Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Προπαγάνδα Vs Αλήθειες




Μετά την χθεσινή νίκη του ολυμπιακού στην Τούμπα διάβασα φοβερά πράγματα, διάβασα διθυραμβικούς τίτλους και σχόλια που ορισμένοι δημοσιογράφοι ήθελαν πολύ καιρώ να γράψουν, αλλά  εικόνα της αγαπημένης τους ομάδας δεν το επέτρεπε για αυτό άλλωστε το είχαν ρίξει στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί πράσινης παράγκας και γέλαγε όλος ο κόσμος μαζί τους.
Οκ, ο ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και καθαρά – προς μεγάλη μας έκπληξη- είχε ένα εκρηκτικό 20λεπτο όπου σκόραρε 2 γκολ και μετά τέλος… δεν είδα καμία διάρκεια στο παιχνίδι του, αντεπίθεση και Αγιος ο θεός από το πιο πλήρες ρόστερ του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με κάποιον Σταφυλίδη και κάποιον Κατσικά (2 από τους 4 της άμυνας), ενώ έχασε νωρίς και τον ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ του σκόρερ Αθανασιάδη. Απλά να θυμίσω πως οι Πράσινοι στην Τούμπα είχαν κάνει ένα πολύ γεμάτο 90λεπτο κερδίζοντας 1-3 την ομάδα των Βιερινια και Κοντρερας!!! Περιμέναμε δηλαδή την 20η αγωνιστική για να θριαμβολογήσουμε για την ομάδα του δημοσίου; Αυτοί που δεν κέρδισαν ούτε τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Παναθηναϊκό, ούτε την ΑΕΚ που (θα) είναι 14 βαθμούς πίσω.
Αν η Μπαρτσα από την Φρεατιδα έπαιζε χωρίς Μιραλάς-Τζιμπούρ (όπως με Ξάνθη όπου έχασε τα αβγά και τα καλάθια) θα ήταν το ίδιο; Διότι ο Παναθηναϊκός από την αρχή της περιόδου αντιμετωπίζει προβλήματα έχοντας βγει off από το ΕΛΙΠΕΣΤΑΤΟ ροστερ του, ο Λάζαρος, μετά ο Νίνης, ύστερα ΚΑΙ ο  Μπουμσονγκ (Βασικός κορμός της ομάδας!!!), είχε εκτός δύο αγωνιστικές τον Λέτο, δύο τον Κουίνσι, Διθυράμβους όμως δεν είδα πουθενά (και δεν μιλάω βέβαια να τα διαβάσω σε κάτι Πρασινες και Derby, δεν έχει νόημα εκεί) στις «αντικειμενικές» εφημερίδες. Τι πιο φυσιολογικό δηλαδή από το να κάνει μια ομάδα μια άσχημη εμφάνιση; Μια ομάδα που ουσιαστικά αγωνίζεται από το ξεκίνημα με 13 ½ παίκτες;
Έχω άδικο; (όπως λέει και ένας γνωστός γραφικός «δημοσιογράφος»)


Τέλος στην σιωπή...

Από την αρχή της σεζόν είχα πει πως δεν θα ασχοληθώ με το φετινό πρωτάθλημα και με εξαιρέσεις τις αναρτήσεις για την Παράγκα του Μαρινάκη (όταν ξεχείλιζε το ποτήρι!) δεν το έκανα. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού και ομολογώ πως πολλά παιχνίδια δεν τα είδα καν, ειδικά στο ξεκίνημα, γιατί το ξενέρωνα μου ήταν μεγάλο. Η ομάδα όμως έχει κάνει άθλο με το να βρίσκεται στην πρώτη θέση και αξίζει την στήριξη του κόσμου ότι και αν γίνει στο τέλος…
Από εδώ και πέρα λοιπόν δεν θα αφήσω τίποτα ασχολίαστο, τίποτα από όσα η προπαγάνδα των «απέναντι» προσπαθεί να πετύχει, η υπομονή έχει και τα όρια της.
Δεν θα μιλήσω για φαβορί και άλλα τέτοια απλά θα αναφερθώ σε κάτι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι έχουν δέκα ματς τα 7 εντός (το ένα από αυτά με την ΑΕΚ στην κοινή μας έδρα), εκεί όπου έχουν μέχρι στιγμής το απόλυτο 9 στα 9, και εκεί θα αντιμετωπίσουν και τον οσφπ. Το θέμα είναι αν θα αντέξει η ομάδα με τις κακουχίες που έχει αλλά και την κούραση, εμένα μου φτάνει να τα δώσουν όλα και ότι βγει, διότι αν η εκπληξη ολοκληρωθεί (διότι περί αυτού πρόκειται) και ο Παναθηναικός πάρει το πρωτάθλημα τότε θα μιλάμε για το πιο ΑΝΤΡΙΚΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.... είτε σας αρέσει είτε όχι!....

Υ.Γ. 1 Και για να μην λέω όλο για τους άλλους… ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός απέναντι στον Κομπότη, και με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα…

Υ.Γ. 2 Το έχω πει και θα το ξαναπώ πως μόνο τυχαία δεν είναι η καθυστέρηση της ψήφισης του νόμου για τους ξένους επενδυτές, «κάποιος» έχει βάλει λυτούς και δεμένους, από πρώην-ποδοσφαιριστές, μέχρι και... Bloggers-υπουργούς να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να μην υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα, η αδικία ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ απέναντι στο μεγαλύτερο σωματείο της Ελλάδας είναι μεγάλη και δεν ξέρω αν θα δεχτεί ο κόσμος ΚΑΠΟΙΟΙ με το έτσι θέλω να την οδηγήσουν σε αδιέξοδο και να ξέρετε πως σε τέτοια περίπτωση (και σε συνδυασμό βέβαια και με άλλα πράγματα) μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά από εμάς γεγονότα όπως αυτά της Αιγύπτου….
The Researcher

2 σχόλια:

  1. Ο Ολυμπιακος δεν επαιξε ουτε 20 λεπτα μπαλα χθες. Απλως ο παοκ ειναι τραγικος εδω και παρα πολυ καιρο, επειδη κερδισε την αεκ των χιλιων προβληματων δεν εγινε και ξαφνικα ομαδα. Ή μηπως επειδη περα στην επομενη φαση του Γιουροπα.

    Οσο αναφορα την ψηφιση του νομου, εσυ εισαι απο αυτους που πιστευουν οτι υπαρχει ενδιαφερον απο αραβες, αμερικανους, σουηδους ή γκογκολεζους? Αστεια πραγματα. Παρακολουθησε τις εξεληξεις, λιγο και προσεξε μικρες λεπτομεριες. O Τσακας πως γινεται να αντιπροσωπευει και να εχει λογο για καθε ξενο επενδυτη που δηλωνει ενδιαφερον για την ΠΑΕ? Μα για καθε εναν ομως? Κατι δεν παει καλα...

    Δεν ξερω αν ειναι ο Βαρδινογιαννης πισω απο ολα αυτα και δεν με νοιαζει, αλλα τους παναθηναικους θα επρεπε να του νοιαζει που πηγαν οι μεσσιες τελικα? Γιατι εξαφανιστηκαν, τελικα μηπως αντι να κυνηγανε τον Τζιγκερ πρεπει να κυνηγησουν αυτους που πουλησαν Παναθηναικοφροσυνη?

    Επισης να τα λεμε και ολα τα αγωνιστηκα και ο Ολυμπιακος και ο Παναθηναικος απο τα 20 παιχνιδια ζητημα ειναι να εχουν κανει 5 καλα παιχνιδια. Ο παναθηναικος ειναι πρωτος επειδη ο Ολυμπιακος ειχε τοσα στραβα αποτελεσματα, που αλλες φορες τα καθαριζε. Ο Ολυμπιακος βρεθηκε απο το -5 στο -2 παλι για τον αντιστοιχο λογο επειδη ο παναθηναικος αρχισε (αναμενωμενο) να χανεις βαθμους παλι απο παιχνιδια που αλλες φορες καθαριζε αμεσως. Το ματς στο ΟΑΚΑ μεταξυ των δυο πολυ πιθανο να κρινει το πρωταθλημα αλλα με αυτα που εχουμε δει μεχρι τωρα μη σου φανει παραξενο αν ξαναγυρισουν τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε στα περισσότερα που λές συμφωνώ, ακόμα και για τους Άραβες που λές Απλά εμένα με ενοχλεί αυτή η εσστρέφεια στην χώρα αυτή.ΑΝ θέλουν να ερθουν επενδυτες στην ΅Ελλαδα, εστω και μεσο καποιας ομαδας (λέω ΑΝ) δεν ειναι τελειως κουφο να τους απορριπτουμε; (αναμενετε σχετικη αναρτηση για αυτο)
      Και οσο για αυτους που πουλησαν Παναθηναικοφροσηνη απλα να σου θυμησω πως ΑΥΤΟΙ εβαλαν 60 μυρια τα τελευταια 2 χρονια στον ΠΑΟ ο Τζιγγερ 0!!! (ειχε βαλει τα προηγουμενα χρονια βεβαια δεν ειμαι αχαριστος ουτε εκμηδενιστης!).
      Και μην ξαναουκσω το παραμυθι οτι αυτοι εφτασαν τον Παναθηναικο σε αυτο το σημειο, γιατι το budjet εφτασε στα 30 εκατ επειδη ηρθαν παικτεσ αξιας!

      πρεπει να αποφασισουμε καποια στιγμη, ειτε θα εχουμε 30 μυρια budjet με Σισσε, Λετο Τζιλμπερτο ειτε 5 μυρια με Ντουμιτρου Μιτου, και Σαριτς Μαριτς .... Κουκουναριτς!!!! ασε που το ανοιγμα στην ΠΑΕ δημιουργηθηκε εν καιρο, ειναι δυνατον ο Τζιγγερ, ιδιοκτητης ομαδας, με τετοια επιφανεια και να περνει κατα καιρους ΔΑΝΕΙ απο την δικη του τραπεζα (Πειραιως); ΕΛΕΟΣ!

      Διαγραφή