Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Άτολμος ο Νιόπλιας, έπαιξε για να κλέψει το ματς.


Δεν τόλμησε ο Παναθηναϊκός στο Καζάν, ο coach δεν ρίσκαρε και πήρε το καλύτερο με βάση το στήσιμο της ομάδας. Το σύστημα 3-6-1 που παρέταξε ο Νιόπλιας δεν επέτρεψε στους Ρώσους να απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα του Παναθηναϊκού με εξαίρεση βέβαια το τελευταίο 15λεπτο εξαιτίας όμως την απρόσμενης απώλειας του Boumsong (MVP για ένα ακόμα παιχνίδι!) που αποδιοργάνωσε την αμυντική γραμμή. Από την άλλη όμως το σύστημα αυτό εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, έκανε πολλές λάθος μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία της Ρουμπίν. Το σκηνικό άλλαξε όταν μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος στο παιχνίδι μαζί με τον Govou, η ομάδα πίεσε ψηλά και δημιούργησε μια-δύο ευκαιρίες χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Θεωρώ πως το σκεπτικό του Νιόπλια ήταν η ομάδα να μην ηττηθεί σε καμία περίπτωση διότι εκεί όλα θα τελείωναν, ακόμα και μια πιθανή πρόκριση στο Europa League (για μένα η συνέχεια στον θεσμό του Europa League δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πλέον), που με μία πρώτη σκέψη είναι σωστό αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς ακίνδυνος απέναντι σε μια ομάδα που μόνο καλύτερη του δεν μπορώ να την πω. Σίγουρα μιλάμε για μια καλή ομάδα που σε τρείς αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη αλλά πιστεύω πως οι Πράσινοι δεν επιζήτησαν την νίκη, εγκλωβίστηκαν στο αμυντικογενές σύστημα του Νιόπλια. Περισσότερο έδειξε πως ήθελε να «κλέψει» το παιχνίδι παρά να το κερδίσει.

Αγωνιστικά ξεχώρισα από την άμυνα τον MVP Τζόρβα που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στο πιο κρίσιμο σημείο, τον Boumsong που έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι, τον Κατσουράνη που απέδειξε ότι μπορεί να παίξει καλύτερα σε αυτή την θέση αυτή την στιγμή και τον Kante. Στο κέντρο ο Gilberto έκανε καλό παιχνίδι και ο Simao (ανασταλτικά) επίσης. Οι υπόλοιποι δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακοί αφού η καλή αμυντική λειτουργία οφείλεται σε όλη την ομάδα, απλά περίμενα περισσότερα πράγματα δημιουργικά παρά ανασταλτικά από τους μέσους και τον Cisse που πάλευε μόνος του στην επίθεση.




Υ.Γ. Θεωρώ πως οι πιθανότητες πρόκρισης ακόμα και στο Europa League είναι λίγες.


The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου