Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έτσι όπως τα βλέπω εγώ...



Από το 2008 όπου ξεκίνησε η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναικό, είδαμε πολλά επεισόδια ανάμεσα στους μετόχους, πολλές κόντρες, πολλές αντιδικίες, πολλά κατηγορώ. Έχοντας φτάσει η ομάδα σε αδιέξοδο πλέον και γνωρίζοντας όλα τα γεγονότα έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Ο Τζίγγερ (όπως πολύ σωστά είπε και ο Punisher!) δεν εχει συμμετάσχει στις Α.Μ.Κ που έγιναν και ουσιαστικά χρήματα δεν έχει βάλει τα τελευταία 3 χρόνια. Μάλιστα κατηγορεί τον Βγενόπουλο ως τον υπαίτιο της κατάστασης που έχει επέλθει η ομάδα, ποιάς κατάστασης; το ότι ο Παναθηναικος έχει ένα έλλειμα 30 εκατ. και αυτό επειδή απέκτησε πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Σισσε δημιουργόντας ένα ρόστερ που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, συνάμα η ομάδα αυτή έχει και υψηλή μεταπωλητική αξία. Κακός λοιπόν (κατά τον Τζίγγερ) ο «Mr.MIG» δεν ακολούθησε την δική του συντηρητική πολιτική που έδωσε ενα... σωρό τίτλους στους Πρασινους τα τελευταία χρονια. Η αλήθεια όμως κρίνεται από τα αποτελέσματα κύριοι, για αυτό δεν μπορείς να εχεις ΚΑΙ παίκτες μεγάλης αξίας ΚΑΙ χαμηλό Budget!

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Βγενόπουλος, όπου για την στάση του (παρόλο που πιστεύω πως είναι τακτική) μόνο θετικά σχόλια δεν μπορώ να κάνω, μπορώ όμως να πω μια αλήθεια, πως έβαλε 22 εκατ. αυτά τα 3 χρόνια κάτι που κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί (άλλωστε ο Τζίγγερ ποτε δεν το αμφισβήτησε). Το αν θέλει λοιπόν να συνεχίσει να προσφέρει οικονομικά στον Παναθηναικό ή όχι είναι δικό του ζήτημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στα λεφτά του άλλου, κανείς δεν μπορεί να πεί «βάλε λεφτα αλλιώς είσαι προδότης» και αν υπάρχουν και άλλοι «υπαίτιοι» που να μπορούν να βάλουν 20 εκατ. και μετά να αποχωρήσουν, ας βρουν 5-6 να τελειώνουμε. Για ένα πράγμα κατηγορώ τον Βγενόπουλο, ότι έδωσε ελπίδες και όραμα στον κόσμο του Παναθηναικού κατι που δεν μπόρεσε να τηρήσει.

Για εμένα η μοναδική λύση είναι μια από τις δυο πλευρές να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από το μετοχικό σχήμα, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακαθίσουν στο ίδιο «τραπέζι» όλοι μαζί, αλλά και κάτι ακόμα, κανένας δεν θέλει να είναι μεγαλομέτοχος χωρίς ωστόσο να μπορεί να πάρει αποφάσεις αφού ουδείς μπορεί να κατέχει το 51% πλην του Τζίγγερ. Οπότε η διάσπαση της πολυμετοχικότητας είναι για εμένα μονόδρομος!



Υ.Γ.1 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Τζίγγερ χαρίζει το 25% και όχι όλο το ποσοστό του; Δεν είναι ότι πουλάει και του ζητάνε να χαρίσει, δίνει δωρεάν το μισό ποσοστό του, στο άλλο μισό κολλάει; και αυτό είναι το πιο περίεργο στην όλη υπόθεση, άλλωστε το να κατέχεις το 54% και να λειτουργείς ως 30% περισσότερα προβλήματα δημιουργεί...

Υ.Γ.2 Σαφέστατα και έγιναν λάθη στις μεταγραφές, μήπως στις εποχές Τζίγγερ δεν έγιναν; Αλλά πως μπορείς να βάλεις στην ίδια μοίρα καποιον που προσπαθεί με καποιον που δεν ασχολείται;

Υ.Γ.2 Η μόνη λύση που είναι πιο κοντά στα... «πιστεύω» και «θέλω» του κόσμου είναι οι Γιαννακόπουλοι, προσωπικά όμως δεν θέλω κάτι τέτοιο, προτιμώ η οικογένεια αυτή να παραμείνει στο Μπάσκετ συνεχίζοντας την αυτοκρατορία της!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου