Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δύο ακόμα πράσινες νίκες και συνεχίζουμε!....


Ωραία έκλεισε η εβδομάδα (αθλητικά και μόνο, γιατί στα υπόλοιπα… ) για τον Παναθηναϊκό, με δύο νίκες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ναι, καλά διαβάσατε, οι πράσινοι κέρδισαν και στο μπάσκετ για  αυτό τον λόγο θα ξεκινήσω από αυτό εξηγώντας το γιατί.

Για τον «Εξάστερο»…

Η ομαδάρα του Ζοτς κέρδισε περισσότερα από ότι έχασε στο ΣΕΦ για εμένα και ο λόγος είναι καθαρά αγωνιστικός και έχει να κάνει με το τι έδειξαν οι δύο ομάδες στα 40’ του παιχνιδιού. Δεν θα σταθώ καθόλου στο ΚΑΘΑΡΟ φάουλ του Πρίντεζη στην τελευταία φάση του παιχνιδιού όπου στέρησε την παράταση από τους Πράσινους, άλλωστε τέτοια λάθη σε ένα Ντέρμπυ και  με τέτοια ένταση θα συμβούν, πραγματικά το λέω. Από την άλλη (επιτέλους) ισοφαρίσαμε και αυτό το Non-call που μας είχαν πρήξει τα αρχίδια όλα αυτά τα χρόνια οι γαυροι και μάλιστα αυτό είναι και «καραμπινάτο»! Δεν θα μπω σε ιδιαίτερη ανάλυση του αγώνα απλά θα πω δύο πράγματα, ότι ο Παναθηναϊκός γύρισε ΔΙΣ ένα ματς από 19 πόντους μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, λίγα λεπτά ποιοτικού μπάσκετ του ήταν αρκετά για να γυρίσει οποιοδήποτε ματς, έτσι και αυτό, έχοντας μάλιστα τον Διαμαντίδη σε ΚΑΚΙΣΤΗ μέρα. Συγχωρέστε με αλλά δεν πιστεύω  πως ο αρχηγός θα είναι τόσο κακός στην σειρά των Play off, αλλά ούτε ο Μαντζαρης θα πετύχει 3 τρίποντα (και τα δύο μάλιστα Buzzer bitter) σε ΕΝΑ παιχνίδι ξανά (αν το καταφέρει μπράβο του βέβαια το παιδί, αλλά… αμφιβάλω), απλά οι ΠΡΩΤΑΘΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ πρέπει να κάνουν τα αυτονόητα και να μην χάσουν από τα ΔΙΚΑ τους λάθη…. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον «Εξάστερο».


Το Δημιούργημα του Φερέιρα…

Όσον αφορά τον Ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό δεν έχω να πω πολλά, το τελικό (αλλά και ίσως πλασματικό λίγο, με βάση ΚΑΙ την εικόνα της Ξάνθης) σκορ λέει πολλά για την ψυχή και το πάθος που έχει αυτή η ομάδα. Παρά τις ΤΕΡΑΣΤΕΙΕΣ απουσίες των Λέτο και Κουίνσι, αλλά και αυτή της τελευταίας στιγμής, του Κατσουράνη (που προσωπικά μου φάνηκε σαν ταφόπλακα όταν την έμαθα πριν το παιχνίδι), δεν λύγισε και κατάφερε να πάρει μια νίκη «βάλσαμο» για την συνέχεια, νίκη ψυχολογίας και επιβίωσης θα την έλεγα καλύτερα.
Αλήθεια δεν ξέρω αν βλέπουν κάποιοι το ίδιο ποδόσφαιρο που βλέπουμε όλοι, αλλά εξακολουθώ να βλέπω κάτι άστοχα σχόλια του τύπου «ένας κακός Παναθηναϊκός… κτλ» και τρελαίνομαι! Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ορισμένοι πως αυτή η ομάδα χτίστηκε πάνω σε ένα ρόστερ (δυστυχώς) 15 παικτών, (εκ των οποίον οι Νίνης και Λάζαρος να μην υπολογίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγο τραυματισμού), με συγκεκριμένη φιλοσοφία και τρόπο ανάπτυξης. Όταν λύπη ένας παίκτης τον αντικαθιστά ένας άλλος και παίζει στην θέση του και έχει τον ίδιο ρόλο, μόνο που εκεί είναι θέμα ποιότητας, δηλαδή όταν η ομάδα είναι «κομπλέ» μπορεί να απόδοση π.χ. 8, αλλά όταν έχει μια με δυο απουσίες να πέφτει στο… 6, απλά.
Για μένα ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά χθες, είχε πλάνο ανάπτυξης, πίεσε όσο μπορούσε και πάνω από όλα είδα το πάθος που ήθελα από τους παίκτες,  με τις γνωστές απουσίες λοιπόν, οι Πράσινοι έκαναν 9 τελικές προσπάθειες και πέτυχαν 3 γκολ αγωνιζόμενοι αναγκαστικά με 2 αμυντικά χαφ (αν έπαιζε ο Κατσουρ δεν θα αγωνιζόταν ο Βιτολο), με τον Κλειτον ΚΑΚΟ, με τον… ξεχασμένο Μπιαρσμιρ, τον 17 Μαυρια βασικό και τον μοναδικό ποιοτικό παίκτη να έχει  μόλις επιστρέψει από τραυματισμό (ο Λάζαρος για μένα σωστά δεν χρησιμοποιήθηκε από την αρχή, ο Φερειρα έπρεπε να έχει και κάποιον παίκτη να μπορεί να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και αυτό θα το κατάφερνε καλύτερα ως αλλαγή), αν αυτό είναι εύκολο, τότε πάω πάσο… Ίσως τα 20λεπτα και 30λεπτα ποιοτικού ποδοσφαίρου που παίζουν κάποιοι άλλοι με ρόστερ 30 παικτών και δύο ισάξιες 11άδες (όπως αυτοδιαφημίζονται) να είναι πιο εντυπωσιακά!!!



Υ.Γ. 1 Ο Κάρα είναι ψυχάρα και τον λατρεύω για το πάθος του αλλά δεν κατηγορώ τον Φερέιρα για τον λίγο χρόνο συμμετοχής του μέχρι τώρα (όπως έκανα μερικοί γυμνοσάλιαγκες-κωλοτουμπες δημοσιογράφοι στο ραδιόφωνο), δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού (όταν είναι κομπλέ κυρίως η ομάδα) και τον θεωρώ πιο χρήσιμο για 20 αλλά ποιοτικά λεπτά!
Υ.Γ. 2 Ο Λάζαρος είναι ότι πρέπει για το σύστημα του Φερέιρα στην Θέση του Τοτσέ, και από την επόμενη αγωνιστική που θα επιστρέψουν Λετο, Κουισνι και Κατσουρ θα είναι διαφορετικός ο Παναθηναϊκός, πόσο μάλιστα με τον ΠΑΟΚ που θα έχουν επιστρέψει και οι Μπουμσονγκ, Καντε και Νίνης…



Υ.Γ. 3 Είδα και τον Σάββα στις εξέδρες του ΣΕΦ, αλλά ούτε μια δήλωση για την διαιτησία του Γκοντα ρε παιδί μου; Ξενέρωσα…



The Researcher





1 σχόλιο:

  1. ωραια το αρθρο... ετσι ακριβως οπως ειναι τα πραγματα... στο μπασκετ απλα δεν θα ξαναυπαρξει τετοια εμφανιση απο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ... λιγο οτι ηταν κακοι παιχτες βαρομετρα , λιγο κανα δυο διαιτιτικα λαθη, λιγο και το ματς της ζωης τους απο κανα δυο παιχτες του γαυρου και να το το αποτελεσμα ...μετα βιας τελικα στον 1 ποντο...

    Στο ποδοσφαιρο συμφωνω για τον Καρα ότι ειναι για ενα 20λεπτο καλό ...

    Αμα γυρισει και ο Μπουμσονγκ στην αμυνα μαζι με τους λετο κουινσι θα επιστρεψουμε στις εμφανισεις του πρωτου γυρου...

    Ελπιζω το γκολ του πετροπουλου να του δωσει λιγο ψυχολογια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή