Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πολυ σκληρος για να πεθανει...



Οσοι δεν εχουν παρακολουθησει το χτεσινο παιχνιδι, ισως και να με βρουν υπερβολικο, ειδικα από την στιγμη που ο Παναθηναϊκος εχει χασει. Το παιχνιδι χτες ξεκινησε με τον χειροτερο τροπο για τον Παναθηναϊκο ο οποιος από πολύ νωρις βρεθηκε να χανει με διαφορες 13-15 ποντων, τα ανησυχητικα νεα ερχοντουσαν και από την αμυνα, αλλα κυριως από την επιθεση οπου τα καλαθια εμπαιναν με πολύ αιμα και κοπο και τα λαθη διαδεχονταν το ένα το άλλο…ο δε Ζοτς ειχε αλλαξει ολες τις αποχρωσεις από κοκκινο μεχρι μωβ στο προσωπο του. Η διαφορα εφτασε λοιπον μεχρι και τους 18ποντους, όλα εδειχναν, δεδομενου ότι στην ουσια ηταν ματς ζωης ή θανατου για την Εφες μεσα στην εδρα της, με τον Παναθηανϊκο να μην πολύ-καιγετε για την νικη και με απουσιες των Μαριτς και Μπατιστ κατω από το καλαθι, ότι οι Τουρκοι θα κερδιζαν ευκολα το παιχνιδι. Αμ δε, άλλος Παναθηναϊκος μπηκε στα αποδυτηρια και άλλος βγηκε. Με αμυνα που εμοιαζε απροσπελαστη, με τον Φωτση να κατεβαζει ρολλα, τον Διαμαντιδη να οργανωνει μαεστρικα συστηματα του Ζοτς που εμοιαζαν βγαλμενα από ομαδες κολλεγιακου πρωταθληματος (διπλα, και τριπλα σκριν εκτος μπαλας, σπλιτ 4ριου από την κορυφη του τριποντου και συνεχες feeding του σεντερ), τον Ιαν να αρπαζει την ευκαιρια και να αποδεικνυει ότι ισως για 3 εβδομαδες να είναι ασκοπο-ακομψο όπως θελετε πειτε το να αποκτηθει άλλος ψηλος, και τους Περπερογλου και Νικολας να ευστοχουν επτελους από την γραμμη των 3ποντων ο Παναθηναϊκος εφτασε, προσπερασε και εκανε το ματς ντερμπι. Ισως η μοναδικη ατυχη στιγμη για τον Ζοτς στο χτεσινο κατά τα αλλα μαγικο κοουτσαρισμα του ηταν ότι αφησε πολύ ωρα τον Καϊμακογλου πανω στο μαρκαρισμα του Ναχμπαρ, ένα μαρκαρισμα το οποιο δεν εβγαινε (ποιο εκρηκτικος και ποιο ψηλος ο Σλοβενος). Αφησα για τελευταιο το Σατο, ο οποιος για εμενα είναι η καλυτερη μεταγραφη που εχει κανει ο Παναθηναϊκος τα 3τελευταια χρονια, το παλικαρι είναι απιστευτο, μπορει να μην είναι ο ποιο υψηλης μπασκετικης νοημοσυνης παικτης που κυκλοφορει αλλα η ενεργεια που βγαζει στο γηπεδο και το ποσο βοηθαει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σε αμυνα και επιθεση είναι το κατι άλλο…Ο Παναθηναϊκος λοιπον παροτι ειχε απουσιες, δεν καιγοταν για την νικη, δεν εγκατελειψε την μαχη, αυτή η ΟΜΑΔΑ, η κορυφαια ΟΜΑΔΑ που εχει αναδειξει ο Ελληνικος αθλητισμος, εχει κατι το απιστευτο στο DNA της, αρνειται να χασει, οποιες και αν είναι οι συνθηκες, οποιες και να είναι οι καταστασεις που τις παρουσιαζονται η ΟΜΑΔΑ αυτή παιζει κάθε παιχνιδι λες και είναι τελικος και με τον απαραιτητο σεβασμο προς κάθε αντιπαλο. Χτες λοιπον επιβεβαιωσα τις προσδοκιες μου, η ΟΜΑΔΑ αυτή ότι και να γινει φετος, ότι δυσκολιες και να τις παρουσιαστουν θα είναι στο FINAL4 και μαλιστα για εμενα είναι το φαβορι για να το παρει, είναι αυτή η υγεια που βγαζει ως ΟΜΑΔΑ, αυτή η ψυχοσυνθεση που λεει ότι ακομα και επιθετικα να μην τραβαω θα σε δαγκωσω στην αμυνα και θα σε κερδισω με τον δικο μου τροπο.


Υ.Γ.1 Οποιεσδηποτε συγκρισεις προσπαθω να κανω με της ΟΜΑΔΑΣ αυτης με την ομαδιτσα του ποδοσφαιρου πραγματικα με στεναχωρουν αφανταστα.

Υ.Γ.2 Δεν νομιζω τελικα ότι θα χρειαστει σεντερ ο Παναθηναϊκος για 3εβδομαδες, ο Μπατιστ σε 2εβδομαδες είναι οκ και ο Μαριτς αν όλα πανε καλα θα χασει την 1η και 2η αγωνιστικη του TOP-16, o Παναθηναϊκος θα χρειαστει ενισχυση στο 5 μονο αν ο τραυματισμος του Μαριτς τον παει πολύ πισω.

Υ.Γ.3 Για εμενα αν ο Παναθηναϊκος πρεπει να παρει καπου παικτη είναι στον ‘’1’’, και αυτό για να είναι σιγουρος σε περιπτωση κακης μερας παικτων ή τραυματισμου, δηλαδη για εμενα καθαρα αριθμητικα εκει δεν βγαινουν τα κουκια και όχι τοσο για διαφορα ποιοτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου