Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Λάζαρος έδωσε την νίκη και άλλαξε το σύστημα.



Η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού φέτος με ανατροπή στο σκορ ήρθε στο καλύτερο παιχνίδι, στο σημαντικότερο αν θέλετε. Επειδή πρέπει να τα λέμε όλα ο Νιόπλιας με τις δύο ταυτόχρονες αλλαγές κέρδισε το παιχνίδι, έδωσε άλλη πνοή στο κέντρο ώστε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή ο Παναθηναϊκός. Ήταν μεγάλη ανατροπή διότι το ψυχολογικό βάρος των παικτών μετά το 0-1 ήταν πολύ μεγάλο σε ένα Ντέρμπι που είχε συσσωρευτεί όλη η πίεση από την αρχή της χρονιάς και όχι μόνο. Παρότι το Α ημίχρονο είχε ελάχιστες (ουσιαστικές) φάσεις αλλά καλό ρυθμό, βρήκε προηγούμενο τον Ολυμπιακό ο οποίος πάταγε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας πάρει απόλυτα το κέντρο, οι αλλαγές του Νιόπλια άλλαξαν την ροή του αγώνα, οι πράσινοι έκαναν κατάθεση ψυχής στο β’ μέρος, μπήκαν πολύ δυνατά, έκαναν δύο φάσεις πριν το γκολ και μετά την αποβολή του Αβραάμ έδειξαν να κλειδώνουν το παιχνίδι αλλά από το 70΄ και μετά έμειναν από δυνάμεις.

Δεν πιστεύω πως ο Νιόπλιας γύρισε την ομάδα πίσω όπως άκουσα από μερικούς, το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης δεν λύθηκε, απλά οι παίκτες τα έδωσαν όλα.
Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη για κάθε παίκτη προσωπικά επιβάλλεται να ξεκινήσω από τον MVP του παιχνιδιού, τον Λάζαρο ο οποίος έκανε μακράν το καλύτερο του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, «σέρβιρε» το γκολ της ισοφάρισης στον Σισσέ, από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ και βοήθησε πολύ ανασταλτικά τον Σπυρόπουλο. Με έναν τέτοιο Χριστοδουλόπουλο σκέφτηκα πως ίσως ο Νιόπλιας πρέπει να αλλάξει το σύστημα ώστε να χωρέσει ο παίκτης πίσω από τον Σισσέ σε μια θέση που αποδίδει εξαιρετικά (το δεύτερο καλύτερο του παιχνίδι σε αυτή την θέση ήταν στην ήττα με 2-3 από τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ πριν 2 χρόνια), δηλαδή στο
4-4-1-1 που έπαιξε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Στους υπόλοιπους παίκτες ο Τζόρβας ίσως ευθύνεται για το γκολ που δέχεται στην κλειστή του γωνία, ο Σπυρόπουλος έκανε μετά από καιρό ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά αφού περιόρισε εξαιρετικά τον Φετφατσίδη, ο Βύντρα όπως πάντα τα έδωσε όλα και κυρίως κράτησε την θέση του ώστε να μην κινδυνέψει από τον Ριέρα. Ο Μπουμσόνγκ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι πάρα πολύ καλός έμπαινε πολύ δυνατά στις φάσεις και ψηλά ήταν ανίκητος, αν συνεχίσει έτσι θα καταφέρει να πείσει και τον πιο δύσκολο Ελληνάρα προπονητή της κερκίδας. Ο Καντέ ήταν πολύ καλός αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι έχει να αγωνιστεί 20 μέρες. Πάμε στην μεσαία γραμμή όπου ο Ζιλπμέρτο στενοχώρησε πολλούς (που ήθελαν να τον τελειώσουν) με την εμφάνιση του, αρχοντικός και σε όλους τους χώρους με πολλά τρεξίματα (μέχρι και 30άρι σπριντ στο 85ο λεπτό για να πρεσάρει τον Μοντεστό είδαμε!), ο Πλεσί ήταν πολύ θετικός, έκανε κάποια λαθάκια (που είναι απόλυτα φυσιολογικό, 2ο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αυτό σε Ντέρμπι!) πιστεύω μάλιστα πως η συγκεκριμένη επιλογή από τον Νιόπλια είχε να κάνει με το ότι ήθελε ο Ζιλμπέρτο να παίξει στην θέση του, δηλαδή μπροστά από τα στόπερ και ο Πλεσί λίγο πιο μπροστά όπου διαθέτει καλύτερη μεταβίβαση από τον Σιμάο. Ο Κατσουράνης ήταν αρνητικός για αυτό και αντικαταστάθηκε (νομίζω πως ο παίκτης πρέπει να πάρει ανάσες, είναι κρίμα να εκτίθεται έτσι) και ο Γκοβού το ίδιο, ο οποίος μάλιστα άφηνε εκτεθειμένο συνέχεια τον Βύντρα. Δυστυχώς περίμενα πολύ περισσότερα από αυτόν σαν απάντηση για όλα όσα άκουσε τις τελευταίες μέρες. Ο Γκαρσία ήταν από τους διακριθέντες, πολύ κινητικός, με πολλές αλλαγές παιχνιδιού και σωστές μεταβιβάσεις όπως αυτή στον Σισσέ στην φάση του πέναλτι. Ο Μαρίνος βοήθησε πολύ ανασταλτικά και ήταν επίσης θετικός. Τελευταίο άφησα τον Σισσέ, τα έδωσε όλα, ο Αβραάμ δεν μπορούσε να τον σταματήσει σε καμία περίπτωση, πυροβόλησε δύο φορές και «σκότωσε» τον μύθο που ήθελαν κάποιοι να δημιουργήσουν (γιατί δεν μπορούσαν να πουν κάτι άλλο για αυτόν) πως δεν σκοράρει στα Ντέρμπι.
Το μεγαλύτερο όφελος της ομάδας από την χθεσινή νίκη είναι περισσότερο ψυχολογικό, αυτό ίσως επηρεάσει και το αγωνιστικό της κομμάτι και δούμε κάτι καλύτερο στην συνέχεια, αρκεί να βοηθήσει και ο Νιόπλιας σε αυτό, από ότι είδα ο κόσμος τον πιστεύει ακόμα, ίσως αυτή να είναι η τελευταία του ευκαιρία.



Υ.Γ. 1 Πολύ κακή εντύπωση μου έκανα οι δηλώσεις του Μαρινάκη, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «Μετά από τόσα χρόνια οι δύο πρόεδροι των αιωνίων είδα από τις ίδιες κερκίδες το Ντέρμπι, ποια η άποψη σας;» και εκείνος απάντησε «Εγώ είδα την ομάδα μου να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο γκολ και να παίζει πολύ καλά» σαν άλλος Τσουκαλάς στην εκπομπή της θύρας 7.
Υ.Γ. 2 Με ποια ιδιότητα τελικά ήταν στις κερκίδες ο Κ.Μαρινάκης; με του προέδρου της Super League; Και αν ναι γιατί τελικά το μόνο που είχε να πει ήταν για το…γκολ του Μιραλάς και «τα κάποια λάθη από τον Κάκο» που του είπαν δια τηλεφώνου;
Για διχασμένη προσωπικότητα τον κόβω…


Υ.Γ. 3 Επειδή άκουσα ακόμα και δημοσιογράφους να μιλάνε για τελευταίο παίκτη, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Κανόνας πλέον διατυπώνεται ως «προφανής θέση για γκολ», το τελευταίος παίκτης έχει καταργηθεί. ο Σισσέ ήταν έτοιμος να σουτάρει τετ-α-τετ με τον Παρντο κοντά στο σημείο του Πέναλτι, ποιο προφανής θέση για γκολ δεν μπορεί να υπάρχει…ΗΜΑΡΤΟΝ!


The Researcher

2 σχόλια:

  1. Μ αρεσε η κριτικη που εκανες σε ολους τους παιχταραδες σας..ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΥΡΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ!!!
    τιιιιιιιι???δεν επαιξε ο γιουρκας????χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή