Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη Ψυχολογίας και απαντήσεων!



Ο Παναθηναικός έκανε το καθήκον του και κέρδισε την ΑΕΚ για να μειώσει ξανα την διαφορά από τον οσφπ και να πάει στο Ντέρμπι του Σαββάτου να διεκδικήσει μια νίκη γοήτρου περισσότερο, παρά ουσίας κατά την προσωπική μου άποψη.

Οι πράσινοι κατά την ταπεινή μου άποψη έκαναν την καλύτερη της εμφάνιση (και σε διάρκεια) με την πλειοψηφία των παικτών να είναι σε πολύ καλή μέρα. Ένας Παναθηναικός πολύ επιθετικός που πίεσε από την αρχή θέλοντας να καθαρίσει το παιχνίδι. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε πως η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς πέντε βασικούς (Νίνης,Ζιλμπέρτο, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο και Γκοβού...ακόμα και αν κάποιοι δεν τον θεωρούν βασικό ή ακόμα και απώλεια, σκεφτείτε μόνο πως ο ΠΑΟ αναγκάστηκε να παίξει από το 75’ με τον Γιούρκα στα χαφ) και παρόλα αυτά η αγωνιστική της εικόνα και διάθεση δεν άλλαξε και απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο. Στο χθεσινό παιχνίδι ξεχώρισε πολύ έντονα το γεγονός πως υπήρχαν ουσιαστικές βοήθειες από τα «μπακ», ο Βύντρα ήταν πάρα πολύ καλός (τον εχω κατακρίνει πολλές φορές) όχι μόνο αμυντικά, που είναι και το δυνατό του σημείο, αλλά και επιθετικά που δημιούργησε πολλά προβλήματα εκτός από το γκολ που πέτυχε. Το ίδιο και ο Ιωαννίδης που έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι, έδειξε περισσότερο «ξεψαρωμένος» από τις πρώτες του εμφανίσεις και βοήθησε πολύ τον Λέτο δημιουργηκά και για μένα εκεί ήταν η διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι τα «μπακ». Ο Παναθηναικός θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι πολύ πιο νωρίς αν ο Σισσε τελείωνε μια από τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του, δεν το έκανε και μετά το γκολ του Σκόκο (που προήλθε από ΚΑΘΑΡΟ φαουλ πάνω στον Λέτο!) υπήρξε ένα 20λεπτο όπου ο Παναθηναικός δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν. Ευτυχώς η τύχη (για πρώτη φορά φέτος απέναντι στην ΑΕΚ) ήταν με το μέρος του και δεν ισοφαρίστηκε σε ένα παιχνίδι που θα ήταν πολύ άδικο να χαθεί, αφού έχω την εντύπωση πως η βοήθεια από τον πάγκο άργησε να έρθει. Ο Σιμάο έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με πολύ τρέξιμο σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδο, όπως και ο Καραγκούνης. Ο Κατσουράνης βοήθησε οργανωτικά αλλά και από τα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν έχω παράπονο (αφού τον είδα να κάνει και τάκλιν στο 81’). Ο Λάζαρος ήταν καλός μέχρι που τραυματίστηκε ενώ ο Λέτο έκανε πραγματικά ότι ήθελε (για ένα ακόμα παιχνίδι) τον Γιάχιτς, όσο για τον τεράστιο Σισσέ δεν έχω να πω πολλά, ένα γκολ, μία ασίστ και πολύ ψυχή...

Με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις επί της ΑΕΚ ο Παναθηναικός έδειξε πόσο πολύ αδίκησε τον εαυτό του και με τον αποκλεισμό από το κύπελλο αλλά και με την ήττα στον πρώτο γύρο.


Υ.Γ. 1 Για μένα ο Παναθηναικός δεν έχει και ούτε πρέπει να έχει άγχος στο επερχόμενο Ντέρμπι, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει το άγχος μήπως και δεν τελειώσει το πρωτάθλημα αυτή την αγωνιστική. Η ομάδα πρέπει να παίξει το παιχνίδι της και ό,τι βγει...

Υ.Γ.2 Όπως πολύ σωστά είπε και ο Punisher, το τι εγκλήματα έχουν γίνει φέτος (διοικητικά και αγωνιστικά) για να χάνει το πρωτάθλημα αυτή η ομάδα, τώρα είναι που φαίνεται ξεκάθαρα... Μιλάμε για αυτοκτονία!

The Researcher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου