Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οταν τα πραγματα θα δυσκολευουν η αμυνα θα ειναι εκει...αλλα το γινατι βγαζει ματι.





Πρωτη ηττα λοιπον για τον φετινο Παναθηναϊκο. Όχι ότι ο Παναθηναϊκος θα πηγαινε τρενο μεχρι το final-four, καπου θα εχανε, χτες εκανε με βαση και τα αποτελεσματα των αλλων ομαδων μια ανωδυνη ηττα αλλα ακρως χρηστικη πιστευω για το τεχνικο τιμ της ομαδας και εμας τους υπολοιπους να βγαλουμε καποια συμπερασματα! Παμε λοιπον να αποδικωποιησουμε την ηττα αυτή, ο φετινος Παναθηναϊκος εδειξε χτες ότι όταν θα εμφανιζονται τα δυσκολα η αμυνα θα είναι εκει για αυτους, η υψηλη συγκεντρωση και η αγωνιστικοτητα στον τομεα αυτό του παιχνιδιου είναι αυτά που σε γενικες γραμμες θα καθορισουν την πορεια του φετινου ΠΑΟ. Όταν ο ΠΑΟ δεν είναι σε καλη μερα και δεν βρισκει λυσεις στην επιθεση από το μεγαλο επιθετικο του οπλο τον Νικολας και δειχνει αρρυθμιες στο δημιουργικο κομματι του παιχνιδιου, εκει καπου θα αναβει ο διακοπτης DEFENCE, το ιδιο εγινε και χτες εκει οπου ο Παναθηναϊκος εκανε το ένα λαθος μετα το άλλο στην επιθεση και οι παικτες της Ολυμπια τα εβαζαν και από το σπιτι τους…εκει καπου γυαλισε το ματι τους, εκλεισαν οι διαδρομοι για το καλαθι, εγιναν κλεψιματα και καπως ετσι ο Παναθηναϊκος ισορροπησε το παιχνιδι και πηρε κεφαλι, όλα εδειχνα ότι το παιχνιδι θα τελειωνε σχετικα ακινδυνα για τους Πρασινους, μεχρι το σημειο που ο Παναθηναϊκος φευγει στον αιφνιδιασμο με το παιχνίδι στην ισοπαλία και τον Μπατιστ να κανει την χειροτερη επιλογη και να τελειωνει την φαση με μια εγκληματικη ενεργεια η οποια θα μπορουσε να ειχε στοιχισει την ζωη σε ένα ανθρωπο. Οι διαιτητες θα επρεπε επι τοπου να του παρουν το δελτιο, και εννοειται πως η Ευρωλιγκα θα πρεπει να τον τιμωρησει παραδειγματικα, η ενεργεια αυτή δεν δικαιολογειται με τιποτα, ουτε από την ενταση του αγωνα, ουτε αν ο Μαικ εχει ξαναρχισει καποια παλια κακη ‘’συνηθεια’’, για εμενα πρεπει να τον τιμωρησει και ο ιδιος ο Ζελικο ο οποιος πολύ σωστα χτς τον εστειλε να ζητησει συγνωμη. Κλεινοντας αυτό το θεμα θα ηθελα να πω απλα ότι τα πραγματα μεσα σε ένα δευτερολεπτο μπορει να ηταν πολύ ασχημα για τον Μπατιστ, θα μπορουσε να βρισκοταν στην φυλακη κατηγορουμενος για δολοφονια, γιατι το χτυπημα ηταν δολοφονικο στην κυριολεξια το να πατησει ένα κτηνος 100ποσο κιλων 2,05 μετρων καποιον πεσμενο στο κεφαλι επιτηδες κιολας είναι αποπειρα δολοφονιας για εμενα. Δεν ξερω εχω αναμεικτα συναισθηματα για τον Μαϊκ, αυτή την στιγμη κυριαρχει ότι δεν θα ηθελα να τον ξαναδω με την Πρασινη φανελα.
Συγνωμη παντως πρεπει να ζητησει και ο Ζοτς παντως από τον Διαμαντιδη και τα βασανιστηρια που του κανει φετος, είναι ολοφανερο και πιστευω πλεον πως το καταλαβε και ιδιος, αυτό φανερωνουν οι δηλωσεις του ότι ο ΠΑΟ χρειαζεται ένα ακομα γκαρντ ποιοτητας Διαμαντιδη-Νικολας, δεν ξερω ποσο δυσκολο-ευκολο είναι να βρεθει και να πληρωθει κατι τετοιο αλλα αν δεν γινει οι φιλοδοξιες του φετινου Παναθηναϊκου για να βρεθει στο final four και να κατακτησει την Ευρωλιγκα μικραινουν απιστευτα. Για την Ελλαδα απλα δεν τιθεται θεμα, αλλα δεν είναι και αυτό που μας ενδιαφερει.


Υ.Γ. Ο Νικολας γυρισε με διαστρεμμα από την Σλοβενια, φανηκε σε ένα αριστερο λευ απ που εκανε με αναποδο χερι το πρωτο καλαθι του ΠΑΟ στο 2ο δεκαλεπτο, αν και τωρα δεν δειξουν κατι Καλαθης και Τεπιτς και εννοω τον Κυριακατικο αγωνα με το Περιστερι, τοτε πιστευω ότι από εβδομαδα ο ΠΑΟ θα κινηθει για την αποκτηση γκαρντ (αν δεν εχει ξεκινησει ηδη με τα κοψιματα από την άλλη μερια του Ατλαντικου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου