Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Όλη η προσοχή στην επόμενη χρονιά...


Τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναικού για την φετινή χρονιά αλλά και πως αυτά θα διαμορφωθούν την επόμενη σεζόν μετά από αποχωρήσεις και πωλήσεις ορισμένων παικτών, είναι αυτό που «καίει» τον κόσμο αυτή την στιγμή. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν για μια ακόμα φορά ο Παναθηναικός χρειαστεί να ξανα χτίσει την ομάδα από την αρχή. Οι περισσότεροι λοιπόν γνωρίζουμε πως το έλλειμα για την νέα σεζόν ειναι κοντά στα 25.000.000€ και μαζί με τα 5.700.000€ (από την μη συμμετοχή στην Α.Μ.Κ των Πολεμη-Ξυλά-Δάβαρη με 1.6€ και Βαρδηνογιάννη με 4,1€), φτάνουμε στα 31.000.000€ πάνω-κάτω.

Το Sport-lab μελέτησε τους πίνακες και έφτιαξε ένα υποθετικό (αλλά και λογικό) σενάριο όσον αφορά το ρόστερ και τα οικονομικά δεδομένα της νέας σεζόν, με βάση το “worst case scenario” όπου οι Πράσινοι δεν θα μπούν στους ομίλους του Champions League.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο κατηγορίες παικτών οι «Σίγουροι» (που λήγουν τα συμβόλαια τους) και οι «Αμφίβολοι» (που είναι δανεικοί και μάλλον δεν υπολογίζονται, με εξαίρεση τον Γκοβού που θα δούμε τι θα γίνει) όπως θα δείτε στους πίνακες παρακάτω, από τους οποίους αν αποχωρήσουν όλοι οι παίκτες και μάλιστα ο Παναθηναικός βάλει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξεως των 3.000.000€ (βάζω ένα λογικό ποσό σε μια λίστα 8 παικτών εκ των οποίων βρίσκονται οι Γκοβού, Γκάμπριελ και Μπιάσμιρ, με τους δύο τελευταίους να έχουν εκδηλώση ενδιαφέρον για την αγορά τους οι ομάδες που αγωνίζονται)



Τότε εξοικονομούνται 11.580.000€+ 3.000.000€ φτάνουμε στα 14.580.000€. Έτσι ο Παναθηναικός χρειάζεται μια νέα Α.Μ.Κ της τάξεως των 20.000.000€, έτσι ώστε να υπερκαλυφθεί το έλλειμα και να υπάρχει και ένα ποσό κοντά στα 5.000.000€ για μεταγραφές. Σίγουρα όλα αυτά φαντάζουν ουτοπικά αλλά έτσι είναι τα πράγματα...

Το ρόστερ...

Με την αποχώρηση τόσων παικτών η ενίσχυση θα είναι επιβεβλημένη αφού το ρόστερ θα έχει περίπου 20 ποδοσφαιριστές, ποιοι είναι αυτοί; Δείτε τους στους παρακάτω πίνακες (υπολογίζοντας σε αυτούς και τον Μαυρία που αγωνίζεται πλέον με την μεγάλη ομάδα):

Ενίσχυση...

Όπως αναφέραμε παραπάνω με ένα ποσό της τάξεως των 5.000.000€ (ίσως και λιγότερο) ο Παναθηναικός μπορεί να φανεί πολύ ενισχυμένος την νέα σεζόν, μάλιστα έχουν είδη ακουστεί κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι και εμείς επιλέξαμε αυτούς που θεωρούμε...«καλές περιπτώσεις»

Ίσμαελ Μπλάνκο

Ο Αργεντινός είναι ιδανική περίπτωση για να καλύψει το κενό που έχει ο Παναθηναικός στην θέση του επιθετικού από το καλοκαίρι, πόσο μάλιστα όταν μπορεί ο Παναθηναικός να τον αποκτήσει και ελεύθερο.
Ireland

Ο Ιρλανδος που ακούγεται πως ενδιαφέρει τον παναθηναικό είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση και φαίνεται οι πράσινοι να έχουν βρει άκρες να προσεγγίσουν αυτόν και την ομάδα που ανήκει ώστε να τον αποκτήσουν δανεικό, αν τα καταφέρουν θα είναι μεγάλη μεταγραφη!
Ντάρσι Νέτο

Κάνει καταπληκτική σεζόν και το τελευταίο διάστημα αγωνίζεται ως δεξί χαφ, ενδεικτικό της ποιότητας του. Θα έδινε άλλη δυναμική στην δεξιά πλευρά του Παναθηναικού ως μπακ και θα μπορούσε να αποκτηθεί με ένα ποσό κοντά στο 1.000.000€

Το «πακέτο» Ντουγκλάο, Αμπντούν

Ο υψηλόσωμος Βραζιλιάνος είναι ιδανικός για να συμπληρώσει την τετράδα των στόπερ και πρόκειται για αμυντικό με πολύ καλή τεχνική κατάρτηση, γρήγορος για το ύψος του και πολύ δυνατός. Όσο για τον Αλγερινό Αμπντουν θα ήταν μια ποιοτική προσθήκη στην μεσαία γραμμή, για μένα είναι η αποκάλυψη του πρωταθληματος. 1.5€-2€ εκατ. Μπορούν να φέρουν και τους 2 στην Παιανία.
Γιώργος Γεωργιάδης

Ο Νεαρός του Πανσσεραικού είναι ταχύτατος και με καλή τεχνική κατάρτηση, πάνω από όλα όμως είναι Έλληνας και πάνω του μπορεί να χτίσει πολλά ο Παναθηναικός, με 1.000.000€ οι πράσινοι μπορούν να τον κάνουν δικό τους.

Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που ξεχωρίσαμε και μπορούν να αποδειχθούν μεταγραφές ουσίας, το θέμα βέβαια είναι αν οι διοικούντες θα κάνουν αυτό που πρέπει και για να είμαστε ειλικρινείς μέχρι στιγμής τίποτα δεν δείχνει πως όλα θα κυλίσουν ομαλα ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι...

*Ξέρω πως κάποια ποσα που έχω γράψει ίσως σας φαίνονται μικρά, αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία υπερεκτίμησης παικτών που κάνουν οι πρόεδροι των ομάδων, οι καιροί είναι δύσκολοι και αν ζητάνε τρελά ποσά για αυτούς τους παίκτες σύντομα θα προσγειωθούν ανώμαλα!

Υ.Γ.1 Επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα ειρωνικά σχόλια που ο Παναθηναικός δεν κέρδισε τα δυο τελευταία παιχνίδια θέλω να πω το εξής και σε όσους γίνω κατανοητός καλώς, αλλιώς δεν μπορώ να αλλάξω κανενός τον δείκτει νοημοσύνης. Το πρωτάθλημα τελείωσε στο Φάληρο και επειδή τα λάθη που έγιναν εκεί δεν ήταν ανθρώπινα, αλλά έδειξαν πολλά πράγματα, μη περιμένετε να ασχοληθεί κανείς από εδώ και πέρα. Ο Παναθηναικός περιμένει τα πλει οφ για να διεκδικήσει την 2η θέση που οδηγεί στο Champions League καθαρά για οικονομικούς λόγους, μάλιστα αν δεν υπήρχε αυτό πιθανότατα να έπαιζαν οι νέοι στο υπόλοιπο. Δεν θα σας κάνουμε την χάρη να συμμετάσχουμε ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΑΣ, με το ζόρι δηλαδή;...

Υ.Γ.2 Ο Τζιγγερ πρέπει να αποφασίσει είτε θα ενεργήσει σαν 54% και θα δηλώσει παρόν, είτε αν θέλει να ενεργεί σαν 30% ας βρεί κάποιον να παραχωρήσει (με όποιον τρόπο θέλει) το 25%, κάτι ενδιάμεσο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

by Sport-lab...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου