Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εμείς είμαστε υπερήφανοι... ο Παππάς;



Δεν τα κατάφερε η ομάδα να πετύχει τελικά την ολική ανατροπή, παρόλα αυτά όμως ο Παναθηναικός αγωνίστηκε πάρα πολύ καλά, ίσως να ήταν και το καλύτερο παιχνίδι του τον τελευταίο 1,5 χρόνο (ίσως μαζί με εκείνο της Ρόμα).

Είχα γράψει χθες πως το ζητούμενο ήταν η νίκη, διότι δεν μπορούσες να ξαναχάσεις από αυτή την ΑΕΚ αλλά και πως αν θέλεις να κάνεις την ανατροπή δεν έπρεπε να κοιτάξεις το σκορ αλλά την νίκη. Έτσι και έγινε ο Παναθηναικός παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο με τον Σισσέ και την γκολάρα του Ζιλμπερτο και να φτάσει σε σκορ πρόκρισης στο 62’ με την κεφαλιά του μοιραίου παίκτη Βύντρα. Ο Παναθηναικός ήταν πάρα πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι αφού απείλησε ακόμα και με 10 παίκτες μετά την άδικη αποβολή του Βύντρα, αλλά αν δεν σε θέλει η μπάλα...

Για την αποβολή του Βύντρα

Ξέρω πως πολλοί θα πουν πως ίσως ο Βύντρα έπρεπε να αποβληθεί νωρίτερα σε δύο άλλες ύποπτες φάσεις αλλά δεν είναι έτσι. Ούτε το μαρκάρισμα στον Ντιόπ ήταν κίτρινη αφού δεν τον βρίσκει καν, ενώ στην φάση που χτυπάει η μπάλα στα χέρια του γίνεται σε πολύ μικρή απόσταση και ο παίκτης βάζει τα χέρια για να προστατευτεί.

Το πάλεψε και με 10

Ο Παναθηναικός μετά την αποβολή προσπάθησε για λίγο να πιέσει και έβγαλε κάποιες φάσεις που θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι ,με χαρακτηριστικότερη αυτή του Λέτο στο 93’ που έχασε το κοντρόλ σε τετ-α-τετ αλλά δεν τα κατάφερε και το π λήρωσε τελικά.

Για τα 8’ λεπτά καθυστέρησης

Όσο για τις καθυστερίσεις, εντάξει κατανοώ πως λόγω της διακοπής έπρεπε να δώσει περίπου τόσα λεπτά, αλλά όταν ο χρόνος των καθυστερήσεων είναι ασυνίθηστος όπως στο χθεσινό παιχνίδι το λήγεις ακριβώς στα 7΄, τα οποία είχαν συμπληρωθεί την στιγμή που εκτέλεσε το ελεύθερο ο Καρνέζης. Γενικά πάντως ο Παππάς από το 70΄ και μετά σφύριζε κάθε πέσιμο που έκανε παίκτης της αεκ.

Το θετικό

Ο Παναθηναικός έδειξε χθες χαρακτήρα, έδειξε διάθεση , έδειξε πάθος, αυτά τα οποία ήθελα να δω και ας μην ερχόταν η πρόκριση τελικά. Οι παίκτες ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ και αυτό είναι το πιο θετικό για μένα, γιατί ίσως αυτό το παιχνίδι να είναι οδηγός για την συνέχεια (παρόλο που θεωρώ πως το πρωτάθλημα τελείωσε)και ίσως μπορέσει να βοηθήσει τον Φερειρα και την ομάδα να βρουν την αγωνιστική της ταυτότητα.

Υ.Γ. 1 Πραγματικά, μόνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει τέτοιο γκολ και σε αυτό το χρονικό σημείο, τι να πω...

Υ.Γ. 2 Κρέμασε την ομάδα ο Καρνέζης και ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μην του στερήσει την καριέρα!

Υ.Γ. 3 Αν ο Παναθηναικός χάσει του χρόνου τον Σισσε δεν θα χάσει απλά έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά και έναν πραγματικό αρχηγό και ηγέτη!

Υ.Γ.4 Είμαι σίγουρος πως πολλοί επικριτές του Ζιλμπερτο θα έχουν ήδη αρχίσει τις "κωλοτούμπες" για την παραμονή του...

Υ.Γ. 5 Πραγματικά δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του Μάκου, ότι τους το χρωστούσε η τύχη, δηλαδή δεν του έφτανε η τύχη στο πρώτο παιχνιδι αλλά και στο χθεσινό; Ήθελε και άλλη;... Ήμαρτον!





The Researcher






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου