Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τέλος στις μετακινήσεις ή…αρχίστε τις συλλήψεις!



Μία ακόμα αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τον Παναθηναϊκό. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ αν ήταν δίκαιη απόφαση ή όχι, δεν θα αναλύσω το αν άλλοι έχουν κάνει χειρότερα ή όχι, γιατί πάντα ήμουν ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι οπαδοί θέλησαν να προστατέψουν έναν «αδελφό» τους -όπως αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους οι συνδεσμίτες- επειδή αυτός μπουκάρισε παράνομα στο γήπεδο, από πότε αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται κιόλας; Από την στιγμή που μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να αντισταθούν στην σύλληψη του, είναι και αυτοί ένοχοι, είναι ένοχοι που ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς κόσμο σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα στο πρωτάθλημα, είναι ένοχοι που η ομάδα θα πληρώσει χρηματικό πρόστιμο εξαιτίας τους, είναι ένοχοι γιατί κάθε απλός φίλος της ομάδας που έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό από το υστέρημα του για να αγοράσει διαρκείας δεν θα δει την ομάδα.
Οι οργανωμένοι έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως δεν μπορούν να αντισταθούν σε προκλήσεις. Εφόσον οι ίδιοι οι φίλαθλοι δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά επιβάλλεται να το κάνει η πολιτεία (η ποια;). Η Αστυνομία δεν μπορεί να ευθύνεται για όλα, ΠΑΝΤΑ, εντολές εκτελούν και αν οι εντολές είναι «συλλάβετε τους και μετά αφήστε τους», αυτό θα κάνουν, ή μήπως νομίζεται πως η αστυνομία έχει σαδομαζοχιστικές τάσεις και θέλει κάθε Κυριακή να κυνηγάει τα ίδια άτομα; Δεν νομίζω.
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει εδώ και χρόνια όταν βλέπουμε κάτι κακό όλοι να το δείχνουμε και να το κατακρίνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα για αυτό, έχω βαρεθεί πια να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια, για αλήτες και μεμονωμένα πρόσωπα, για τους γνωστούς άγνωστους, έχω βαρεθεί πια να κάνουν κουμάντο ένα μάτσο αμόρφωτοι μαστουρόμαγκες με τα γνωστά τους «ντου», έχω βαρεθεί αυτά τα άτομα που θέλουν να λογίζονται σαν άντρες που επιτίθενται σε κάθε άνθρωπο που δεν συμφωνεί με τις πράξεις τους έχοντας σαν όπλο την δύναμη της μάζας. Κάντε κάτι επιτέλους, η αλητεία δεν πρέπει να επιβραβεύεται με αδράνεια.

Φοβάμαι λοιπόν πως πάλι τίποτα δεν θα γίνει, έτσι θα συνεχίσει να είναι η κατάσταση, δυστυχώς, αφού έτσι τους έχουν μάθει, αφού τέτοιο πάτημα τους έχουν δώσει.


Υ.Γ.1 Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε γιατί μερικοί οπαδοί ενεπλάκησαν με αστυνομικούς που μπήκαν μέσα στον όχλο για να μαζέψουν έναν συγκεκριμένο οπαδό! Αλλά αυτό πόσο χειρότερο είναι από το οι οπαδοί μιας ομάδας να βιαιοπραγούν εναντίον του ίδιου τους του προπονητή; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;…

Υ.Γ.2 Να δούμε αν τελικά θα ισχύσει η τιμωρία…

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου