Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Με Γκαλάς και Κατσούρ δένεις την άμυνα

Με αγωνία περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για το αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή ενός ακόμα πολύ μεγάλου παίκτη. Ένας παίκτης...κλειδί γιά την ομάδα σε μία νευραλγική θέση. Εδώ και 2 χρόνια ο πρώτος στόχος ήταν η απόκτηση στόπερ, κάθε φορά όμως για κάποιους λόγους αυτός δεν ερχόταν.

Η διοίκηση νομίζω πως έμαθε πλέον από τα λάθη του παρελθόντος και δείχνει αποφασισμένη να φέρει αυτόν τον Killer ή το Hummer όπως θέλετε πείτε τον. Το όνομα του Gallas είναι στην κορυφή της λίστας και ήταν από τους πρώτους στόχους, κάτι που το καθιστά από μόνο του μεγάλη επιτυχία, όπως και με τον Govou. Η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του ήταν πρόπερσι όπου και προτάθηκε αμέσως μετά την έλευση του Gilberto και προκάλεσε έναν μικρό πανικό –αν και πάρα πολύ δύσκολα θα ερχόταν τότε-, πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου αμυντικούς λόγο του τρόπου παιχνιδιού του (δυνατός, αλτικός, γρήγορος και αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια). Αναμφισβήτητα θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή και ο Παναθηναϊκός θα έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ από ποτέ.

Πάντα φανταζόμουν πως κάπως έτσι διμηουργείται μία ανταγωνιστική ομάδα Ευρωπαικών προδιαγραφών (αφού πλήν του Ολυμπιακού δύσκολα κάποια άλλη ομάδα δείχνει ανταγωνιστική όσο οι δύο "αιώνιοι"), όταν δηλαδή έχεις από έναν πολύ μεγάλο παίκτη σε κάθε γραμμή (Cisse, Govou, Gilberto, Gallas-πχ) και πλαισιώνεται αντίστοιχα από εξίσου ποιοτικούς παίκτες (Leto, Νινης, Κατσουράνης, Σειταρίδης). Πολύ μεγάλο ρόλο όμως παίζει και ο πάγκος, όπου και εκεί οι Πράσινοι είναι πλήρεις αφού έχουν τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αν ο Νιόπλιας εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Κατσουράνη και τον μετατοπίσει στην άμυνα σε θέση center back τον Κατσουράνη δίπλα στον Gallas (στην περίπτωση που ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή μεγάλη ) και στα άκρα τους Σπυρόπουλο και Σειταρίδη (πιστεύω ακόμα σε αυτόν τον παίκτη αν και εφόσον ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του) τότε φτιάχνεις μια πολύ ποιοτική άμυνα όπου το παιχνίδι (πραγματικά) θα ξεκινάει από πίσω, με σωστή ανάπτυξη και όχι με «γιώμες» από την άμυνα. Από το κέντρο και μπροστά δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυσης αφού στο κέντρο υπάρχουν οι Gilberto, Νίνης και Καραγκούνης (ίσως βέβαια η χρησιμοποίηση του Simao σαν καθαρό αμυντικό χαφ και η προώθηση του Silva κάνει πιο ποιοτικό το κέντρο) και βέβαια στην επίθεση η φονική τριπλέτα Leto, Govou, Cisse (χωρίς σχόλια).


Υ.Γ. 1 Η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού δεν πρέπει να αργήσει άλλο, τώρα που ξεκινάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας πρέπει ο ομάδα να έχει ολοκληρωμένο ρόστερ στα φιλικά.

Υ.Γ. 2 Πάντως ακόμα και αν χαλάσει του Gallas η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να φέρει μεγάλο παίκτη για την θέση του στόπερ (μακάρι να μη χαλάσει!)

Υ.Γ. 3 Η Δευτέρα του....stopper έρχεται και ελπίζουμε να είναι Μεγάλη!!

                                        The Researcher

2 σχόλια:

  1. ..και το γλύψιμο συνεχίζεται..
    "(αφού πλην του Ολυμπιακού δύσκολα κάποια άλλη ομάδα δείχνει ανταγωνιστική όσο οι δύο "αιώνιοι") "
    Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτε άλλο αλλά δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να σχολιάσω τη θανατηφόρα ατάκα σου για τον ΠΛΕΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΗ αυτή τη στιγμή [και όχι μόνο αυτή τη στιγμή για να ακριβολογώ..] τον ΓΙΟΥΡΓΙΑ σεϊταρίδη..
    Ναι, αυτόν που ονομάζεις "ποιοτικό".. μετά απ αυτό νομίζω πως θα πρέπει να στραφώ στην Βέφα για να διαβάζω το blog της, περισσότερη σχέση θα χει με το τόπι απ ότι εσύ πρασινοσκώλικα..
    Ο γνωστός-άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ γνωστέ-άνωστε μαθε μπαλίτσα πρώτα και μετά μίλα.

    Ο Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή