Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Έμεινε ο Δήμιος!...

Έμεινε λοιπόν ο Ζοτς, αυτή ήταν η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση των Γιαννακοπουλων. Ακόμα και αν υπάρχουν απώλειες στο ροστερ των πρωταθλητών ο… Master θα βρει τον τρόπο να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα κυρίως στη Ευρώπη γιατί στην Ελλάδα δεν βλέπω να ανοίγει η «Ψαλίδα». Η μείωση που προβλέπεται στο budget -και είναι της τάξεως του 10%-15%- είναι ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα αποδεχτούν την μείωση συμβιβαζόμενοι με τα δεδομένα της εποχής και άλλοι θα αποχωρήσουν αναζητώντας καλύτερα συμβόλαια (κάτι ομολογουμένως δύσκολο για την εποχή).
Ας δούμε όμως ποια είναι τα δεδομένα της ομάδας όπως έχουν διαμορφωθεί τώρα. Έχουν προκύψει τρία group παικτών, πρώτο είναι αυτό με τους παίκτες που έχουν συμβόλαια και δεν τίθεται θέμα αποχώρησης και πρόκειται για τους Τσαρτσαρή, Τέπιτς, Καλάθη, Φώτση, Περπέρογλου. Το δεύτερο group με τους (παίκτες που ίσως προκύψει περίπτωση δανεισμούτους ) Μπόγρη, Βεργίνη, Σερμαντίνι. Το τρίτο group είναι και το πιο…«καυτό» όπου εκκρεμούν οι ανανεώσεις τους και πρόκειται για τα βαριά όπλα, μιλάμε για τους Διαμαντίδη, Νίκολας (ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του), Μπατιστ (για να μείνει πρέπει να δεχτεί σοβαρή μείωση των αποδοχών του), Πέκοβιτς (έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα μπορεί να κάνει χρήση του όρου για το ΝΒΑ), τον Γιασικεβίτσιους (που δείχνει ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση…ίσως και όχι όμως!). Τελευταίο άφησα τον Σπανούλη γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που θα ήθελαν πολλές ομάδες λίγες όμως μπορούν να τον αποκτήσουν. Οι φήμες για ολυμπιακό οργιάζουν όπως και ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με την Ρεάλ, «έγκυρες» πηγές όμως αναφέρουν πως είναι κοντά και στην παραμονή με την ομάδα της καρδιάς του!
Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει, προσωπικα δεν νομίζω να τραβήξουν πολύ αυτές οι υποθέσεις ούτως η αλλιώς το τμήμα μπάσκετ μας έχει συνηθίσει στο να τελειώνει τα θεματα των μεταγραφών πριν αυτές καταντήσουν σίριαλ.
Έτσι άλλωστε χτίζονται οι αυτοκρατορίες, με σωστό προγραμματισμό έχοντας τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις, όχι με…εκτελεστικές επιτροπές.

TheResearcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου