Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γελοίοι «άνθρωποι»… γελοίος σύλλογος!



Ο Διαγωνισμός βλακείας συνεχίζετε στο λιμάνι με τον Γενικό διευθυντή της ομάδας του λιμανιού Σάββα – γραφικό – Θεοδωρίδη να δίνει ρεσιτάλ Μαλακίας ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ σε ραδιοφωνική εκπομπή λέγοντας τα εξής ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ : «λίγο να σας αφήσει η διαιτησία θα μας ψάχνετε. Σας βλέπω κάθε Κυριακή και γελάω και το ανύπαρκτοι που είπα είναι πολύ λίγο». Επειδή κάποια στιγμή τα παραμύθια πρέπει να τελειώνουν θα πρέπει να μας πουν από την ομάδα του Δημοσίου ποιος ελέγχει την διαιτησία από πλευράς Παναθηναϊκού; Το έχουμε πει άπειρες φορές από αυτό εδώ το Blog πως ΝΑΙ οι πράσινοι διοικητικά δεν υπάρχουν (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γόντικα), υπάρχει παύση πληρωμών, κάτι που έχει να συμβεί στην ομάδα πολλά χρόνια, στο διοικητικό συμβούλιο πλέον υπάρχουν μόνο εκπρόσωποι των μετόχων που αν του γυρίσεις ανάποδα από τις τσέπες του θα πέσουν μόνο τα κλειδιά τους, δεν δείχνει κανένας να ενδιαφέρεται (παρά μόνο με δηλώσεις) και αν δεν ψηφιστεί ο νόμος λόγο Κορμοράνων για να έρθουν οι επενδυτές φως στο τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει. Από όλα αυτά καταλαβαίνεται πως ένα πράγμα είναι σίγουρο πως δεν ισχύει ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ!


Ας ψάξουν αλλού δικαιολογίες λοιπόν για την αγωνιστική τους ανυπαρξία λοιπόν, δεν είμαστε εμείς άλλωστε που θέλουμε να κάνουμε μεταγραφές (και ας τις χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο βέβαια!) έχοντας πραγματοποιήσει άλλες 15 το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Βέβαια ο όταν έχεις μάθει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στο 70-30 είναι λογικό ξαφνικά το 50-50 να σου κακοφαίνεται! Βέβαια το σκοπό τους τον έχουν πετύχει όταν συναντάς «γαύρους» και σου μιλάνε για αδικία της ομάδας τους, έτσι καλύπτουν και τον πρόεδρο τους σε περίπτωση αποτυχίας, διότι αν χάσει το πρωτάθλημα η Μπάρτσα από την Φρεατίδα θα μιλάμε για μεγάλη αποτυχία με βάση τα δεδομένα στην αρχή της χρονιάς.

Πραγματικά πόσο κρίμα είναι να υπάρχουν τέτοιοι παράγοντες στο ποδόσφαιρο, μετά πως περιμένουμε να αλλάξει κάτι;...
Υ.Γ.1 Δεν έχουμε πει ποτέ πως οι Πράσινοι παίζουν μπαλάρα (αυτά τα αφήνουμε για την Μπαρτσα από την Φρεατίδα), αλλά αλήθεια ποιος περίμενε τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο από αυτό το αποδεκατισμένο ρόστερ;

Υ.Γ.2 Η ανάπτυξη παιχνιδιού του Παναθηναϊκού είναι πολύ ορθολογική, μάλιστα πάνε χρόνια από τότε που ο Παναθηναϊκός - σε χρονικά σημεία πίεσης μέσα στον αγώνα - δεν έκανε «γιόμες» και αυτό είναι έργο Φερέιρα, γιατί πολύ απλά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!


The Researcher



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Αυτοκρατορία (του κώλου) αντεπιτίθεται…



Ο «Θρύλος» (τρομάρα σας θέλετε να χρησιμοποιείτε και αυτή την λέξη για τον διορισμένο σας) επέστρεψε, με λίγα λόγια η Αυτοκρατορία (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΑΝΤΑ) αντεπιτίθεται. Μετά το πρώτο +5 που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα η «μεταγραφική» κίνηση του «Ευεργέτη» του ολυμπιακού Μαρινάκη ήταν η επιστροφή του Σάββας Θεοδωρίδη όπως και επίσης του Καλόπουλου (έστω και αν αποτέλεσε πολύ σύντομα ξανά παρελθόν), ο καραγκιόζης αυτός επέστρεψε πιο γραφικός και πιο επικίνδυνος από ποτέ (με τις εμπρηστικές του δηλώσεις… και όχι μόνο!).

Η διαφορά εξανεμίστηκε μέσα σε 2 αγωνιστικές και κάπου εκεί ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα, όταν όμως ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε διαφορά 2 βαθμών και σε συνδυασμό με την ΜΠΑΛΑΡΑ που έπαιζε η Μπαρτσελόνα από την Φρεατίδα είδαν να δυσκολέυουν τα πράγματα και έτσι ο «διδάξαμε ήθος» αποφάσησε να προχωρήσει σε δεύτερο «μεταγραφικό» χτύπημα αναγκάζοντας τον Βασσάρα να αποχωρήσει από την ΚΕΔ και να τοποθετήσει στην θέση του τον Δούρο (ΝΑΙ! αυτός που δεν παίρνει τηλέφωνο τον Αλέφαντο). Βέβαια επειδή αυτό δεν είναι αρκετό ετοιμάζει για τις επερχόμενες εκλογές να φέρει πίσω ΚΑΙ τον Γκαγκάτση!!!

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική αντεπίθεση του διορισμένου, όπως και αυτές ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ τους και τα Μπαμ και Μπουμ που διαβάζουν τα πρόβατα καθημερινά. Βέβαια τι να τους κάνεις τους παίκτες… εντός γηπέδου, οι εκτός είναι πιο χρήσιμοι και πιο σίγουροι!!!

Υ.Γ. 1 Επειδή έχω ακούσει ήδη αρκετές φορές το ότι δεν έδιωξε τον Βασσάρα ο Μαρινάκης αλλά τα λάθη που έκανε σαν πρόεδρος της ΚΕΔ απλά να υπενθυμήσω κάποια πράγματα, ότι ο Κύρος Βασάρας δέχθηκε τρεις επιθέσεις προτού αποχωρήσει από τη θέση όπου δύσκολα «στέκεται» οποιοσδήποτε επιζητεί το «50-50». Η πρώτη το 2010, στη είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το ταξιδιωτικό - τουριστικό γραφείο του «Kyros travel & Services» (Μάρτιος 2010), η δεύτερη, και πιο επικίνδυνη (και γνωστή σε όλους, χωρίς όμως να φτάσει στο τέλος της ως υπόθεση) τη βραδιά του περυσινού Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1 και η τρίτη τον προηγούμενο Οκτώβριο (φραστική και με γιαούρτι και απειλές από τέσσερα – πέντε άτομα) μετά το Ελλάδα – Κροατία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεν πιστεύω να έχετε αμφιβολίες για τον «Εγκέφαλο» της υπόθεσης;

Υ.Γ. 2 Και κάτι ακόμα, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να παρατηθεί από την δουλειά του επειδή δέχεται «πιέσεις» όπως αναφέρουν συχνά-πυκνά κάποιοι, παρά μόνο όταν το «παιχνίδι» χοντραίνει και… απειλούνται ζωές και οικογένειες!

Υ.Γ. 3 Αναρωτιέμαι, τελικά ήταν αλλοίωση το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Πανιώνιο στο 0-0 ή όχι και αφού ο Πανιώνιος δεν είναι φιλικό σωματείο γιατί δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου; Αν γινόταν με τον Παναθηναϊκό αυτό, την ανακοίνωση θα την έβγαζαν από το ημίχρονο και ο Μαντζιος θα έκλεγε 3 μέρες!!!

The Researcher

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ghost-Bastards (Μπάσταρδοι)…



Το κυνήγι φαντασμάτων συνεχίζεται στον Πειραιά, ακούσαμε για αλλοίωση αποτελέσματος, για καρατόμηση του Κωνσταντινέα («πάμε παικταρά μου»), μέχρι και για κλοπή τίτλου. Μάλιστα ΟΙ ΙΔΙΟΙ λένε πράγματα που ουσιαστικά αναιρούν τους ίδιους τους εαυτούς τους λέγοντας πως «η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν θέλουν τους σοβαρούς επενδυτές στο ποδόσφαιρο, προτιμώντας ομάδες που περιμένουν να σωθούν από τον Αλαντίν και τους καμηλιέρηδες », από την μία δηλαδή μιλάνε για πράσινες παράγκες και από την άλλη λένε πως ο Παναθηναϊκός περιμένει… ένα θαύμα για να σωθεί.

Με λίγα λόγια, από την μια θέλουν να παραμυθιάσουν τον κόσμο του ολυμπιακού (όχι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο…) ότι ο βασικός αντίπαλος κερδίζει με αθέμιτα μέσα και από την άλλη χλευάζουν την κατάσταση που επικρατεί στο τριφύλλη.

Το κυνήγι φαντασμάτων συμφέρει όσο τίποτε άλλο τους πράσινους, γιατί όταν ψάχνεις αλλού δικαιολογίες για την αγωνιστική σου ανυπαρξία δεν πρόκειται ποτέ να βρεις το πραγματικό σου πρόβλημα. Πάντως ένα είναι σίγουρο, πράσινη παράγκα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Πραγματικά αυτοί έχουν καταντήσει πιο γραφικοί … και από την Σαντορίνη! Έλεος γελάει ο κόσμος μαζί τους με αυτά που λένε…

Υ.Γ.1 Δεν έχει σημασία το τελικό σκορ στην Ξάνθη, αφού τα… «γεμίσματα» ήταν 2/13, ο θρύλος έπρεπε να κερδίσει…

The Researcher

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η επιβεβαίωση της ΕΠΟ για τους πραγματικούς λόγους της νομοθεσίας.



 
Είχα γράψει πριν από τρεις μέρες πως η ΕΠΟ σαν άλλος Κορμοράνος διαφώνησε με το Νομοσχέδιο του Γερουλάνου και δεν άργησε πολύ να με επιβεβαιώσει βγάζοντας μάλιστα και ανακοίνωση για τους λόγους που διαφωνεί. Όποιος δεν τους διάβασε του παραθέτω για να μπορείτε όλοι να δείτε πως ο πραγματικός λόγος της άρνησης τους είναι… άλλος!, σίγουρα πάντως ΟΧΙ το καλό του ποδοσφαίρου.

Τα θέματα που διαφωνεί η ΕΠΟ είναι:

Με το ρόλο και τις αρμοδιότητες των παρατηρητών της ΔΕΑΒ στο ποδόσφαιρο και τις διοργανώσεις του.

Στην «αλλαγή του τόπου διεξαγωγής μιας αθλητικής συνάντησης» με υπουργική απόφαση.

Σωστό, για πιο λόγο να αλλάζει η έδρα ενως παιχνιδιού που… «Μυρίζει μπαρούτι» ας πούμε...

Στη μείωση των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Στην απαγόρευση μεταγραφών σε περίπτωση που οι ομάδες δεν έχουν ρυθμίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αθλητές και προπονητές.

Παράλογο; Δεν νομίζω! Τι και αν χρωστάς, το θέμα είναι να έχεις την δυνατότητα να… χρεώσεις και άλλους!!!

Στην επιβολή «ποδοσφαιρικών ποινών» για τους προ-συνεννοημένους αγώνες.

Αν κατάλαβα καλά, η ΕΠΟ δεν θέλει να επιβάλλονται ποινές στους ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ αγώνες, λογικό μου ακούγεται, εδώ ο Παραγκάρχης και κυκλοφορεί ελεύθερος, εκεί θα κολλήσουμε…

Να μην γίνεται πιστοποίηση των σεκιούριτι από την ίδια αλλά από την πολιτεία.

Σωστό και έτσι θα μπορεί ο καθένας να τραμπουκίζει στην… φυσούνα!

Επίσης, δεν θέλει να επιβάλλεται ποινή που να αφορά το ποδόσφαιρο όπως η μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η απαγόρευση μεταγραφών η κατάπτωση εγγυητικά επιστολής.

Χωρίς σχόλια…

Τώρα αν κάποιος πιστεύει πως αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι διαφωνίας της ΕΠΟ για το νέο νομοσχέδιο και δεν υπάρχει τίποτε άλλο από πίσω τότε τι να πω… Περαστικά τους!

The Researcher

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κορμοράνοι και στο νομοσχέδιο!



Δεν άργησα καθόλου να δικαιωθώ όσον αφορά το θέμα του νέου νομοσχεδίου και την εμφάνιση νέων κορμοράνων ΚΑΙ στην υπόθεση αυτή (http://sport-lab.blogspot.com/2012/01/blog-post_09.html), η αναφορά μου μόνο τυχαία δεν ήταν.

Λίγο πριν τεθεί επί τάπητος το θέμα του νέου νομοσχεδίου στην Βουλή εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ο Πιλάβιος και δήλωσε ευθέως πως είναι ενάντια στο νομοσχέδιο και δεν θα συμφωνήσει, μετά ήρθαν οι δηλώσεις του Αγράμματου- πρώην Ποδοσφαιριστή ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Γιώργου Ανατολάκη (ξέρετε αυτός που μπήκε στην Βουλή με τους ψήφους από τον Πειραιά, για τέτοιο επίπεδο μιλάμε στο λιμάνι!!!) αυτός δεν μπορεί να διαβάσει comics θέλει να μας πει ότι κατανόησε και το νομοσχέδιο. Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλει και ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Αντώνης Καρπετοπουλος, που προσπάθησε λίγο «πλαγίως» όχι να μιλήσει για τον νόμο αλλά να αφήσει υπονοούμενα για τον Γερουλάνο. Μάλιστα λοιπόν ΒΡΗΚΑΝ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ στον Πειραιά, τον Γερουλάνο…

Σε μία χώρα όπου νόμοι και οι θεσμοί υπάρχουν για να … καταργούνται, σε μια χώρα που το σκηνικό των τελευταίων 15 ετών είναι γνωστό, με στημένα παιχνίδια (τύπου «Βαγγέλη, ψάξου αλλού» και «Ο ολυμπιακος και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν»), μαύρο χρήμα, νταηλίκια από παράγοντες («Θα ανέβω πάνω με ρώσους και Αλβανούς»), σε μια χώρα που δεν υπάρχει αρχή και τέλος, εμφανίστηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ για να μας μάθουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος όλα τα λαμόγια!!!

Εν ολίγοις δηλαδή σε μια περίοδο που η χώρα αιμορραγεί και λεφτά δεν υπάρχουν, επενδύσεις δεν γίνονται, υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι αγοραστές που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους (με πιθανότητες 99,9% να τα χάσουν) και «κάποιοι» τους λένε πως… δεν είναι σωστό, αν (και) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

Δεν νομίζω πως μπορούμε να δεχτούμε και άλλους Κορμοράνους και Χρυσικόπουλους, το ποτάμι θα ξεχειλίσει από την αδικία…



Υ.Γ. Να δω τι άλλου θα κάνουν στον Πειραιά, μέχρι και παίκτη τραμπούκησαν επειδή τραυμάτισε λέει τον Πάντελιτς, μήπως πρέπει στο Λιμάνι να επαναπροσδιορίσουν λίγο την δουλειά που πρέπει να κάνουν οι… Stewart;

Υ.Γ. Δυο μέρες χωρίς δηλώσεις ο Σάββας και έχω αρχίσει να ανησυχώ!...

The Researcher



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ίσως μιλάμε για κάτι σοβαρό πλέον…


Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη «κινητικότητα» στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, άλλοι κάνουν λόγο για συμφωνία που έχει ήδη ολοκληρωθεί και άλλοι πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Προσωπικά δεν θα παρασυρθώ με καμία φημολογία και καμία είδηση - όπως δεν έκανα τόσο καιρό άλλωστε - είναι όμως η μοναδική φορά που τα στοιχεία δείχνουν πως έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη, υπάρχει κάτι χειροπιαστό πια. Πρώτα από όλα υπάρχει επιβεβαίωση από πλευράς Βαρδινογιάννη για την ύπαρξη των επενδυτών όσο και για τις τραπεζικές εγγυήσεις τους, επίσης το γεγονός πως προχωράει η αλλαγή νομοθεσίας για τους ξένους επενδυτές σε συνδυασμό και με την «εξαφάνιση» του Τσάκα από την όλη υπόθεση τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο σοβαρά τουλάχιστον. Αυτό το οποίο πάντως κρατάω εγώ είναι μια «εσωτερική» πληροφόρηση που έχω και με κάνει να βλέπω πολύ πιο θετικά το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών πλέον.

Βέβαια από την θεωρία στην πράξη απέχουμε αρκετά ακόμα, το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση το νόμου και πότε, από εκεί εξαρτώνται όλα πλέον και ας ελπίσουμε να μην βρούμε και εκεί… Κορμοράνους, διότι η ανησυχία «ορισμένων» είναι πολύ μεγάλη και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…


The Researcher


Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Κάρα μην παίζεις με την φωτιά!





Επικίνδυνο παιχνίδι έπαιξε ο «Κάρα» στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Αρχηγός και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα είχε το θράσος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου να ρωτήσει τους διαιτητές αν «Φοβούντε τον Μαρινάκη»!!!

Μα είναι δυνατον ρε Καραγκούνη να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Για ποιό λόγο; Τι δείγματα έχεις από τον άνθρωπο που δίδξε ήθος ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (χαχα, θεε μου κάθε φορά που το λέω αυτό ακούγεται όλο και πιο αστείο!!!). Πρέπει να προσέξεις λίγο τα λόγια σου διότι «άντρες» σαν τον Μαρινάκη δεν θέλουν και πολύ να σου κάνουν μήνυση και πολύ περισσότερο να σου στείλουν τίποτα Ρώσους και Αλβανούς για να... σου αλλάξουν γνώμη. Άλλωστε μην ξεχνάς πως ο «άνθρωπος» αυτός έχει κατηγορηθεί ως υποκινητής βίας και με τέτοιους θρασύδειλους καλό είναι μην μπλέκεις σε ιστορίες...




Υ.Γ. Έχω πραγματικά τρελαθεί στο γέλιο με όλα τα λαμόγια-υπαλληλους που έσπευσαν να κανουν υποδειξεις στον Φερειρα οτι αυτος ευθυνεται για την ισοπαλια και δεν λεω μπορει να εχει και αυτος τις ευθυνες του αλλα πως αλλαζουν σε μια αγωνιστικη οι αποψεις ορισμενων, ουτε δυπολικη διαταραχη να ειχαν. Αν φτιαξουν και άλλοι υποτιθέμενοι προπονητές ομάδα με 12 παίκτες τα ξανα λέμε, εδώ "κάποιοι" έχουν 40 συμβόλαια παικτών και πάνε για μεταγραφές, γιατί ρε παιδιά δεν είναι τελικά τόσο καλοί αυτοί που έχετε και αν όχι γιατί τέτοιο παραμύθι στα πρόβατα; Κατω λοιπόν τα χερια απο τον μοναδικό κανονικό προπονητη που έχουμε στην Ελλάδα, δεν θα σας κανουμε την χαρη να τον διώξουμε, ή τουλαχιστον δεν θα φυγει πριν σας κανει την ζωη δύσκολη, ΛΑΜΟΓΙΑ!!!



Υ.Γ. «Σφαγιαστική η διαιτησια» λέει ο Θεοδωριδης στο Καραισκακης! Εγώ λέω πως αν η Μαλακια μετριόταν σε πλούτο αυτός θα είχε ξεπερασει και τον Bill Gates!!!
ΓΡΑΦΙΚΕ...

The Researcher