Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.




Με κάτω τα χέρια έχασε λοιπόν ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ και πιστεύω πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την χθεσινή εμφάνιση (κυρίως) και όχι το αποτέλεσμα, ήττα μπορεί να κάνεις και από χειρότερες ομάδες αλλά ο τρόπος είναι αυτός που προβληματίζει.
Τα έχω ξαναγράψει πως η ομάδα δείχνει να μην έχει αγωνιστικό πλάνο, φαίνεται πως δεν έχει δουλέψει τίποτα, δεν υπάρχει αυτοματισμός για δείγμα και το χειρότερο είναι πως ακόμα και οι στημένες φάσεις είναι εντελώς αδούλευτες, δεν υπάρχει μια «κομπίνα» που να δείχνει πως προέρχεται από την προπόνηση και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Η γνώμη μου γενικότερα είναι πως σε μια ομάδα που δεν παίζει καλά την ευθύνη σε πρώτο λόγο την έχουν οι ποδοσφαιριστές και σε δεύτερο ο προπονητής. Στον Παναθηναϊκό όμως αυτή την στιγμή δεν ισχύει αυτό, οι ευθύνες είναι μοιρασμένες ο Νιόπλιας έχει τις περισσότερες. Ο προπονητής ευθύνεται για όσα προανέφερα και αν ευθύνεται μόνο αυτός τότε από τους παίκτες περίμενα να δω πάθος, ψυχή αγωνιστική αυταπάρνηση, να ματώσουν την φανέλα που λέμε πολλές φορές, έτσι θα έλεγα πως οι παίκτες έκανα ότι μπορούσαν, γιατί τα στοιχεία αυτά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τα έχει κάθε ποδοσφαιριστής, πόσο μάλιστα κάποιος που κάνει πρωταθλητισμό και αμείβεται αδρά. Δεν θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα αλλά χθες η ΑΕΚ κέρδισε έχοντας στην 11άδα παίκτες τύπου Ντατόμο, Αργυρίου, Λαγό αριστερό χαφ, τον Γκερειρο που έχει να αγωνιστεί 6 μήνες δηλαδή αν είχε και τους βασικούς της πόσο πιο άνετα θα κέρδιζε; Ντροπή…τίποτε άλλο!
Θεωρώ πως ο Νιόπλιας δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω πλέον στην ομάδα, δεν νομίζω πως χρειάζεται ο Παναθηναϊκός να μείνει 7 βαθμούς πίσω και εκτός Ευρώπης για να αλλάξει κάτι. Συμφωνώ με τον Punisher πως ο Νιόπλιας έδιωξε κάποιους παίκτες όπως Ρουκάβινα, Γκάμπριελ (δεν υπολογίζω σε καμία περίπτωση Μαντζιο που δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στην Κύπρο…) που θα έδιναν κάποιες λύσεις από την άλλη όμως έχω ξαναγράψει πως είχε ζητήσει επιθετικό και χαφ box to box αλλά τελικά τίποτα από αυτά δεν του πήραν, για αυτό θα ξαναπώ μια ακόμα φορά πως φέτος θα πληρώσουμε τα λάθη του Τζιγγερ (Γυμναστή, μεταγραφές, σχεδιασμός της τελευταίας στιγμής κτλ).


Υ.Γ. 1 Τι πρέπει να γίνει επιτέλους για να καταλάβει ο Νιόπλιας πως πρέπει να γυρίσει ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας; Αφού ούτως ή αλλιώς ο παίκτης γυρίζει μέχρι πίσω για να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι, ας μείνει σε αυτή την θέση λοιπόν και ας ξεκινάει από αυτόν η ανάπτυξη, επίσης θα κατευθύνει και την άμυνα αφού έχει δύο ακόμα ¨Έλληνες στην αμυντική γραμμή και θα τα καταφέρει καλύτερα από τον Σαριεγκι.

Υ.Γ. 2 Δεν συνηθίζω από αυτό το Blog να μιλάω για την διαιτησία, για αυτό απλά θα υπενθυμίσω σε κάποιους τον χαμό που είχε γίνει με το πέναλτι του Βύντρα, δεν είδα όμως τις ίδιες αντιδράσεις από τις εφημερίδες (τις μη-οπαδικές); Σίγουρα δεν ήταν τόσο εξόφθαλμο αλλά ήταν…


The Researcher

3 σχόλια:

  1. Να 'σαι καλά φίλε! Απ 'ότι βλέπω έχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο blog σου συνέχισε έτσι! Σαν νέος στο χώρο του blog παραδειγματίζομαι από εσάς.

    Φιλικά, Dom1n@tor :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) ο dom1n@tor αν δεν εισαι εσυ, ειναι ΒΛΑΚΑΣ..αλλα κι εσυ να σαι, ΠΑΛΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ
    2) μιλα μας για το πεναλτακι που δεν εδωσε στην ΑΕΚ και για το τετ-α-τετ που εκοψε με μαιμου οφσαιντ
    ΜΑΝ-ΟΛΟ ΜΕΣΑ [και τα χειροτερα επονται οπως λες κι εσυ..]
    ΛΟΥΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή