βγενόπουλο, ίσως να θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος μέτοχος μέσα, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει με αυτά τα δεδομένα την απόλυτη κυριαρχία του στην ΠΑΕ (ίσως και με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το 51%) και ταυτόχρονα να μην υπάρχουν τα φαινόμενα εσωστρέφειας που έχει προκαλέσει κατά καιρούς το πολυμετοχικό σχήμα, σαν να θέλει να πάρει τον Παναθηναικό από το 0 που λέμε.
Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ πάντως αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν ο Παναθηναϊκός θα βιώσει τη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του.

Υ.Γ. Αν υπάρξει αντιστροφή κλίματος στα διοικητικά νομίζω πως ίσως αυτό αργήσει να γίνει και το πιθανότερο σενάριο για εμένα είναι αυτό του Μαΐου όπου θα πλησιάζει στο τέλος της και η σεζόν.

Υ.Γ. Αν όντως τελικά ο Βγενόπουλος αποχωρήσει οριστικά νομίζω πως πολύ μεγάλο ρόλο εκτός από την οικονομική κρίση θα έχει παίξει και το αδιέξοδο στο γηπεδικό θέμα. Μην ξεχνάμε πως το έσοδα από ένα ιδιόκτητο γήπεδο είναι τα πιο σημαντικά για μια ΠΑΕ και στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει δυνατότητα να του χαρίσουν γήπεδο όπως…έκαναν σε άλλους!



The Researcher

8 σχόλια:

  1. Και τωρα μπορειτε να πα να... διαλυθειτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ "Πρωταθλητη" διαβαζεις και σε χαλαει...και εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εγώ αυτό νομίζω φίλε. το σήριαλ θα συνεχιστεί. και η λογική αυτό λέει:
    1) Οι βαρδινογιάννηδες δεν τήν θέλουν την ομάδα.
    2) Ο Πατέρας ουδέποτε την ήθελε.
    3) Οι αφοί ίσως κάποτε την ήθελαν αλλά τώρα δεν τήν θέλουν.

    Άρα ποιος μένει; Ο Mr Mig.
    Δεν θα μού κάνει εντύπωση αν στο τέλος εμφανιστεί ως και ο σωτήρας του Παναθηναϊκού από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο.
    έτσι όπως τα έκανε μάλιστα το βλέπω να περιμένει μέχρι τότε και να μην βγαίνει ούτε στα τηλέφωνα. αυτό τόν συμφέρει. να περιμένει.
    και εγώ βλέπω εξελίξεις τον Μάιο αλλά και αλληλομαχαιρώματα μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξακολουθούν κάποιοι να θεωρούν τον Βγενό σωτήρα; Μάλιστα. Καλή τύχη. Θα τη χρειαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωτήρες δεν υπάρχουν στις μέρες μας φίλε, επίσης δεν μπαίνουμε στην τσέπη κανενος, οποιος θελει δινει! Επίσης οποιος θεωρει πως ο Βγενο δεν εδωσε τοτε μαλλον για αυτον τα 20 εκατ. ειναι λιγα και ειναι αχαριστος, οπως επισης αχαριστος θα ηταν καποιος αν ελεγε πως και ο Βαρδινογιαννης δεν εδωσε τοσα χρονια. Εδω απλα εγραψα πως ολα αυτα που εγιναν ηταν περιεργα να δικαιωθουμε για την επιστροφη του θα δουμε...
    Οσο για την τυχη, οντως θα την χρειαστουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο βγενο με όσες εταιρείες ενεπλάκη επιχειρηματικά: αγόρασε, κατακερμάτισε, πούλησε και έφυγε κατά τι πιο πλούσιος, αφήνοντας πίσω στάχτη και burberry... Αγαπήστε τώρα τον τζιγγερακο σας, που τόσα χρόνια τον βρύζατε. Πέστε στα γόνατα, παρακαλέστε τον, ζητήστε του συγνώμη και γλύψτε του τα αρχ.... μήπως και σας αναλάβει πάλι! Αυτός αναγκαστικά θα αναλάβει πάλι την ΠΑΕ, διότι κανείς δεν θέλει τις μετοχές του(που κουβαλάνε 90 εκ. χρέος), αλλά δεν πρόκειται να βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του, πέραν των απολύτως απαραίτητων! Αν έχετε έστω και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα διαλυθείτε από μόνοι σας, διότι ούτε καν δεύτεροι δεν θα τερματίζετε από εδώ και μπρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σιγά μην πέσουμε στα γόνατα και παρακαλέσουμε τον τζιγγεράκο!

    15 χρόνια απαξίωσης δεν σβήνονται επειδή οι άλλοι αποδείχτηκαν λίγοι.
    ο τζίγγερ έχει τελειώσει και ο πρώτος που το ξέρει είναι ο ίδιος

    13-4-2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως εμεις δεν εχουμε εναν "ηγετη" οπως τον Σαλιαρελη, Κοσκοτα, κοκκαλη που να χρεωσουν το Ελληνικο δημοσιο και να τα πληρωσει ο Ελληνικος λαος και ουτε προκειτε να παρακαλεσουμε τον Τζιγγερ, ο Παναθηναικος θα αλλαξει σελιδα ακομα και αν χρειαστει να περιμενουμε χρονια... τουλαχιστον τα δικα μας πρωταθληματα θα ειναι καθαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή