Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος.



Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναικός στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, πήρε τρείς βαθμούς και συνεχίζει να ελπίζει, έστω και αν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ειναι με το μέρος του.

Μια νίκη που ήρθε μετά από μεγάλη μάχη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Με διακριθέντες τους Ζιλμπέρτο (για ένα ακόμα παιχνίδι), Κατσουράνη και Νίνη η ομάδα έδειξε πως δεν θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα την μάχη του τίτλου και θα διεκδικίσει τον τίτλο με όσες πιθανότητες του απομένουν. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι πως ο Παναθηναικός έχει αρχίσει και αποκτάει ένα χαρακτήρα στο παιχνίδι του, υπάρχει ένα πλάνο στον τρόπο ανάπτυξης, οι γραμμές είναι κοντά και έτσι υπάρχει καλύτερη αμυντική λειτουργεία, πιο σωστό πρεσάρισμα και φυσικά καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Επίσης αυτό που με ικανοποίησε ιδιαίτερα είναι το πάθος που είχαν οι παίκτες αλλά και το ότι τους είδα μετά από πολύ καιρό να αγωνίζονται σαν ομάδα!!!

Ο Παναθηναικός πέρα από όλα αυτά είχε και αρκετή τύχη, η πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο ήταν μεγάλη και φάσεις σαν και αυτές που έχασε ο Ίβιτς δεν χάνονται εύκολα. Από την άλλη βέβαια υπήρχε και η άδικη αποβολή του Σπυρόπουλου (πάει να διώξει την μπάλα και ο Ετό έρχεται ΑΠΟ ΠΙΣΩ εκβιάζοντας το φάουλ και την αποβολή) που έδωσε το δικαίωμα αυτό στον «δικέφαλο», αλλιώς θα παρακολουθούσαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Ο Φερέιρα έχει αρχίσει σιγά-σιγά να περνάει την φιλοσοφία του στην ομάδα με πιό σημαντικό από όλα το να παίζεται η μπάλα «κάτω» και ένα ακόμα θετικό την βελτίωση στα «στημένα», φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει γίνει δουλειά εκεί. Επίσης ο Πορτογάλος έστησε πολύ καλά την ομάδα με την τριάδα των Χριστοδουλόπουλου, Λέτο, Γκοβού να αλλάζουν συνεχώς θέσεις στην επίθεση, ενώ διαχειρίστηκε σωστά και τις αλλαγές του καλύπτοντας την θέση του αριστερού μπακ με τον Ιωαννίδη μετά την αποβολή του Σπυρόπουλου (και έτσι είχε κανονική τετράδα αμυντικών), αλλά και την είσοδο του ("μανούλα" για τέτοια παιχνίδια) Καραγκούνη που "πάγωσε" το παιχνίδι όποτε χρειάστηκε κρατώντας την μπάλα ή κερδίζοντας φάουλ, κάπου εκεί νομίζω πως κλείδωσε και το ματς ο Ζεσουάλδο...

Υ.Γ.1 Επειδή διάβασα και κάτι παράπονα παικτών για την διαιτησία, μην τρελαθούμε κιόλας, μετά το γκολ του Παναθηναικού ο Τριτσώνης έχει δώσει καμία «ντουζίνα» φάουλ εκ τών οποίον τα μισά δεν θα δινόντουσαν ούτε στο μπάσκετ και μέσα σε όλα αυτά είναι και η αποβολή του Σπυρόπουλου!

The Researcher


2 σχόλια:

  1. Την αποβολή Σπυρόπουλου δεν μπορούσε να την αποφύγει. Την κέρδισε έξυπνα ο Ετο και καλά που το έδωσε γιατί αλλίως σήμερα θα είχαμε πόλεμο. Από εκεί και πέρα η διαιτησία ήταν Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η !!! Χειρότερα σφυρίγματα έχω δεί μόνο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το οτι πήραμε το τρίποντο δεν σημαίνει οτι τα υπόλοιπα περασμένα ξεχασμένα...Η χθεσινή αντιμετώπιση είναι μια προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει. Πάνω από 15 ανύπαρκτα φάουλ. Δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός...Πάνω από 15!!! Για να μήν αναφέρω την αγκωνιά για κιτρινο-κόκκινη του Γκούφι-Μουσλίμοβιτσ και το πεντακάθαρο φάουλ σε Κατσουράνη που κατέληξε σε κίτρινη, επειδή πέφτοντας επιασε την μπάλα...Με δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια τους μετέφερα το άνχος και έχω το πάνω χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος παικτη! αλλα να σου πω με προβληματιζει πως επειδη το συζηταμε πολυ, ο Μαρινακης θα εχει παρει τα μετρα του για το παιχνιδι του σαββατου, ξερει πως η ομαδα του παιζει χαλια αυτο τον καιρο και "κατι" πρεπει να κανει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή