Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Προβάδισμα Βγενόπουλου


Η απόλυτη επιβεβαίωση ήρθε από αυτό το blog, είχατε διαβάσει όλοι το πόσο εκτέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης, όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την πρώτη του προσέγγιση για την αγορά της ΠΑΕ. Ίσως τότε να διαπιστώσατε ορισμένα πράγματα όπου λίγοι κατάλαβαν. Ανέφερα ξεκάθαρα τότε πως ο Τζίγγερ είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πέρασαν μερικές μέρες μόνο από τότε και ήρθε η δεύτερη επιβεβαίωση. Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα και μετά από το ντεμαράζ δηλώσεων μεταξύ των μετόχων νομίζω πως όλοι έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του τι γίνεται πλέον. Δεν θέλω να μπω σε μεγάλες αναλύσεις γιατί μπορώ να γράφω ώρες και να σας κουράσω. Τα πράγματα είναι απλά, ο Βγενόπουλος μέσες άκρες είπε πώς θέλει να ξεκινήσει ο έλεγχος της ΠΑΕ και μετά να γίνει η προσφορά για την αγορά της. Την θέση μου στο θέμα αυτό την γνωρίζετε και είμαι απόλυτος, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει οποιαδήποτε αγοραπωλησία στην οποία να προχωρούν οι διαδικασίες, χωρίς να ελεγχθούν πρώτα όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας… Τέλος!, ξεκάθαρα πράγματα.

Ο Τζίγγερ από την άλλη στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους τόνισε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή γίνεται αγοροπωλησία χωρίς αποτίμηση, μπορεί δηλαδή κάποιος να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς να γνωρίζει τα βασικότερα δεδομένα μίας εταιρίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως η ζημιογόνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός (η οποία σε 3 χρόνια καταστρέφεται διότι θα έχει άνοιγμα 195 εκατ. όπως μας είπε αυτή η περίφημη… Deloitte) κοστολογείτε περί τα 110 εκατ. Τα συμπεράσματα και πάλι δικά σας.




Υ.Γ.1 Αλήθεια, αφού ο Τζίγγερ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την Derby γιατί μεσολάβησε -όπως ο ίδιος παραδέχτηκε- για να βρει προσωπική φρουρά ο κ.Γκόνζτος; τυχαίο και αυτό; δεν νομίζω;…


Υ.Γ.2 Φτάσαμε πάντως στο σημείο να κάνουμε μια τόσο μεγάλη μεταγραφή όπως αυτή του Γκοβού και να μην είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά προβληματισμένοι…κρίμα!


Υ.Γ.3 Πολλοί είδαν το σημερινό «show» των μετόχων σαν ξεκατίνιασμα, ίσως να ήταν και έτσι. Βγήκαν όμως και ορισμένες σημαντικές πληροφορίες, που είχαν διατυπωθεί διαφορετικά στα ρεπορτάζ που διαβάζαμε, όπως για παράδειγμα ότι ο Πατέρας δεν ζήτησε πραγματικά τους Καννελόπουλο και Κόντη σαν συνεργάτες, περισσότερο ήταν για κόντρα προς το Τζίγγερ αυτές οι προτάσεις, αφού ο μεγαλομέτοχος είχε ήδη κάνει τις επιλογές του όσον αφορά την οργάνωση της ΠΑΕ και πήγε στο ραντεβού να τις ανακοινώσει και όχι να τα βρουν με τον Πατέρα.



The Researcher

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ Γιώργο, στο θέμα του Βγενό δυστυχώς τρως κουτόχορτο...
    sHalive13

    ΑπάντησηΔιαγραφή