Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα.




Το χθεσινό ματς είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ομπράντοβιτς και την ομάδα να διορθώσουν κάποια πράγματα. Όχι μόνο αγωνιστικά και το πώς πρέπει να αντιδρά η ομάδα σε στιγμές που δεν παίζει καλά αλλά ίσως να αδράξει την ευκαιρία και ο Ζοτς κάνοντας μια μεταγραφή που χρειάζεται η ομάδα. Από το καλοκαίρι όπου ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές είχα πει πως χρειάζεται μια ακόμα κίνηση για να είναι πλήρης  ο Παναθηναικός (http://sport-lab.blogspot.com/2010/08/shooting-guard.html).
Όταν η ομάδα βραχυκυκλώνει πρέπει να υπάρχει μια ακόμα λύση εκτός των Νίκολας και Διαμαντίδη που είναι οι καλύτεροι και πιο κλασσικοί σουτέρ του Παναθηναϊκού. Η άμυνα είναι αυτή που μας κράτησε στο παιχνίδι και θεωρώ πως αν παίζαμε με εναν καλύτερο αντίπαλο το ματς ίσως είχε τελειώσει από το τρίτο δεκάλεπτο. Μια τέτοιου είδους ήττα δεν σε ενοχλεί καθόλου, πόσο μάλιστα όταν έρχεται στην παράταση με ένα πόντο διαφορά και γνωρίζοντας πως τον αντίπαλο αυτόν τον έχεις στο ΟΑΚΑ. Από την στιγμή μάλιστα που η ΤΣΣΚΑ (η καλύτερη ομάδα του ομίλου μαζί με τον Παναθηναϊκό) έχει ξεκινήσει με 0/3 δύσκολά θα πάει για την πρώτη θέση και μάλιστα όταν επιστρέψουν οι τραυματίες της και θα είναι καλύτερη, θα κερδίσει σίγουρα αυτή την Ολύμπια, ακόμα και αν κερδίσει και τους Πράσινους στην Μόσχα θα υπάρχει το περιθώριο για την ομάδα του Ομπράντοβιτς να είναι στον ένα πόντο πίσω από τους Σλοβένους ώστε να κάνει απλά μια νίκη απέναντι τους και να πάρει την πρώτη θέση.

Για μένα ο Παναθηναϊκός έδειξε πολλά καλά στοιχεία χθες παρά την ήττα, αφού σε ένα κατάμεστο γήπεδο, απέναντι σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο όπως η Ολύμπια επανήλθε στο παιχνίδι τρείς φορές όταν στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού χρειάστηκε «μεγάλα σουτ» (όπως αυτά των Περπέρογλου και Διαμαντίδη). Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο ότι δεν τα παρατά και παλεύει μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.





Υ.Γ. 1 Πόσο δίκιο έχει ο Ομπράντοβιτς που επέλεξε φέτος να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Είδαμε τη ζημιά μπορεί να σου κάνει μια ομάδα όπως η Ολύμπια χωρίς ούτε ένα όνομα αλλά με ένα ρόστερ από αθλητικούς και γρήγορους παίκτες.

Υ.Γ. 2 Το μπάσκετ έχει αλλάξει πλέον και όλα αρχίζουν και τελειώνουν από το Physical game.

Υ.Γ. 3 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κίνηση από τον Μαικ Μπατιστ, μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η αντίδραση του γιατί δεν ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ αυτός ο παίκτης. Πρέπει να τον τιμωρήσει η FIBA, αλλά για μένα το θέμα τελειώνει εκεί…χωρίς υπερβολές και πολλά λόγια.




1 σχόλιο: