Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Βασικός στόχος να φτιάξουν… ΟΜΑΔΑ!!!




Μια μικρή ανασκόπηση…

Το κεφάλαιο Ευρώπη τελείωσε και σαφέστατα μιλάμε για την πιο απογοητευτική σεζόν του Παναθηναϊκού…Ever, αυτό είναι σε συνάρτηση με το υλικό που έχει η ομάδα αλλά και τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά την κλήρωση.
Το θέμα με τον Παναθηναϊκό είναι πως είχε «κακομάθει» όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο τους οπαδούς του αλλά ακόμα και τους απέναντι, άλλωστε για αυτό έγινε και τόσο μεγάλο θέμα ο αποκλεισμός του τριφυλλιού. Ο Panathinaikos έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε καλές εμφανίσεις, σε μεγάλα διπλά, σε επικές προκρίσεις ακόμα και την περίοδο που δεν πήγαινε καλά κατάφερνε να παίρνει έστω και την τελευταία στιγμή την Τρίτη θέση ή έστω να πετυχαίνει κάτι ξεχωριστό (όπως οι δύο νίκες πέρσι επί της φορμαρισμένης Ρόμα). Για αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Ολυμπιακός, διότι δεν βρέθηκε κάποιος κομήτης όπως Ανόρθωση, Μακάμπι, Χέρενφείν ή Μόλντε να τον αποκλείσει και μετά να εξαφανιστεί (οι οποίες πριν από την συμμετοχή τους στο Champions League δεν είχαν δείξει τίποτα!), σε αντίθεση με την πολύ καλά οργανωμένη Κοπεγχάγη. Προσέξτε (επειδή υπάρχουν και «περίεργα μυαλά» θα το διευκρινίσω) δεν λέω πως ξαφνικά οι Δανοί έγιναν ομαδάρα, ούτε θα πω πως γνώριζα από πριν τι εστί Κοπεγχάγη, απλά διάβασα πως ακολουθούν ένα οργανωμένο πλάνο σαν ομάδα (Σύγχρονο γήπεδο, σταθερός προπονητής 4 χρόνια, σκαουτινγκ παικτών αξίας και όχι εντυπωσιασμού) εδώ και κάποια χρόνια και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς τις δουλειάς τους.

Ο Στόχος…

Βασικός στόχος του Πατέρα πλέον για μένα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ΟΜΑΔΑΣ και μια ομάδα λειτουργεί σωστά όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και διοικητικά, όλα από εκεί ξεκινούν. Αυτή την στιγμή τα πράγματα στον Παναθηναϊκό είναι λίγο περίεργα, δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να υπήρχαν δυο γυμναστές στην ομάδα, ούτε κατανοώ την ύπαρξη των δύο football Managers. Επίσης βρήκα κακό το timing της αλλαγής αρχηγού στην ομάδα, όχι πως δεν θέλω τον Σισσε βέβαια, ο Γάλλος είναι ούτως η αλλιώς ηγέτης αυτής της ομάδας είτε φοράει το περιβραχιόνιο είτε και όχι αυτό δεν αλλάζει, αλλά για διάφορους λόγους θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η κίνηση. Όλα αυτά, μαζί με τα καλοκαιρινά λάθη (μεταγραφικά και διοικητικά) που έγιναν θεωρώ πως επηρεάζουν και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Θα πρέπει ο Πρόεδρος να επιλέξει ποιοι θα παίρνουν τις αποφάσεις στην ομάδα έτσι ώστε αυτοί να πάρουν και την ευθύνη σε τυχών αποτυχία. Πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στην ομάδα όπως επίσης και ουσιαστικές μεταγραφές.


Υ.Γ. Όπως πολύ σωστά είπε και ο Punisher ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζει για τις στιγμές που η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα αποτελεί δεύτερη προτεραιότητα. Αν μπορούσε η ομάδα μου να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League χωρίς να κερδίσει το πρωτάθλημα δεν θα είχα πρόβλημα. Πιστέψτε με το ίδιο ισχύει και για τον κ.Μαρινάκη αλλά και τον Κόκκαλη τόσα χρόνια και ας φλόμωνε στο παραμύθι τους οπαδούς του Ολυμπιακού για το αντίθετο! Άλλωστε αν ρωτούσαν τον κ.Μαρινάκη τι θα επέλεγε ανάμεσα στο Πρωτάθλημα και τα 20 εκατ € του Champions League όλοι ξέρουμε την απάντηση του…

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου